• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boş senet

tşk ederim tatlım :) inan severek işimizi yapıyoruz ama bu kahrolası işveren bide hacı olacak din iman biliyor sanırsın ama iş yerinde sayıcısızca usulsüzlük var yani gidip şimdi şikayet etsem başını o delikten çıkaramaz

Yerinde olsam şikayet ederdim .
Canım asgari ücrete 1ay çallşılmaz sen kendine başka iş bul geleceğide düşün.

mrb hanımlar size bi konuda danışacağım bu konularda pek bilgim yok... acil cvplarınızı bekliyorum

9 aydır özel bi şirkette calışıyorum. genel müdürümüz bugün gelip sgk ile ilgili olan bi durumdan dolayı sigorta çıkışımız yapılmış ve tekrardan giriş yapmışlar özlük dosyaları yeniden düzenlenecek dendi ve ben özlük dosyasına baktım içinde boş senet vardı. seneti muhasebeciye sordum bu senet neden tüm personelin dosyasında var imzalanacak dedi ama senet boş ilk işe başladığımdada denmişti senet imzalanacak ozaman da bizim çalıştığımız birim için boş senete ihtiyaç yok dedi genel müdür arada kaynadı. bu boş senet durumu yine karşımıza çıktı. özlük dosyasında zaten birsürü bizim aleyhimize olacak birçok belge imzalattılar boş işten çıkma dilekçesi tazminat hakkından vazgeçtiğim falan filan bu tarz şeyler vardı ama bu boş senet olayı çok fazla bu seneti imzalamak istemiyorum bunun için ne yapabilirim yasal bi geçerliliği varmı o senetin ve imzalattıkları diğer aleyhimize olan belgelerin. ayrıca işten çıkma gibi bi lüksüm yok şuanda ne yapmalıyım sizce :KK43:
tüm bu yaşadıkların insanlık dışı. bir kere sgk nun bir durumundan dolayı çıkış yaptırılıp kafalarına göre yeniden giriş yapamazlar. Bunlar tamamen tazminat hakkınızın doğmasını engellemeye çalışıyor. Sen nasıl imzalarsın ki bir gün işten çıkartırlarsa kendi isteğinle çıkmış gibi görüneceğine dair bir kağıt.Buna benzer onca şey..
bu tür iş verenler kazandıkları paranın hayrını göreceklerini mi sanıyorlar?

normalde bu tür giriş çıkışlarda zaten tazminat verilmesi ve tekrar işe başlatılması gerekli...siz nasıl imazlarsınız aklım almıyor tazminatsız ayrılığı??hiç mi araştırmadınız bilmiyorsunuz?
adam sizi kullanıp sırtınızdan geçiniyor resmen. yarın bir günd e senetleri işleme koyar..şikayet etmeyin diye yapıyor bence..

normalde bu tür giriş çıkışlarda zaten tazminat verilmesi ve tekrar işe başlatılması gerekli...siz nasıl imazlarsınız aklım almıyor tazminatsız ayrılığı??hiç mi araştırmadınız bilmiyorsunuz?
adam sizi kullanıp sırtınızdan geçiniyor resmen. yarın bir günd e senetleri işleme koyar..şikayet etmeyin diye yapıyor bence..
bir de boş senet yani. adam ne yazarsa şansına.

özlük dosyasında zaten birsürü bizim aleyhimize olacak birçok belge imzalattılar boş işten çıkma dilekçesi tazminat hakkından vazgeçtiğim falan filan bu tarz şeyler vardı

Ayol boş senet için geç değil imzalamazsın olur biterde...
Asıl sorun yukarıda altını çizdiğim yer... 9 yıldan sonra alenen çıkışını verip tekrar girişinizi yapmışlar.
Sizde tazminat hakkından vazgeçtim diye yada aldım diye ne yezıyorsa evrakta bilemem...
Evrakları imzalamışsın zaten doğru mu? yanlış mı anlıyorum.?
Eğer böyle birşey varsa ihbar ve kıdem tazminatlarınız yok oldu....
Yani sanki bugün işe başlamış gibi haklarınız var.
Ayrıca patron gelipte ssk ile ilgili bir durum var demiş...
O nasıl bir durummuş.. yok öyle birşey olamaz ki...!!!
Hemen yasal haklarınızı kullanın. bu çok önemli. İşverenlerinizin çirkin hesapları var..

valla o boş senedin arkasından öyle dolu şeyler çıkar ki bu işler sakat işler

yapmayın sakin

Bir de aklıma gelmişken sizin aldığınız para ayda 5 iş günü 8 saat çalışmanızın karşılığı dava açar ve ispatlarsan Cumartesi günleri çalıştığınızı ayrıca 8 saatten fazla çalıştığınızı o bedeli de ödemesi gerekiyor diye biliyorum

nasıl boyle seyler ımzalayabılıyorsunuz yanı sızın aleyhınıze kullanılacak seylerı anlamıyorum?
bu ıse cokmu muhtacsın nedır 10 bın tl maasmı verıyorlarda eyvallah ya ben bunada razı gelırım dıyorsunuz
vallahı 1 lıramı yedırmem

boş senet vakası ilk defa duyuyorum elinden pasaportu alınıp bize borçlusun diye zorla çalıştırılan yabancı uyruklu kadınların dramına döner hayatınız yıllarca beleşten adamlara kölelik yaparsınız onlar kazanır siz aç kalırsınız aman diyin ..sakın imzalamayın..

özel sektörde bknu çıkarma denir.ister aleyhinde belge olsun onlar kılıfına uydurur çıkarır isterse.bencede bütün belgelerin resmini çek patronun yanına gizli kamera ile gir konuş bence sebep neymiş.söylettir.

o imzalanan tazminat istemem işten çıkma belgelerini imzalamadan önce sormuştum hiç bi hükmü olmaz demişti bi kaç tanıdık ve müdür bu sabah geldi haberimiz olmadan giriş çıkışımızı yapmışlar şuan işe yeni başlamışız ve ben 9 aydır bu iş yerinde çalışıyorum .

Yok artık yaa :KK57: Adamlar kafasına göre girdi çıktı yapıp sizin mevcut tazminatınızın üstüne yatıyor yetmiyor bundan sonra oluşacak tazminat haklarınızı da peşinen istemediğinize dair belgeler imzalatıyor. Yapmayın gözünüzü sevim işe ihtiyacınız var anladık da bu kadar da boyun eğilmez. O dediğiniz maaşa her yerde iş bulursunuz. İşimden olacağımı dahi bilsem şikayet ederdim, yüklü bir ceza almaları için elimden geleni de yapardım :KK12:

Şaşırdım, hiç mi haber, gazete okumuyorsunuz. Haklarınızdan bi habersiniz..
Kusura bakmayın ama okuma yazma bilmeyen insalar bile parmak basarken birine okutuyor kağıdı
Siz imzayı karalamamı sanıyorsunuz. Geçmiş ola

Sakın imzalama. Ne olacagı belli olmaz.
Bence buna göre işten çıkaramazlar seni.
Çıkarırlarsa bile dava edecegini ve tezminat isteyecegini bildir.

Şaşırdım, hiç mi haber, gazete okumuyorsunuz. Haklarınızdan bi habersiniz..
Kusura bakmayın ama okuma yazma bilmeyen insalar bile parmak basarken birine okutuyor kağıdı
Siz imzayı karalamamı sanıyorsunuz. Geçmiş ola
ben zaten imzalayacağım demiyorum sadece bu giriş çıkışı yaptılar ya bizden habersiz şimdi işten bu boş senet sebebiyle çıksam tüm tazminat hakkım gitmiş oluyor ve bu seneti imzalamasak işten çıkmamızı isterler bu durumda benim yasal olarak haklarım neler olur çıkış giriş yaptılar aynı günde senetler çıktı ortaya ne olursa olsun imzalamam işten çıkarımda zorlasalar bu senet işini şikayet etsek bi çözüm olurmu sonuçta o senetleri özlük dosyasında tutmayacak adam şimdi dosyada duruyor kimse imazalamadı daha özlük dosyalarıda boş hala imzalanmadı bişey belli akşam herkes burdayken imzalatacaklar şuan bi müfettiş gelse görse dosyalar muhasebecinin masasında duruyor kameralar olmasaydı dosyaların resmini çekerdim amam kahretsin kamerlar var heryerde

ben zaten imzalayacağım demiyorum sadece bu giriş çıkışı yaptılar ya bizden habersiz şimdi işten bu boş senet sebebiyle çıksam tüm tazminat hakkım gitmiş oluyor ve bu seneti imzalamasak işten çıkmamızı isterler bu durumda benim yasal olarak haklarım neler olur çıkış giriş yaptılar aynı günde senetler çıktı ortaya ne olursa olsun imzalamam işten çıkarımda zorlasalar bu senet işini şikayet etsek bi çözüm olurmu sonuçta o senetleri özlük dosyasında tutmayacak adam şimdi dosyada duruyor kimse imazalamadı daha özlük dosyalarıda boş hala imzalanmadı bişey belli akşam herkes burdayken imzalatacaklar şuan bi müfettiş gelse görse dosyalar muhasebecinin masasında duruyor kameralar olmasaydı dosyaların resmini çekerdim amam kahretsin kamerlar var heryerde
git tuvalete çek.

özlük dosyasında zaten birsürü bizim aleyhimize olacak birçok belge imzalattılar boş işten çıkma dilekçesi tazminat hakkından vazgeçtiğim falan filan bu tarz şeyler vardı
(bu yazıyı sizden alıntı yaptım)

Şimdi ben seneti imzaladınız yada imzalamayına hiç girmedim.
Siz özlük dosyasında tazminat hakkımdan vazgeçtim ve diğer senet harici evrakları imzaladığınızı yazmışsınız doğrumu??

Back
X