• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanacağız

Aysegul92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
28
Puanlar
38
9 senelik evliyim. İki yaşında bir oğlum var. Oğlum doğduğundan beri hiç birşey eskisi gibi olmadı. Aldığı alkol on katına çıktı. Ablasının kanser olduğunu öğrendi. İyice darmadağın oldu. Oğlumun herşeyine yetişmeye çalışmaktan kendme bakım sağlayamaz hale geldm. Bir gün tv izletipte kahve içmediğim üç öğün yemek yapmaktan paramparça olan ellerimle şimdi ben suçlu oldum. Çocuğu bi salmadın dedi bırak kendi haline dedi. Zaten her fırsatta boşanmayı konuşuyorduk ama bu sefer oğlum için kurtarmayı düşündüğüm evliliğime anlaşarak boşanalım diye tepki aldım. Her anlamda haklı olduğumu düşündüğüm bu süreçte asla pişman olmayan bir eş var karşımda. Açıkçası başka seçenek ayrılmaktan başka. Oğlum beni suçlar mu ileride. Yada bu durumla başedebilir miyim. Çalışmam gerekecek şuan çalışmıyorum ama dönebileceğim bir işim var. Kendisi maddi olarak benden çok daha iyi durumda aileside kendiside. Bu durum oğlumu nasıl etkiler benimle yaşamayı değilde onunla yaşamayı seçer mi. Tabiki onun mutluluğu benim için herşeyden daha önemli. Fakat onsuz bir hayat düşünemiyorum. Onun bensiz yatacağı bir geceyi bile düşünmek istemiyorum. Siz nasıl başettiniz küçük çocukları olan canım kadınlar

Annesinin sevilmediği bir ortamda mutlu büyümez çocuğunuz.
Çocuğunuz için kurtarmayı değil, kurtulmaya bakın.
Ayrıca siz boşanıyorsunuz sadece o babalığına devam edecek.. çocuğunun ihtiyaçlarını giderecek.
Yok öyle hadi boşanalım, başının çaresine baklar.. tüm haklarınıza sahip çıkarak boşanmayı gerçekleştir.
9 yıl.. eşinizden boşanmak değil de alışkınlıklarınızdan ayrılmak zor gelecektir.. ama illa ki geçecektir.
Mesleğinize dönmek size de iyi gelecektir.

Bu durum oğlumu nasıl etkiler benimle yaşamayı değilde onunla yaşamayı seçer mi. Tabiki onun mutluluğu benim için herşeyden daha önemli. Fakat onsuz bir hayat düşünemiyorum.

Niye böyle bir şey olsun? 2 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz.
Karı-koca olarak ayrılın fakat anne-baba olarak evladınızı düşünüyorsanız süreci sağlıklı yönetin

9 senelik evliyim. İki yaşında bir oğlum var. Oğlum doğduğundan beri hiç birşey eskisi gibi olmadı. Aldığı alkol on katına çıktı. Ablasının kanser olduğunu öğrendi. İyice darmadağın oldu. Oğlumun herşeyine yetişmeye çalışmaktan kendme bakım sağlayamaz hale geldm. Bir gün tv izletipte kahve içmediğim üç öğün yemek yapmaktan paramparça olan ellerimle şimdi ben suçlu oldum. Çocuğu bi salmadın dedi bırak kendi haline dedi. Zaten her fırsatta boşanmayı konuşuyorduk ama bu sefer oğlum için kurtarmayı düşündüğüm evliliğime anlaşarak boşanalım diye tepki aldım. Her anlamda haklı olduğumu düşündüğüm bu süreçte asla pişman olmayan bir eş var karşımda. Açıkçası başka seçenek ayrılmaktan başka. Oğlum beni suçlar mu ileride. Yada bu durumla başedebilir miyim. Çalışmam gerekecek şuan çalışmıyorum ama dönebileceğim bir işim var. Kendisi maddi olarak benden çok daha iyi durumda aileside kendiside. Bu durum oğlumu nasıl etkiler benimle yaşamayı değilde onunla yaşamayı seçer mi. Tabiki onun mutluluğu benim için herşeyden daha önemli. Fakat onsuz bir hayat düşünemiyorum. Onun bensiz yatacağı bir geceyi bile düşünmek istemiyorum. Siz nasıl başettiniz küçük çocukları olan canım kadınlar
Sana sarılasım geldi neden bilmiyorum.

Sana sarılasım geldi neden bilmiyorum.
Benimde birinin bana sarılmasına ihtiyacım var inanın. Çok yalnız hissediyorum kendimi. Oğlum herşeyim fakat çok küçük beni nasıl anlasın. Taze olduğu için böyle hissettiğimi biliyorum. Zaman herşeyin ilacı onunda farkındayım. Ama oğlumun benden ayrı kalacağı geceyi düşünemiyorum. Hiç ayrılmadık biz. Hastaneye gitsem bile benimleydi. Bir oldum onla bir bütünüm

Annesinin sevilmediği bir ortamda mutlu büyümez çocuğunuz.
Çocuğunuz için kurtarmayı değil, kurtulmaya bakın.
Ayrıca siz boşanıyorsunuz sadece o babalığına devam edecek.. çocuğunun ihtiyaçlarını giderecek.
Yok öyle hadi boşanalım, başının çaresine baklar.. tüm haklarınıza sahip çıkarak boşanmayı gerçekleştir.
9 yıl.. eşinizden boşanmak değil de alışkınlıklarınızdan ayrılmak zor gelecektir.. ama illa ki geçecektir.
Mesleğinize dönmek size de iyi gelecektir.

Niye böyle bir şey olsun? 2 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz.
Karı-koca olarak ayrılın fakat anne-baba olarak evladınızı düşünüyorsanız süreci sağlıklı yönetin
Size katılıyorum. Ona asla aklı başına gelene kadar ve kendisi sorana kadar bir şey anlatmam anlatamam. Ama ya beni suçlarsa. Ben şuan onun gelişimi için abur cubur vermiyorum mesela asla tv izletmiyorum. Karşı taraf ailesiyle kendilerine alışsın diye bunları yapar ve onlar daha cazip gelirse size komik gelebilir ama bunlar kafamda dönüyor

Ben de bosanma sürecindeyim, haftaya mahkememiz. 2,5 yaşında bir kızım var. Aynı korkuları yaşıyoruz, o kadar derinden hissettim kiz komik falan asla değil. Ama ben kızıma iyi bir anne olacağım ve babasıyla istediği gibi vakit gecirebilecek. Kendimi böyle rahatlatmaya çalışıyorum. Etrafımda o kadar çok boşanmış kadın var ki, ve bir tanesinin bile çocuğu, kız erkek fark etmez, babasinda değil.

Kızım 2 bucuk yaşında, evden ayrıldığımda 2 yaşındaydı. İlk başlarda onun da kafası karışmıştı tabi ama şu anda gayet iyi. Babası görmüyor bu arada, ona rağmen iyi

Bende yıllar önce bosanmaliydim oğlum için bosanmadim, şuan 11 yaşında ama benim evliliğimde kocamda değişen tek birşey yok. Hep çocuğun bir yani eksik kalır beni suçlar korkusu endişesi yaşadım. Onun için olusturdugum ortam nekadar sağlıklı oldu bilemiyorum tartismamaya küs kalmamaya çalıştım. Ama olmuyor keşke önceden bitirseymisim dediğim zaman çok oldu. Hala belirsizlik icindeyim

Bende hep bunu düşünüyorum değişen hiç bişey olmayacak. Kabullenemiyorum zaten kendimde hata bulabilsem belki daha mı kolay olurdu bilemiyorum. Beni üzen şeylerden biriside bu aslında

Gece konuştuk anlaşma şartlarını falan. Beni madur etmeyeceğini söyledi. Maddi anlamda. Sadece tek koşulu oğlunu istediği zaman görmesi
Mahkemede anlaşmalı olarak boşandığınız için nafakayı adamın bu sözüne güvenerek yapmayın, atıyorum dilekçeye 3 yazalım ben nasılsa sizi magdur etmem lafını sakın yemeyin güzelce kaç istiyorsanız kaç verebilecekse onu yazsın o kağıda. Öyle bir mağdur ediyorlarki aklın hayalin almaz ve tek şartı istediği zaman görmek = 3 ay sonra kendi hayatına bakıp haftada bir almak külfet gelecek. Hepsi neden aynı konuşmalar boşanırken bi kedi gibi oluyorlar.

14 yaşında ve 4.5 yaşında iki çocuğum var büyük olan herşeyi biliyor haliyle..Küçük olan bilmiyor babası başka şehirde yaşıyor ve 15 günde bir gün geliyor görmeye..Geçen gün dediki kuzeninin babası her akşam evde benim babam neden gelmiyor..İçime oturdu ama belli bir yaşa gelince anlatacağım. Baban **** te yaşıyor ve çalışıyor sizide görmeye geliyor diye açıklıyorum..yapacak birşey yok.Onemli olan iletisimleri kuvvetli olsun diye elimden geleni yapıyorum..Ne zaman isteseler görüşüyorlar.Onemli olan sağlıklı iletişim kurmaları..Ve anlaşmalı olunca daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Evet insanız bilemem ben onun tekrar evlenmeyceğini evet şuan ailevi sıkıntıları olabilir ama hep böyle devam etmeyecek. Zaten bir avukat ve pedagogdan yardım almadan asla kabul etmeyeceğimi söyledim

çocuğu zaten size verirler , ileride de sizi suçlamaz , tonla boşanmış anne baba var ,
niye suçlasın oğlunuz sizi
boşanmak doğal bir şey

işe dönün , biraz da kendinize bakın
hayata dönün yani kısacası

devamlı içen adamdan baba da olmaz koca da

Size katılıyorum. Ona asla aklı başına gelene kadar ve kendisi sorana kadar bir şey anlatmam anlatamam. Ama ya beni suçlarsa. Ben şuan onun gelişimi için abur cubur vermiyorum mesela asla tv izletmiyorum. Karşı taraf ailesiyle kendilerine alışsın diye bunları yapar ve onlar daha cazip gelirse size komik gelebilir ama bunlar kafamda dönüyor
Komik değil haklısınız zaten kocayı boşamak kolay insan çocuğunu düşünmekten cesaret edemiyor.Ama siz sağlıklı mutlu olursanız oda öyle olur aynı evin içinde bütün sülalesüne katlanıp lafınızın dinlenmeyeceğine arada bir görmesi belkide daha iyidir çocuğunu biraz düşünüyorsa yaptırmaz oda heralde

Ben hayatımda hiç boşandıkları için anne babasını suçlayan insan görmedim. Ama tam tersi için kendi anne babamı suçluyorum mesela, boşanmaları gerektiği halde boşanmadılar. Sonuç olarak çok mutsuz bir aile ortamında, kötü bir evlilik örneği görerek sinir stres içinde büyüdüm ve bunun özellikle ergenliğimde bende bıraktığı olumsuz etkiler saymakla bitmez. Evliliğiniz şu an size zarar veriyorsa emin olun çocuğunuza da veriyordur ve verecektir, boşanmanız çocuk için de daha hayırlısı olur.

Tek tavsiyem alabileceğiniz nafaka vs varsa bırakmayın gurur uğruna. Anneme tek kızgınlığım bundan.

İyi koca iyi eşe hata yaparsın üzülür telafise bakar kurtarmaya çalışırsın lime lime olmuş kötü evliligi kurtarmak yada buna çabalamak anlamadığım birşey zaten kağıt üstü duyarsız saygısız sevgisiz evliliklerden geçilmiyor ortalık çoğu evli görünüyorda binlerce boşanmış onlardan bin kat iyi hayatlar yaşıyor aslolan ömrü çarçur etmemek bı dahası yok

Back
X