• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boş senet

özlük dosyasında zaten birsürü bizim aleyhimize olacak birçok belge imzalattılar boş işten çıkma dilekçesi tazminat hakkından vazgeçtiğim falan filan bu tarz şeyler vardı
(bu yazıyı sizden alıntı yaptım)

Şimdi ben seneti imzaladınız yada imzalamayına hiç girmedim.
Siz özlük dosyasında tazminat hakkımdan vazgeçtim ve diğer senet harici evrakları imzaladığınızı yazmışsınız doğrumu??
evet imzalamıştım ozaman ama bu ay içinde çıkışımızı yaptılar ve tekrardan girişimiz yapılmış bu yüzden yeniden özlük dosyası getirdiler ve bu özlük dosyasına daha imza atmadım senete de imza atmadım akşama hepimizi toplayıp imzalayın diyecekler ben seneti imzalamam ve az öncede özlük dosyasındakilerin resimlerini çektim istifa dilekçesi bile hazırlamışlar hazırda

az önce beni çağırdı muhasebeye bakan çalışan imzala dedi özlük dosyasını ve seneti ben imzalamıyacağım aileme göstermeden bana özlük dosyasını verin babama göstereceğim dedim verdi içinde senetle beraber özlük dosyası bende şimdi bi avukatla görüştüm o da özlük dosyasını bana göstermeden imzalama demişti yarın benim olduğum yerde olacak avukat kendisine göstereceğim dosyayyı madem aleyhime olan sayfaları imzalamayacağım zaten kendisi der şunlara imza atma ve bana imzalamadığın takdirde işten çıkmanı deseler kendin çıkma dedi istifanı verme bırak onlar çıkarsın dedi ozaman savcılığa suç duyurusunda bulunursun dedi

evet imzalamıştım ozaman ama bu ay içinde çıkışımızı yaptılar ve tekrardan girişimiz yapılmış bu yüzden yeniden özlük dosyası getirdiler ve bu özlük dosyasına daha imza atmadım senete de imza atmadım akşama hepimizi toplayıp imzalayın diyecekler ben seneti imzalamam ve az öncede özlük dosyasındakilerin resimlerini çektim istifa dilekçesi bile hazırlamışlar hazırda

Tamam işte benim yorumum senin önceden imzaladığın evraklaraydı.
Bu ne biçim işyeri.. işten kar edemedi sizden mi kar edecek. Yanlarına bırakmayın.

az önce beni çağırdı muhasebeye bakan çalışan imzala dedi özlük dosyasını ve seneti ben imzalamıyacağım aileme göstermeden bana özlük dosyasını verin babama göstereceğim dedim verdi içinde senetle beraber özlük dosyası bende şimdi bi avukatla görüştüm o da özlük dosyasını bana göstermeden imzalama demişti yarın benim olduğum yerde olacak avukat kendisine göstereceğim dosyayyı madem aleyhime olan sayfaları imzalamayacağım zaten kendisi der şunlara imza atma ve bana imzalamadığın takdirde işten çıkmanı deseler kendin çıkma dedi istifanı verme bırak onlar çıkarsın dedi ozaman savcılığa suç duyurusunda bulunursun dedi

çokmu safsın yaşın mı çok küçük??? adamlar 1 senen dolduğunda sana tazminat parası vermemek için çıkış göstermişler ustelik kendilerini her türlü garantiye alacak evrak mzalatmışlar yetmemiş birde senet mi çıkardılar ortaya:KK57: yok artık ya....imzalama çıkarırlarsa hem SGK ya şikayet et hemde Savcılığa

çokmu safsın yaşın mı çok küçük??? adamlar 1 senen dolduğunda sana tazminat parası vermemek için çıkış göstermişler ustelik kendilerini her türlü garantiye alacak evrak mzalatmışlar yetmemiş birde senet mi çıkardılar ortaya:KK57: yok artık ya....imzalama çıkarırlarsa hem SGK ya şikayet et hemde Savcılığa
çıkışı bize bildirmeden yapmış adamlar

bu yeni hazırladıkları özlük dosyasını aldım yarın avukat bi tanıdığa göstereceğim inceliyecek ordada aleyhime olan şeyler var sonuçta o zaten der şunu imzala yada şunu imzalama imzalamadıklarım için beni işten çıkarsalar zaten savcılığada sgk şikayet edeceğim seneti imzalama zorlasalarda kabul etmiyeceğim işten çık deseler çıkmayacağım bekliyeceğim onlar çıkarsın ozaman şikayet edeceğim zaten

Benim calistigim isyeri gizli bilgisini paylastigi icin istifa ettigimde 10 bin liralik senet imzalatmisti. Bilgilerini 3. Kisilerle paylasmam durumunda isleme sokacaklardi.
Valla bilmiyorum ne oldu senete daha 19 yasindaydim o zamanlar simdi olsa asla imzalamam. Bos olsa o zmaan da imzalamazdim. Bos senet imzalanir mi yah :27:

Bence sen kendine yeni iş bakmaya başla. Bu senet meselesi çözülse bile adamların zihniyeti belli yarın öbür gün başka bir arıza çıkarırlar.

başka iş bakmaya başladım bile canım her ihtimale karşı ama bu senet ve özlük dosyasında aleyhime olan hiç bişeye imza atmayacağım yarın avukatlada görüşeceğim zaten tlfnda kendiside dedi imza atma o dosyayyı ben görmeden haa senet içinde imzalamasan işten çık deseler çıkma bırak onlar çıkarsın seni asla istifanı verme dedi inşallah çözüme ulaşır canım çok sıkkın çalışamıyorum iş yerindeyim ve içim onlara karşı nefret dolu verdiği üç kuruş için adam boş senet imzalatıyor allahından bulsun

özlük dosyasında imzaladığınız hiç bir alacağım yoktur yazılı ibraname işçi mahkemelerinde geçerliliği yoktur.Onunla ilgili sıkıntınız olmasın, öyle bir belgenin geçerliliği olması için rakamda yazıyor olması lazım.Yani şukadar şukadar alacağımı aldım şeklinde açıkça beyan etmelisiniz.Onun dışında giriş çıkışlar için şikayette bulunabilirsiniz, çıkış işlemi yaparken size bilgi verilmeli 1seneniz dolmasa bile ihbar ödemesi yapılmalı.Boş senet olayınıda katiyen kabul etmeyin, oda ayrı bir dava konusu ..

başka iş bakmaya başladım bile canım her ihtimale karşı ama bu senet ve özlük dosyasında aleyhime olan hiç bişeye imza atmayacağım yarın avukatlada görüşeceğim zaten tlfnda kendiside dedi imza atma o dosyayyı ben görmeden haa senet içinde imzalamasan işten çık deseler çıkma bırak onlar çıkarsın seni asla istifanı verme dedi inşallah çözüme ulaşır canım çok sıkkın çalışamıyorum iş yerindeyim ve içim onlara karşı nefret dolu verdiği üç kuruş için adam boş senet imzalatıyor allahından bulsun

bağlı bulunduğunuz yerdeki işkura gidin hiç bir talepte bulunmadan yardım edeceklerdir.

Ibranamede ücret kısımlarını boş birakmislar rakam olmasi gereken yerleri kafasına gorede doldyrabilirler zaten imzalamadigim için işten cikarsalar sgk savcılığa da şikayet edeceğim ayrıca usulsuzce yapilan sahtekarliklarinuda şikayet edeceğim

o boş senet, işverenin kendini sağlama alması için.
işe giriş çıkışınız da tazminat hakkı zamanından yırtmak için.
ben imzalamazdım.

Ibranamede ücret kısımlarını boş birakmislar rakam olmasi gereken yerleri kafasına gorede doldyrabilirler zaten imzalamadigim için işten cikarsalar sgk savcılığa da şikayet edeceğim ayrıca usulsuzce yapilan sahtekarliklarinuda şikayet edeceğim[/QUOTE

maaşlarınızı bordrodaki gibi değil de daha düşük gösteriyorlardır.

Back
X