Boşanacağız

Bu ara sürekli ailemden örnek veriyorum ama.. "ben senin öğrencilerinden biri değilim." demiş ya eşiniz, acaba fark etmeden sürekli bir şeyler dikte eder tavırlarınız olabilir mi? Benim annem de öğretmen. Artık içine işlemiş :21: bir konuyu konuşurken anlatır da anlatır, karşı tarafa öğrencisi gibi davranır. Bunları sizi eleştirmek için söylemiyorum, sadece bazı alışkanlıklarımızı biz fark edemeyebiliyoruz. Eşiniz ilk başlarda nasıldı bilmiyorum ama 10 sene içinde birikmiş olabilir. Sigarayı bırakınca da tahammülü kalmamıştır.
Geçimli olmakta fayda var, boşanma gibi ciddi bir konuyu her tartışmada gündeme getirmeyin oğlunuz etkilenir yoksa. Ben çok iyi hatırlarım annemler cuma gecesi çok kavga edip pazartesi avukata gidiyorum tantanası çıkarırlardı. Önce uzun süre boşanacaklar korkusu yaşadım. Boşanmayacaklarını anlayacak yaşa geldiğimde de bu sefer saygımı yitirdim evliliklerine. Bunlar hep travmadır. Sakin bir dille konuşun eşinizle, mümkünse bu dönem alttan alın. Kendinizi ezdirin demiyorum asla ama madem seviyorsunuz ve huyunu da biliyorsunuz, bir orta yol bulmaya çalışın. Sürekli boşanma lafı geçen evde hele hele bir erkek çocuğunun geleceği etkilenir. Evliliğe bakışı değişirse ilerde o da yuvasını ciddiye almayabilir Allah korusun.

baya baya hazırlık yapıyo yani adam pesss, egosu harbiden çok yüksek senin onu bırakamayacağına çok emin, ya bigün gerçekten ciddi ciddi gitmek isterse

Hiç sanmıyorum şu an eminim numara yapıyor,adım gibi eminim numara yaptıgından sadece benı üzmek ve baskın gelmek için yapıyor,hep yaptığı şey.Sürekli boşanacagım dıyor ama icraat yok,bende acaba damarınamı basıyorum "bak ben hç söylemiyorum boşanacagız diye ama bir kere söylersem tam söylerim" diyorum,adamın zorunamı gidiyor da acaba her seferınde boşanacagım da sen yalvardın dıyemı vazgeçiyoruma getirmeye çalışıyor.Yanı bende boş söylemıyorum ama senı affediyoruma getirmeyemı çalışıyor.

Bu ara sürekli ailemden örnek veriyorum ama.. "ben senin öğrencilerinden biri değilim." demiş ya eşiniz, acaba fark etmeden sürekli bir şeyler dikte eder tavırlarınız olabilir mi? Benim annem de öğretmen. Artık içine işlemiş :21: bir konuyu konuşurken anlatır da anlatır, karşı tarafa öğrencisi gibi davranır. Bunları sizi eleştirmek için söylemiyorum, sadece bazı alışkanlıklarımızı biz fark edemeyebiliyoruz. Eşiniz ilk başlarda nasıldı bilmiyorum ama 10 sene içinde birikmiş olabilir. Sigarayı bırakınca da tahammülü kalmamıştır.
Geçimli olmakta fayda var, boşanma gibi ciddi bir konuyu her tartışmada gündeme getirmeyin oğlunuz etkilenir yoksa. Ben çok iyi hatırlarım annemler cuma gecesi çok kavga edip pazartesi avukata gidiyorum tantanası çıkarırlardı. Önce uzun süre boşanacaklar korkusu yaşadım. Boşanmayacaklarını anlayacak yaşa geldiğimde de bu sefer saygımı yitirdim evliliklerine. Bunlar hep travmadır. Sakin bir dille konuşun eşinizle, mümkünse bu dönem alttan alın. Kendinizi ezdirin demiyorum asla ama madem seviyorsunuz ve huyunu da biliyorsunuz, bir orta yol bulmaya çalışın. Sürekli boşanma lafı geçen evde hele hele bir erkek çocuğunun geleceği etkilenir. Evliliğe bakışı değişirse ilerde o da yuvasını ciddiye almayabilir Allah korusun.

Ben çok yüksek sesle konuşuyorum,iki laf konuşmaya başlıyoruz sürekli bagırmadan konuş bak faranjitin azacak yıne diyor,sesımın yuksek çıktıgından uyarıları uyarı sınırlenıyor bı sure sonra,derste bagırarak anlamaktan dolayı bu şekilde artık otomatıkman bagırarak konuşuyorum.Çocugun yanında hiç bahsetmez kavga bıle etmez,gıder onu uyutur sonra kavga eder,unutmaz yanı.Emin olun epey altdan alıyorum ama benımde sabrım tukenmez üzere.Kavga falan bunlar benı tuketmıyorda tehdit etmesi çok zoruma gidiyor,kadınlık gururum yokmuş gibi hissediyorum.

Yemekteydik insanların boğazına dizdi yemegi,yani sonra anlatırsın diye bir kaç kere uyardım ama sozumu bitirttirirsen susacagım zaten dedi....vesaire çok kızdı,bagırdı çagırdı hatta ilk kez elini kaldırdı.İnsanların yanında çok zoruma gitti bende bana bagıramazsın elini kaldıramazsın dedim,yemegi bıraktı masadan kalktı gitti.
tamam eşinin kızması bagırması alkaldırması cok yanlıs kabul edılemez. ama sende adamı cıleden cıkarıcak hareketler yapıosun eger zaten boyle davranıosan adam sana cok bıle dayanmıs o senın eşin cocugun deil, ınsanların yanında koskoca adam hararetle isteklı ısteklı bısey anlatıo sende kalkıp sonra anlatırsın die konusursan adamın cıleden cıkması cok normal koskaca adımı rencıde etmişşin resmen hep hatayı kocanda arama kendıne bak azcık. benım eşim mılletın ıcınde lafı azımda bırakıcakben oyle heycanla bısey anlatırken bana senın gıbı davransa bende mılletın ıcınde rezıl rusva ederım eşimi kusura bakmasın cocugu deilim. ayrıcamılletın bogazında nıe kalıo mısafır gelmısler sonucta sohbetmuabbet eslıgınde keyıflı bı yemek yenir benım bildigim?

Son düzenleme:
Çok ilginç gerçekten.Hadi sinirli olması, kızması bi yere kadar anlaşılır da, boşanmak gibi ciddi bir şeyi habire ağzına sakız yapması hiç hoş değil.
Kendini ezdirme, gölgesinde durma.
Bi inat uğruna yıkılmasın boşu boşuna yuvanız. Boşanırım dersem boşanır diyosun çünkü..

Şu sıralar pek ilgilenmesen, konuşmasan tutumu yine aynı mı olur sence?

Bende bunu diyorum Kendimi ezdirmeyeyim diyorum,Ama sonrada inat edip boşanacak bak şimdide diyorum.Arada kaldım anlayacagınız

sen onu kaybetmekten korkuyosun o seni kaybetmekten korkmuyo, sana sürekli psikolojik baskı uyguluyo, yerinde olsam boşanırım,ama sen çocuğum için katlanırım diyosan katlan, benim için çocuk kocaya katlanma sebebi olmazdı, şimdi birileri çocuğun yok anlamazsın diyebilir ama çocuğum oluncada aynı şeyleri yazacağımı görecekler, bi tane hayatım var diye düşünürüm ben mutlu bi insansam iyi bi anne olurum, benim annemde babama katlandı sinirleri laçkalaştı anne derdik annesiz kalın derdi, ben çocuğuma bunu yapmam, çünkü mutsuzken bende cadılaşıyorum

Boşanmak için ortalıkta geçerli bir sebep yok,kendimi ezdirmek çok zoruma gidiyor o yuzden bu konuyu başlattım siz benım yerımde olsanız ne yaparsınız demek için.Kendimi ezdirmemem için tamam boşanalım demem gerekıyor bu seferde gereksiz inat uğruna boşanacak benden buda çok saçma geliyor.İkilemdeyim anlayacagınız.

işte ben bunu hiç bi erkek için demiyorum. 6 yıldır evli olduğum ous içinde diyemem. nerden bileyim beni sevdiğini, belkide benden nefret ediyordur, belki mecburdur benle evli kalmaya vs.
anne ve baba sevgisinden başka hiç bi sevgiden %100 emin olamam ki ben :ssz:

bi sigara yüzünden bu duruma gelindiğinede inanmıyorum açıkçası..ya senin bilmediğin şeyler var, ya bilipte söylemek istemediğin..

O kadar eminimki başka bir sebep olmadıgından yani karakteri zaten öyle aldatacak bir adam değildir,çok dürüst mert bir adamdır,eger bir halt karıştırıyorsa hiç çekinmeden söyler öyle kıvırma,yalan dolan huyları yoktur.Neyse odur yanı

Boşanmak için ortalıkta geçerli bir sebep yok,kendimi ezdirmek çok zoruma gidiyor o yuzden bu konuyu başlattım siz benım yerımde olsanız ne yaparsınız demek için.Kendimi ezdirmemem için tamam boşanalım demem gerekıyor bu seferde gereksiz inat uğruna boşanacak benden buda çok saçma geliyor.İkilemdeyim anlayacagınız.

seni o kadar inandırmış ki inatlaşırsan boşanacağına, aksini düşünemiyosun, yerinde olsam risk alırdım kısasa kısas derdim gittiği yere kadar, eğer inadına yenilip beni boşuyosa zaten benimle işi olmasın yok eğer bi adım atarsa bende atarım
bu benim fikrim sen bilirsin

seni o kadar inandırmış ki inatlaşırsan boşanacağına, aksini düşünemiyosun, yerinde olsam risk alırdım kısasa kısas derdim gittiği yere kadar, eğer inadına yenilip beni boşuyosa zaten benimle işi olmasın yok eğer bi adım atarsa bende atarım

Aslında herşey o kadar güzeldi ki..ta ki 1 ay onceye kadar
eşim 1 ay once sigarayı bıraktı ve bana tahammul edemiyor artık.Sürekli en ufak tartışmamızda seni boşayacagım diyor,siz olsanız bu söze katlanırmısınız gerçekten soruyorum yuvam için çocugum için katlanmalımıyım,sanki bunu bir koz olarak kullanıyor en ufak tartışmamızda gemileri yakıyor ve bu sabah evi terketti.Şu saat oldu aramıyorum arayayımmı acaba.Kadınlık gururum, evlılıgımı sonlandırmalı.Siz olsanız ne yaparsınız?

kendinize güveniyor gibi davranın bence güvenmiyorsanz bile..
aay ben büyük konuşmayım ama aramazdm heralde yaa.. :50:
bi iş güvenceniz var mı?
yani eşiniz nasıl olsa bişeyi yok beni bırakamaz diye mi düşünüyor acaba?

Dıştan bir okuyucu olarak düşüncem; aslında neyin doğru olup neyin olmadığını hissediyorsunuz . Kalbinizin sesini dinleyin. 'Kendimi ezdirmemem için tamam boşanalım demem gerekıyor bu seferde gereksiz inat uğruna boşanacak benden buda çok saçma geliyor' demişsiniz. Ve açıkcası doğru da demişsiniz.

'Öfke nefsin gidasıdır. Sakın ola ki öfkeye yenik düşme!' demiş bir bilge zat.

İnşallah eşiniz de bu tutumlarından vazgecer.

Bence eşinin başka bir sıkıntısı var,sigara boşanma gerekçesi olamaz.dikkat et arkasından bi çapanoğlu çıkmasın tatlım...

Peki akşama soyleyecegim inceledim boşanma sözleşmesini ve protokolünü bana uyuyor al istedigin zaman gotur mahkemeye ver diyecegim.Bu sefer kesin söyleyecegim boşanırsada boşansın artık

Peki akşama soyleyecegim inceledim boşanma sözleşmesini ve protokolünü bana uyuyor al istedigin zaman gotur mahkemeye ver diyecegim.Bu sefer kesin söyleyecegim boşanırsada boşansın artık

asla gaza getirmek istemem seni, benim fikrim bu, risk almadan iş nereye gider bilemiceksin, bu senaryoyu yazan oynayan eşin, sende aynı oyunu oyna, bu zamana kadar hep alttan alıp özür dilemişsin sabrın bugün taşmasa yarın taşacak, şimdiden burnunu sürt ki bu kadar kolay boşanma lafı etmesin

Durum nedir aradimi bu ara ?
Bence keisnlikle bir sigara olayi degil bu...

Sanki esrari birakmis adam okadar sinir ve asabi olmus.

Bencede fazla tinlama, arama umursama, bosanalim deyince hodri meydan bosanalim de.
Bunun icin bosayacaksa zaaten hersey bitmis, ve birseylerin hatrina bu evliligi sürdürüyor.

Durum nedir aradimi bu ara ?
Bence keisnlikle bir sigara olayi degil bu...

Sanki esrari birakmis adam okadar sinir ve asabi olmus.

Bencede fazla tinlama, arama umursama, bosanalim deyince hodri meydan bosanalim de.
Bunun icin bosayacaksa zaaten hersey bitmis, ve birseylerin hatrina bu evliligi sürdürüyor.

bu erkekler ne ıstıo bu kadınlardan yaaa offff

eve geldımı gece

Evet geldi,yani ben aradım çocuk seni soruyor bak aglıyor falan dedim neredesin dedım,otel pansiyon bakıyorum dedı,bırak pis yerlerde kalma gel evine ne yapacaksan sonra yap dedım bende.Çocugun hatırına geldim diye vurgulayarak geldi.

kendinize güveniyor gibi davranın bence güvenmiyorsanz bile..
aay ben büyük konuşmayım ama aramazdm heralde yaa.. :50:
bi iş güvenceniz var mı?
yani eşiniz nasıl olsa bişeyi yok beni bırakamaz diye mi düşünüyor acaba?

Ben kamuda kimya ögretmeniyim,devlet memuruyum yani

eşin boşanma protokolü mü getirdi yani ciddi ciddi boşanmayı düşünüyor:53:bu adam ya aklını kaçırmış yada yıllardır anlaşmazlıklarınız sorunlarınız varmış ki artık dolmuş bu noktaya gelmiş.ben evliliğinizi bilmiyorum ama aklıma bunlar geldi yani bir sigara işi bu noktaya getirmez.söyle tekrar başlasın ikinizde rahatlayın ilginç bir durum:26:

Back
X