Boşa giden yıllar

Beyhudem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
6
1
36
49
Merhabalar, epey uzun bir süredir evliyim. 3 günü normal geçtiyse diğer üç günü pişmanlık duyduğum bir evlilik. Çocuklarım var çoğu zaman onlar için, başta ailem için sürdürüyorum desem de asıl adım atmaktan yalnız kalmaktan alışkanlıktan mahalle baskısı korkusundan sürdürüyorum sanırım.
ilk yıllar çok zordu. Çok çalışan attığı adımı ailesiyle atan biriydi eşim. Bu duruma itiraz edersem işi gereği böyle olduğunu söylerdi. Bana çaresiz boyun eğmek düştü ağladam da haykırsam da.
aradan yıllar geçti çocuklar büyüdü ailesi buna .... çekti ( oh iyi oldu) tek bana kaldı ama şimdi de sorun biraz varyemez oluşu, birazda benim tüm enerjikliğime onun adım atsak para bakış açısı. Off diyorum zamanında ilerde iyi olacak durumumuz diye sabrettiysem şimdi niye harcayamıyoruz. Hay senin yatırımlarına.
Yok mu bi akıl verecek

Siz çalışıyor musunuz
Pinti adamla hayat çok zor
Allah kolaylik versin

İzin verdi vermedi laflarını duyunca sinirleniyorum sizin gibi kadınlara. Böyle biriyle mutsuz olmaktansa gururunuzla yalnız kalsaydiniz keşke. Olan olmuş da gerçi bosanmaktan söz etmiyosunuz ne hakkında fikir istediğinizi tam anlayamadım. Gezmek tozmak diyosaniz kendi paranızla gezemediginiz sürece o kocaya para harcatamazsiniz

Ne derece cimrilikten bahsediyoruz burada?

Sadece tutumlu mu yoksa daha mı abartılı. Çocuklarınız varmış, biraz geleceğe yatırım yapması bence de mantıklı. Benim annem babam da, 3 kardeşiz biz üniversiteyi bitirene kadar çok harcamadılar kendilerine. Şimdi hepimizin işi gücü var onlar da gayet rahatlar. Bazen bir noktaya kadar sıkmak gerekiyor.

Ama dediğim gibi sizinkinin derecesini bilemiyorum:110: Başka ne sorunlarınız var cimrilikten başka?

Ne derece cimrilikten bahsediyoruz burada?

Sadece tutumlu mu yoksa daha mı abartılı. Çocuklarınız varmış, biraz geleceğe yatırım yapması bence de mantıklı. Benim annem babam da, 3 kardeşiz biz üniversiteyi bitirene kadar çok harcamadılar kendilerine. Şimdi hepimizin işi gücü var onlar da gayet rahatlar. Bazen bir noktaya kadar sıkmak gerekiyor.

Ama dediğim gibi sizinkinin derecesini bilemiyorum:110: Başka ne sorunlarınız var cimrilikten başka?
Çocuklarımıza yaptık zaten tüm yatırımları yatıyorlar;) torunlara bile kalabilir. Az çıksak biraz dolaşıp gezsek azıcık ucundan yesek diyorum. Hazıra dağ dayanmaz deyip evde beklememi salık veriyor veya yürüyüş yapabilirim, nasılsa ücretsiz:) farklı dünyalardanız ama çocuklar var işte.

Çocuklarımıza yaptık zaten tüm yatırımları yatıyorlar:KK66: torunlara bile kalabilir. Az çıksak biraz dolaşıp gezsek azıcık ucundan yesek diyorum. Hazıra dağ dayanmaz deyip evde beklememi salık veriyor veya yürüyüş yapabilirim, nasılsa ücretsiz:) farklı dünyalardanız ama çocuklar var işte.
Siz haklısınız ben çocukları daha bayağı küçük düşünmüşüm bir an.

Dünyaya farklı bakış açısıyla bakan biriyle evli olmak zordur eminim. Hayata tek bir kere geliyoruz. Mutlu değilsek günü geçirmek için mi yaşıyoruz. Biraz cesaretiniz olsa sanki doğru kararı verecek gibisiniz.:110:

Aslında 3 gün iyiyse 3 gün kötü geçerken zaman, çocuk falan yapmadan boşansaydınız ne iyi olurmuş. Ama bazen olmaz, kısmet:KK52:
Nedense size boşanmayı öneremedim. (sahi neden acaba)
Belli ki uzun yıllardır evlisiniz.Çocukların ihtiyaçları konusunda nasıl? Var yemezlik boyutu nedir? Çocuklar üzerinden yürüseniz?
Ne bileyim ihtiyacınız olduğunu, bu kadar sıkmaya hakkı olmadığını daha sık ama net dillendirseniz.
Bazen dışarda yemek yemek bile bir ihtiyaç... Lüks değil.
Covid zamanı çok da gezilmiyor zaten ama sizi yoksun bırakmaya hakkı yok.
Cimrilik biraz gevşese mutlu olur muydunuz?
Mutlu olun yaa ☹️
üzülüyorum evlerinde mutsuz olan kadınlara, evler hep huzurlu birer liman olsa keşke.

Aslında 3 gün iyiyse 3 gün kötü geçerken zaman, çocuk falan yapmadan boşansaydınız ne iyi olurmuş. Ama bazen olmaz, kısmet:KK52:
Nedense size boşanmayı öneremedim. (sahi neden acaba)
Belli ki uzun yıllardır evlisiniz.Çocukların ihtiyaçları konusunda nasıl? Var yemezlik boyutu nedir? Çocuklar üzerinden yürüseniz?
Ne bileyim ihtiyacınız olduğunu, bu kadar sıkmaya hakkı olmadığını daha sık ama net dillendirseniz.
Bazen dışarda yemek yemek bile bir ihtiyaç... Lüks değil.
Covid zamanı çok da gezilmiyor zaten ama sizi yoksun bırakmaya hakkı yok.
Cimrilik biraz gevşese mutlu olur muydunuz?
Mutlu olun yaa ☹️
üzülüyorum evlerinde mutsuz olan kadınlara, evler hep huzurlu birer liman olsa keşke.
Tek isteğim birgün ben zorlamadan hadi karıcığım hazırlan şuraya gidiyoruz demesi sanırım. Veya aldığım bir şeye senin yok muydu zaten yerine yakışmış hadi bir giy demesi. Bence çok şey istemiyorum. Eşime göre de allahtan korkmalıyım:) neyim eksik:)

Tek isteğim birgün ben zorlamadan hadi karıcığım hazırlan şuraya gidiyoruz demesi sanırım. Veya aldığım bir şeye senin yok muydu zaten yerine yakışmış hadi bir giy demesi. Bence çok şey istemiyorum. Eşime göre de allahtan korkmalıyım:) neyim eksik:)
Umarım bu isteğiniz gerçekleşir.
Zor değilki gerçekten.
Adam neden böyle acaba, korkusu mu var, aç kalacaksınız mı zannediyor nedir?
İnşallah yola gelir 🤷‍♀️

Back
X