Boşandıktan sonra aile memleketi...

Mutlulukolsunartik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2020
358
507
23
39
Merhaba herkese hayırlı pazarlar ....Fikirlerinize ihtiyacım var.Bosandim bir kaç ay önce şu an memlekete uzakta yaşıyorum .Annem yanımda .Sizlere sormak istediğim şu benim babamdan kalma bir evim var .Ortak tabi ablam ve abimle .Boşanmadan ötürü kendi evim satılacak ve elime 160 bin kadar bir para geçecek ben de dedimki ablam ve abime paylarini verip evi ben üstüme alsam kalan parayla bı araba alıp hayatımi bı düzene soksan .Gelgelelim ben memleketten ayrılalı Cook uzun süre oldu yapabilir miyim bilmiyorum.Eski eşim de bu şehirde aramızda hiç bir problem yok .Ne onunla ne ailesiyle .Sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum .Ama kendi ailem konusunda bilemiyorum .Bazen diyorum ki iyiki varlar bazen diyorum ne kadar uzak o kadar iyi.Gitsem mi kalsam mi daralır miyim bilmiyorum.Eger kendi olduğum şehirde kalırsam borca girmem gerekecek onu da ben istemiyorum.Cunku çocuklar büyüdükçe istekleri de artıyor mahrum kalsınlar istemiyorum.

Calisiyor musunuz?
Ben de bosandim. Ailemden farkli bir sehirde oglumla yasiyorum. Ara sira onlar da emekli olunca buraya gelirsin diyorlar. Ben yapamam. Pek gitmeyi dusunmuyorum. Tabi ilerisi ne gosterir bilmiyorum ama huzurum daha onemli. Ortak olan evi kiraya verseniz ya da ortak olan evdeki hakkinizi alip ustune katip bulundugunuz yerden bir ev alsaniz olmaz mi?

Calisiyor musunuz?
Ben dw bosandim. Ailemden farkli bir sehirde oglumla yasiyorum. Ara sira onlar da emekli olunca buraya gelirsin diyorlar. Ben yapamam. Pek gitmeyi dusunmuyorum. Tabi ilerisi ne gosterir bilmiyorum ama huzurum daha onemli. Ortak olan evi kiraya verseniz ya da ortak olan evdeki hakkinizi alip ustune katip bulundugunuz yerden bir ev alsaniz olmaz mi?
Evet ama bilmiyorum bulunduğun şehri de sevmiyorum .Bütün kötü anılarım burada .Bir de kizlarim yalnız buyusunler istemiyorum.yani babalarını da görsünler babanelerini de kuzenlerini de .

Evet ama bilmiyorum bulunduğun şehri de sevmiyorum .Bütün kötü anılarım burada .Bir de kizlarim yalnız buyusunler istemiyorum.yani babalarını da görsünler babanelerini de kuzenlerini de .
Onu bilemiyorum. Nerede yasamak istiyorsunuz siz bilirsiniz. Mesela oglumun babasi ve benim ailem ayni sehirde. Ben onlardan 3 saat uzaktayim. Ayda iki kez babasi oglumu gormeye geliyor hafta sonu. Burada otelde kaliyor. Ben yasadigim yeri seviyorum isim de burada. Burada bir duzen kurduk. O yuzden buradan ayrilmak istemiyorum. Siz ailenizin yanina gitseniz is bulabilecek misiniz? Orada huzurlu olabilecek misiniz?
Bir taraftan aileniz orada oldugu icin uzak olmak isterken bir taraftan da kotu anilardan dolayi orayi da istemiyorsunuz. Baska bir yer de olabilir eger is imkaniniz varsa. Bilemedim.

Onu bilemiyorum. Nerede yasamak istiyorsunuz siz bilirsiniz. Mesela oglumun babasi ve benim ailem ayni sehirde. Ben onlardan 3 saat uzaktayim. Ayda iki kez babasi oglumu gormeye geliyor hafta sonu. Burada otelde kaliyor. Ben yasadigim yeri seviyorum isim de burada. Burada bir duzen kurduk. O yuzden buradan ayrilmak istemiyorum. Siz ailenizin yanina gitseniz is bulabilecek misiniz? Orada huzurlu olabilecek misiniz?
Bir taraftan aileniz orada oldugu icin uzak olmak isterken bir taraftan da kotu anilardan dolayi orayi da istemiyorsunuz. Baska bir yer de olabilir eger is imkaniniz varsa. Bilemedim.
Memurum sikinti yok sadece bazen yalnızlıktan yorulduğumu hissediyorum.İki çocuk sorumsuz bir eş is derken hayat yordu ya bı durup dinlenesim var.

Merhaba herkese hayırlı pazarlar ....Fikirlerinize ihtiyacım var.Bosandim bir kaç ay önce şu an memlekete uzakta yaşıyorum .Annem yanımda .Sizlere sormak istediğim şu benim babamdan kalma bir evim var .Ortak tabi ablam ve abimle .Boşanmadan ötürü kendi evim satılacak ve elime 160 bin kadar bir para geçecek ben de dedimki ablam ve abime paylarini verip evi ben üstüme alsam kalan parayla bı araba alıp hayatımi bı düzene soksan .Gelgelelim ben memleketten ayrılalı Cook uzun süre oldu yapabilir miyim bilmiyorum.Eski eşim de bu şehirde aramızda hiç bir problem yok .Ne onunla ne ailesiyle .Sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum .Ama kendi ailem konusunda bilemiyorum .Bazen diyorum ki iyiki varlar bazen diyorum ne kadar uzak o kadar iyi.Gitsem mi kalsam mi daralır miyim bilmiyorum.Eger kendi olduğum şehirde kalırsam borca girmem gerekecek onu da ben istemiyorum.Cunku çocuklar büyüdükçe istekleri de artıyor mahrum kalsınlar istemiyorum.
Kardeskerin payını verip evi üstüne yapma fikri aşırı sacma. Ülkede Baska ev mi yok?
Sıfırdan bir ev alın.
Sehir secimi acısından cocukları geleceğini düşünün. Eğitim ve de sizin iş bulmanız nerede kolaysa o şehir olsun.

Memurum sikinti yok sadece bazen yalnızlıktan yorulduğumu hissediyorum.İki çocuk sorumsuz bir eş is derken hayat yordu ya bı durup dinlenesim var.
O zanan zaman bende de oluyor. Gerci evli iken de yuk benim omuzlarimda idi. Beden yorgunlugu geciyor da ben hep nerede daha huzurlu olurum diye dusundum. Ben de yalnizim. Tek basima tum herseyi ben tasiyorum. Ama evli iken de boyle idim. Pek birsey degismedi. Sadece daha huzurluyum o kadar.

O zanan zaman bende de oluyor. Gerci evli iken de yuk benim omuzlarimda idi. Beden yorgunlugu geciyor da ben hep nerede daha huzurlu olurum diye dusundum. Ben de yalnizim. Tek basima tum herseyi ben tasiyorum. Ama evli iken de boyle idim. Pek birsey degismedi. Sadece daha huzurluyum o kadar.
Kesinlikle katılıyorum.Sadece annem yanımdayken oh diyorum .En azından çocuklari düşünmek zorunda kalmıyorum okuldan sonra kapıyı açacak biri var evde .

Kardeskerin payını verip evi üstüne yapma fikri aşırı sacma. Ülkede Baska ev mi yok?
Sıfırdan bir ev alın.
Sehir secimi acısından cocukları geleceğini düşünün. Eğitim ve de sizin iş bulmanız nerede kolaysa o şehir olsun.
Borca girmek istemiyorum sadece uygun olarak alacağım o evi.

Borca girmek istemiyorum sadece uygun olarak alacağım o evi.
İleride sıkıntı çıkar. Kardeslerinizden de olursunuz benden demesi. Anneniz de hayattaymış onun hakkı ne olacak. Gercekten hiç iyi Bi fikir değil. Aynı seyi benim kardesin teklif etse şaşar kalırdım o derece yani. Olmaz yani valla bak

Bence siz nerede daha huzurlu olurum derseniz oyle yapin cocukla ben ailemden uzak bir sehirde olmayi goze alamazdim mesela ne kadar yakin o kadar iyi derdim yine tek basiniza yuklenmis oluyorsunuz butun sorumlulugu babalari da o sehirdeymis e sorunda yokmus aralarinda bir isiniz ciksa hasta olsaniz birakabileceginiz bir suru kisi olur.
Ama tabii benim yasadigim sehir rahat bir sehir ailem anlayisli bir suru etken var bu kararinizda hayirlisi olsun hakkinizda

İleride sıkıntı çıkar. Kardeslerinizden de olursunuz benden demesi. Anneniz de hayattaymış onun hakkı ne olacak. Gercekten hiç iyi Bi fikir değil. Aynı seyi benim kardesin teklif etse şaşar kalırdım o derece yani. Olmaz yani valla bak
Benim de fikrim bu. Ileride illa ki sıkıntı cikar. En iyisi o evden hakkinizi alip uzerine elinizdeki parayi katip kendinize ev almak.

O ev sadece kardeşlerinizin değil annenizin de hakkı var o evde. Ayrıca vereceğinim para az gelirse kardeşlerinize ne yacaksınız.. sizin yerinzde olsam ya 1+1 ya da 2+1 bir ev alırm o eve de hiç dokunmam.. bir gün satılırsa alırsınız hakkınıza o evden. Sorun olur şimdiden alsanız o evi.

Anneniz hayattayken onun olan tek evine göz dikmeniz çok saçma ayrıca 2kardeşiniz daha varmış siz şimdi uyguna gelcek diyip o evi alacaksınız ama ilerleyen zamanlarda o evin fiyatı dahada yükselecek siz karlı çıkcaksınız şahsen benim kardeşim bana böyle bir teklifle gelse hayır derim zaten memurmuşsunuz elinizde paranızda var üstüne kredi çekip başka bir ev alın ülkede başka evmi kalmadı.

Çocuklar babasından babannesinden kuzeninden mahrum kalmasın diyorsunuz ama zaten sorumsuz bir babaymış, ayrica bu sefer anneanne ve dedesinden mahrum olarak büyüyecek. Zaten yasadiginiz sehride sevmiyormuşsunuz, orada kalarak hata edersiniz

Back
X