boş vermişlik mi, görenekleri mi böyle henüz anlamadım

esinin kendini mahcup hissetmesi cok hassas ve dusunceli oldugunu gosterir. cok iyi birsey bu :)

keşke şu anda 17 günlük evli olsam yolun başındasın inş. kötü şeyler yaşamazsın canım malesef bazı aileler böyle gamsız oluyor ama hiç kafaya takılcak bir durum değil kaynanagillerden uzak dur daha mutlu olursun eşin kendi emek vermiş diosun bunların faydası olmamış ki evlendkten sonra hiç olmaz size külfet olurlar sen üzülürsün boş koy gitsin sallama bile eşinle bu konu açılırsa kafaya takılmıcak bi durum olduğunu felan anlat onu rahatlat hele sen çağırmıolar die hiç üzülme bile

aynen dediğin gibi canım. eşim de yıllardır onlardan uzak olduğu için unutmuş herhalde ki kafasına takıyor. dillendirmiyor ama üzüldüğünü hissediyorum. tşk ederim yorumuna canım

Ne kadar tanıdık geldi bazı yerler:)
Üzülme canım,tek değilsin malesef.Adet falan değil bunu bil sadece.
Yapı,görgü,görenek,terbiye meselesi.
Sıkma canını,evliliğine de şimdi olduğu gibi asla yansıtma bu durumu.
Ama ailenle ve kendi akrabalarınla görüşmeyi de kesme.
Zaten bir süre sonra olaya farklı bir açıdan bakıcaksın.
Kendi ailenle gurur duyup,eşini ailesinden ayrı düşünüceksin.
Bu ilişkilerde en önemli şey art niyet olmaması.
Karşı tarafın düşüncesizliği,görgü eksikliği.
Kişisel alma diycem ama o da olmuyor.
Ailene karşı mahçup oluyorsun yer yer.
Onlar beklenti içinde olmasalar da,sen kendini kötü hissediyorsun.
Şanslısınız ki arada km'ler varmış.Yakın olsanız daha çok canın sıkılırdı.
Zaten geçici bu takılmalarda,bir süre sonra takmayıp onları da olduğu gibi kabulleneceksin.
Bazı insanlar böyle işte,nerede nasıl davranması gerektiğini kestiremiyor.
Beklediğin o davet gelmez ama hiç beklemediğin bir anda öyle bir jest görürsün ki
''nasıl yani,ne alaka''dersin.Ama küçücük bir yemek davetini yapmazlar,
daha büyük ve beklemediğin bir jestle karşılaşırsın.
Bilmiyorum anlatabildim mi ama yine başa döneyim,
iki farklı kültür,iki farklı aile...
Görgü,kültür bambaşka.Olur böyle şeyler takılma sen.Evine,düzenine,eşine ve mutluluğuna bak.
Gerisi teferruat...

belki de dediğin gibi beklenmedik bir anda beklenmedik bir jestle telafi ederler. eşim de mutlu olur, ben de :) tşk ederim canım

çok doğru bir tesbit. çok ince fikirlidir, duyguludur keşke ailesi de ne kadar üzüldüğünü farkedebilse de telafi etseler :(

sen ona senin acindan problem olmadigini hissettir. bu sana ozel bir tavir degilse sen de kafana takma.
ikiniz mutlu olun da onemli olan o..

Son düzenleme:
Ben esimle evlendigim zaman ne kadar yalnız kalsak kar
diyordum.
Daha 17 günlük evlisiniz, abartmayin bence zamanı gelince
çagırırlar.
Hatta sonra burda konu açarsın, "Kaynanam sürekli bizi cagiriyor,
bize gelip gidiyor" diye. :)

Back
X