Boşandıktan kac gün sonra eski soy ismini alıyorsun?

Peki ben şuan ünv.okuyorum diplomami mezun olmaya yakın eski soy ismimle alabilirmiyim,Bu konu hakkında bir bilgnz varmi
Ben devlet universitesinde calisiyorum. Buna ragmen soyismim bosaninca calistigim universitede degismedi. Yani kamu kurumu oldugu halde otomatik degisim olmadi. Ben dilekce ile bildirdim. Bankalara da ben bildirdim.

Benim temmuz 2020 de karar çıktı ,Ekim'de karar kesinleşince eski soyismimi aldım ,devlet kurumlarda e devlette filan otomatik değişiyor ama banka vs tarzı yerlerde değişmiyor sizin bildirmeniz lazim.

Peki ben şuan ünv.okuyorum diplomami mezun olmaya yakın eski soy ismimle alabilirmiyim,Bu konu hakkında bir bilgnz varmi

Bazi universitelerde diplomalar birkac yil sonra veriliyor, mezun olurken gecici diploma veriliyor. Diploma toreni haziran- temmuz gibi yapilirsa o zamana kadar da dava biterse eski soyadinizla alabilirsiniz.
Bu konuya neden bu kadar taktiginizi anlamadim. Gecmisinizi silemezsiniz de degistiremezsiniz de. Benim doktora tezimde de eski esime tesekkur etmisim. Eski sotmyadim var. Doktora diplomamda da. Ama ben bunu hic takmiyorum. Biran once soyadiniz degisse ne olacak, yasaminiz eski soyadiniza kavustugunuz gun bambaska mi olacak? Ben ogretim uyesiyim. Evli iken olan makalelerimde eski soyadim var, bunlari degistiremem. Olaki degistirme ihtimalim olsaydi, gecmisi hic yasanmamis hic evlenmemis gibi de sayamam. Yasandi ve bitti. Soyad degisince birsey degismiyor ki.

kesin karar cikinca mahkeme nufusa iletiyor zzten orda bosanma tarihinizi goruyirsunuz benim hakimin emekli olmasi nedeni ile kesin kararim 6 ayda cikmisti. o zamana kadar mahkemem oldugu bile belli olmuyirdu hic bir yerde. sonrasinda bankalarda falan siz degistiriyirsunuz is erinize siz ibraz ediyorsunuz yeni kimliginizi hem dosyanizda guncelliyor hende ssk primlerini yeni soyadinizla yatirmaya basliyorlar. bir sure eski soy isim bir cok yerde karsiniza cikacak duzelettirmeniz gerkeeck her yerde. benim garip sekilde bazen hastane rabdevusunda sistemde kendi soyadim olmasina ragmen dr larin ekraninda evlilik soyadim yaziyor cozemedim bunu :) hatta hes kodu uygulmasjnda da evlilik soyadim yaziyirdu binsure onceye kdr herhalde. veri tabaninda kayitli kaliyor herhakde karisiklik oluyir. umarim siz yasamazsiniz bu sirunu sinir bozucucunku

Bazi universitelerde diplomalar birkac yil sonra veriliyor, mezun olurken gecici diploma veriliyor. Diploma toreni haziran- temmuz gibi yapilirsa o zamana kadar da dava biterse eski soyadinizla alabilirsiniz.
Bu konuya neden bu kadar taktiginizi anlamadim. Gecmisinizi silemezsiniz de degistiremezsiniz de. Benim doktora tezimde de eski esime tesekkur etmisim. Eski sotmyadim var. Doktora diplomamda da. Ama ben bunu hic takmiyorum. Biran once soyadiniz degisse ne olacak, yasaminiz eski soyadiniza kavustugunuz gun bambaska mi olacak? Ben ogretim uyesiyim. Evli iken olan makalelerimde eski soyadim var, bunlari degistiremem. Olaki degistirme ihtimalim olsaydi, gecmisi hic yasanmamis hic evlenmemis gibi de sayamam. Yasandi ve bitti. Soyad degisince birsey degismiyor ki.
Hayır ama bosancam neden evli olduğum soy ismimle diplomami alayım kim isterki bunu,ben o diplomayla iş yapcam benim için çok önemli,hiç bir şekilde onun soy ismiyle birsey yapmak istemiyorum doğal olarak,burdada öğrenmeye çalışıyorum,sizin için bir önem teskil etmeyebilir ama benim için önemli

Hayır ama bosancam neden evli olduğum soy ismimle diplomami alayım kim isterki bunu,ben o diplomayla iş yapcam benim için çok önemli,hiç bir şekilde onun soy ismiyle birsey yapmak istemiyorum doğal olarak,burdada öğrenmeye çalışıyorum,sizin için bir önem teskil etmeyebilir ama benim için önemli
Derdin neydi o zaman da mezun olmadan, diplomani almadan evlendin? Madem diploma senin icin bu kadar onemliydi once bir mezun olsaydin? Bir zamanlar gozun diplomayi bile gormemis o adam icin. Simdi de fellik fellik soyisminden kaciyorsun.

Derdin neydi o zaman da mezun olmadan, diplomani almadan evlendin? Madem diploma senin icin bu kadar onemliydi once bir mezun olsaydin? Bir zamanlar gozun diplomayi bile gormemis o adam icin. Simdi de fellik fellik soyisminden kaciyorsun.
Ya pardon da ben boşanma aşamasındayken ünv.okumaya basladim siz bilip bilmeden ne konuşuyosunuz!!! Ya Kaçacak bir durum yok öğrenmek istediğim seyleri soruyorum sizene ya gözüm neredeymiş! Ne acımasız insansın sen ya bilip bilemden konuşuyorsun tövbe yarabbim ,ramazan günü kötü şeyler yazmak istemiyorum, yazmayin hanfendi lütfen birşey ugrasamiycam sizin gibi dar görüşlü insanlarla ben hadi hadi

Mesala bi bankaya yatirima gitsem hangi soy ismim çıkar
bankaya göre değişiyor.

Bazı bankalar kayıtlı müşteri iseniz kendi hesabınızda vs kendi sisteminde kayıtlı olan soyadını söylüyorlar
Ama kimi bankalarda devletin sistemini kullanıyor.
Yani resmî soyadınız neyse o oluyor.

Ayrılık kararınız verilince nüfustan randevu alıp yeni kimliğinizi alınca çoğu yerde güncellenir soyadınız.

SGK ya bildirmenize gerek yok , işyerinizde sigortalı işçi iseniz zaten güncel kimlik bilgilerinizi verin SGK kısmını onlar halleder.

Devlet dairesinde ise resmî ad ve soyadınız çıkar ama su aboneliği doğalgaz vs orada gidip dilekçe vermeniz gerekir.

belki 2. Ünv okuyordur
Belki Yüksek lisans diplomasıdır.
Ya da hiçbiri olmasa bile artık evli bile olmadığı bağı kalmadığı adamın soyadını görmek istemiyordur. Hayatında izini taşımak istemiyordur.

bankaya göre değişiyor.

Bazı bankalar kayıtlı müşteri iseniz kendi hesabınızda vs kendi sisteminde kayıtlı olan soyadını söylüyorlar
Ama kimi bankalarda devletin sistemini kullanıyor.
Yani resmî soyadınız neyse o oluyor.

Ayrılık kararınız verilince nüfustan randevu alıp yeni kimliğinizi alınca çoğu yerde güncellenir soyadınız.

SGK ya bildirmenize gerek yok , işyerinizde sigortalı işçi iseniz zaten güncel kimlik bilgilerinizi verin SGK kısmını onlar halleder.

Devlet dairesinde ise resmî ad ve soyadınız çıkar ama su aboneliği doğalgaz vs orada gidip dilekçe vermeniz gerekir.
Anladım tamm teşekkür ederim cvp için 😊

Merhaba arkadslar benim boşanma davam var artik sonlara geldim,Am şunu merak ediyorm ben farklı bi yerdeyim ve şuan bir işe girdim kimse benim boşanma aramasında olduğumu vs bilmiyor. Bazen bankaya yatirima gidiyorum ve suanki soy ismimle hep biliyolar benve boşandıktan sonra hemen eski soy ismime kendisi otomatikmi geciyo,bu konuda bilgisi olan varmi,Ben kendi durumumdan kimseye bahsetmek istemedim şimdi soy ismim değişcek ne yapcam hiç bilmiyorum :KK43:
Karar yazıldı ve yaklaşık bi hafta sonra yeni kimliğimi aldım. Kuzenimde aynı şekil zaten otomatik değişiyor heryerde soyismi şu an, benim öyle oldu

Karar yazıldı ve yaklaşık bi hafta sonra yeni kimliğimi aldım. Kuzenimde aynı şekil zaten otomatik değişiyor heryerde soyismi şu an, benim öyle oldu
Heryerde otomatik degisiyo yani bizim hiç birşey yapmamız gerekmiyo çalıştığımız kuruma vs.birşey vermemiz bilgilendirmemz gerekmiyo dimi

Heryerde otomatik degisiyo yani bizim hiç birşey yapmamız gerekmiyo çalıştığımız kuruma vs.birşey vermemiz bilgilendirmemz gerekmiyo dimi
Çalıştığın kurum konusunda blgim yok ama diğer her yere otomatik düşüyor. Bi tek abonelikler doğalgaz vs de dilekçe vermen lazım diye biliyorm çalıştığım kurum olmadığı için o konuda bilgim yok 🙃

1 ayı bulabilir. Mahkeme nüfus müdürlüğüne bildiriyor. E devletten ara ara nüfus müdürlüğüne bak. Nüfus Kayıt örneğine.

Heryerde otomatik degisiyo yani bizim hiç birşey yapmamız gerekmiyo çalıştığımız kuruma vs.birşey vermemiz bilgilendirmemz gerekmiyo
Çalıştığın kurum konusunda blgim yok ama diğer her yere otomatik düşüyor. Bi tek abonelikler doğalgaz vs de dilekçe vermen lazım diye biliyorm çalıştığım kurum olmadığı için o konuda bilgim yok 🙃
Tmm teşekkür ederimm Çok

Back
X