Bosanan bir kadinin haklari nelerdir?

HepBaharOlsa

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
4.543
1.905
373
Hollanda
Gunumuzde maalesef odun gibi erkeklerin yuzunden bosanma davalari artiyor ne yazikki.
Benim bu konuyla ilgili merak ettigim bazi seyler var. Ozelliklede kadinlarin hakki nelerdir.
- Bosanan bir kadin tazminat isteyebilir mi?
- Adam kadindan tazminat isteyebilir mi?
- Harcanan altinlari talep edilebilirmi?
- Cekismeli bosanmada ortalama avukat ucreti ne kadar?
- Barismadan sonra tekrar bosanma kararinda barismadan onceki sebepler sunabilirmi? Yani bir sans verdikten sonra eski hatalarida sebep olarak sunulabilirmi?

Biraz genel bir konu oldu, ama gercekten haklarini bilmeyen kadinlarin magdur oldugunu dusunuyorum ve bu konu sayesinde derdime derman olacak olan arkadaslara simdiden tesekkur ediyorum.

ben deneyimimden sana yardımcı olmaya çalışayım.
boşanan bir kadın eğer adamın kusuru varsa aldatma şiddet gibi tazminat isteyebilir ayrıca kadının kusuru varsa adam da isteyebilir.
altınlar kanunen kadınındır talep edilemez.
fiyat da avukattan avukata değişir.

Boşanan kadın da erkek te tazminat talebinde bulunabilir,hatta erkek bile nafaka istiyor internette okumuştum,yasal olarak altınlar kadınındır harcandığı ispat edilirse geri alınır.

Taraflar karşı taraf kusurlu ise maddi manevi tazminat talep edebilirler karı-koca fark etmez

Kadın bir dava ile veya aynı dava içerisinde altınları talep edebilir

Avukatlık ücreti baronun tarifesinde yazılıdır ancak piyasaya oldukça farklılık gösterir

İkinci davada duruma göre eski sebepler ileri sürülebilir ancak barışma olduğu için geçerliliği azalır yani ancak düzelmediği ve yeni sebepler oluştuğu ileri sürülerek iddia ispat edilebilir

Genel oldu unutulmamalıdır ki her olay kendi içerisinde değerlendirilmeli her sonut durum farklılık gösterir

Sevgiler,kimse boşanmasın umarım

tazminat isteyebilirsin, suclu bulunursan sen de odeyebilirsin.. ortalama avukat ucretleri 3-5bin.. nisan dugun, hepsinde tum takilanlar kadina aittir, odemek zorunda..

Annem bosandi benim.

Nafaka aldi. Nafaka artirim davasi acacak seneye.
Maddi manevi tazminat aldi.
Altinlari ve mihri talep edebilir ama yanilmiyorsam toplam bedelin %10 u mu ne mahkeme harci olarak yatiriliyor. Bunu buroda baskasinda gormustum tam emin degilim.
Davalarda gosterilen taniklar icin ufak bir meblag odeniyor tanik basina. Cocuklar sahitlik yapabiliyor (ben resittim onunla alakasi olabilir)
Annem sigortali calisiyo olmasina ragmen barodan avukat talep etmisti, avukat ucretsizdi mahkeme harclari bizdendi.

Canım maddi manevi tazminat, nafaka, ziynet ve evlilik esnasında edinilmiş ev araba. Bunların hepsini talep edebilirsin.
SEVGİLER;

Canım maddi manevi tazminat, nafaka, ziynet ve evlilik esnasında edinilmiş ev araba. Bunların hepsini talep edebilirsin.
SEVGİLER;

Bilgi sahibiolduğum kadarıyla;
- evet, kadın boşanırken hem maddi hem manevi tazminat talep edebilir. Fakat istisnai durumlar haricinde tazminat talebi adam 'hatalıysa' kabul ediliyor. Hatasının kanıtlanması da gerek tabii. Hata derken, buna aldatma, evi terk etme, şiddet gibi kanıtlanabilir konular dahil.
Tazminatın bedeli hakim tarafından adamın maaşları, mal varlığı vs incelenerek belirlenir, kişiye göre değişir.

-aynı şekilde adam da tazminat isteyebilir eğer kadın kusurlu olan tarafsa. Fakat genelde çok çok istisnai değilse kadına karşı daha ılımlı yasalar.

- evlilikten itibaren edinilen tüm mallar ortaktır, normalde bu mallar harcanırsa boşanırken geri talep edilemez, ama düğün takıları yasalarda kadına ait görülür. Eğer mahkeme sırasında altınların miktarını düğün videoları, şahitler eşliğinde kanıtlayıp, yine şahitlerle eşin o altınları kadının rızası olmadan harcadığı kanıtlanırsa, mahkeme durumu dikkate alır..

-Avukat fiyatları yaşadığınız şehre göre bile değişir. Bu tamamen esnaf piyasası gibi. Yani domatesi 3 liraya satan da var, yedi liraya satan da. ortalama büyüklükte bi dava için ortalama bir şehirde ortalama 3-5 bin lira arasını gözden çıkarmak gerek diyebilirim.

-bir boşanmada kusur olarak gösterilen her şeyin bir zaman aşımı var, rakamlar sabit. Örneğin, eşinizin sizi aldattığını öğrendiyseniz boşanma davası açmak için altı ayınız var, geçerse, yasalar sizi affetmiş sayıyor ve sebebi geçersiz oluyor.
O nedenle ikinci barışmada önceki kusurların herhangi bir zaman aşımı olmuş mu bakmak gerekir. Olmadıysa bile, mahkeme bir kez affettiğiniz için eski sebepleri direkt olarak eçerli saymaz. Ancak 'verdiğim şansı kullanmadı, hataları tekrarladı' şikayetiyle dava açarsanız sıkıntı yok.

Bildiğim kadarıyla böyle.

5 aylik evlilik sonucu erkek tarafi anlasmali bosanma davasi acti, burda sizce bir gariplik varmi?
Sizinle protokol yapmadan nasıl anlaşmalı boşanmayı düşünüyolarmış acaba
5 aylik evlilik sonucu erkek tarafi anlasmali bosanma davasi acti, burda sizce bir gariplik varmi?
Protokol yapmadan nasıl boşanacaklarmış öyle açmalar olmaz kaldı ki 1 yıl dolmadan anlaşmalı açılamaz zaten

Türkiye'de 1 yıllık süre dolmadan anlaşmalı boşanma davası açılamaz açılsa bile reddedilir,siz yurt dışında yaşıyorsudunuz dava yurt dışında mı Türkiye'de mi açıldı boşanmak isteyen kişi yakınınız mı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…