Merhaba, Ben de boşanma sürecini bugün başlattım. Eşimle severek evlendik. Hatta bugün evlilik yıl dönümümüz

Eşim senelerdir iş açtı batırdı. Her seferinde dünya borçla geri döndü. Ben de her seferinde affettim. Bu işlerini de bana danışmadan haberim olmadan yaptı. Dünya kadar yalanlar söyledi. Artık Allah bir dediğine inanır oldum. 8 senelik evlilik hayatımızda eve hiç katkısı olamadı. Ben çalışan biriyim. Evin bütün sorumluluğu benim üzerimde. Bir kere kira bile ödememiştir. Bu arada problemlerimiz çoğaldı. Bir gün iyisek 5 gün kavgalıydık. Artık stresten helak olmaya başladım. Bir oğlum oldu. 5 sene sonra. Güvensizliğimden çocuk bile düşünemiyordum ki bana yeminler etti düzeleceğine dair. Artık boşanmaktan başka bir şey düşünemez oldum. 3 ay öncesi kendisini aldattığıma dair imalar da bulundu. Çıldırmıştım

(((( kendisinde suç aramaktansa bana iftira atmayı daha kolay buldu sanırım. Artık büyükler işin içine girmeye başladı.En sonunda da kayınvalidem babamı arayıp kızın oğlumu aldatıyor dedi. Bir adamla gezdiğimi söyledi. Ben hayatımda bu kadar kendimi kötü hissetmemiştim. Boşanma davasını başlattım. Benden gelip af diledi. Annesinin böyle bir şeyi nasıl söylediğini kendisinin de annesine çok kızdığını söyledi. Benden af dieyince çocuğumun hatırı için ona süre verdim. Bundan sonra annesi ile görüşmeyeceğimi ailesini sildiğimi falan söyledim. Kadınlık gururumu ayaklar altına aldım ve süre verdim. Bu süre zarfında çocuğu aramasını borçlarını kapatmasını gerçekten düzelecekse tekrar devam edeceğimi söyledim hata tabiki

(((( 1 aydır evden ayrı. Bir kere bile çocuğunu arayıp sormadı.Bu süre içinde iyice düşündüm. Atılan iftira beni kahrediyor. İftira olmasaydı belki mutsuzluğuma rağmen devam ederdim. Çok uzattım şimdiden kusura bakmayın

Nasıl bu süreci atlatabilirim? Boşanmada çevrenin etkisi nasıl? Çocuk nasıl etkileniyor? Teşekkür ederim.