merhaba arkadaşlar,
eşimle boşandık, 10 gün falan oluyor. çekişmeli çekişmeli bir güzel boşanırken 4. duruşmaya on dakika kala anlaşmalı protokol ile boşandık...
ancak, geçen perşembeden beri sürekli bir aradayız. gece geliyor sabaha karşı 4-5 gibi evden merak edecekler diye gidiyor. sonra sabah buluşup kahvaltı falan yapıyoruz... bugün sabaha kadar kaldı...
şöyle ki anasının entrikaları nedeniyle eşimle birbirimize düşmüştük derken boşanma aşamasında akıl almaz olaylar cereyan etti...
esas meselenin ne olduğunu hiç anlamadan bu herife her seferinde "bir gün anlayacaksın, pişman olacaksın" dedim. ve sanırım o duruşmaya yarım saat kala anlamıştı: "anası eve gelip evdeki altınları vs. götürüp sonra benim çaldığımı söylemişti ona. sonra da ona kapının kilidini değiştirtip beni kapı dışarı attırmıştı" avukatım "altınlar sen de onları vereceksın ve bu iş anlaşmalı bitecek dediğinde benim herif yeminler ederek kendisinde olmadığını bende olduğunu söylüyordu. sanırım gerçekten bende zannediyormuş nasıl olduysa duruşmaya az bir zaman kala anasında olduğunu anlamış...
ha bir de babası var tabi, 4-5 yıldır görüşmüyorlarmış. ben adamı arayıp bulmuştum ve akıl almaz aile sırlarını öğrenmiştim. son duruşmadan bir gün önce kendisine babasıyla konuştuğumu söyledim bayağı bir tırstı... özellikle annesiyle ilgili bir şeyler bildiğimden endişe etti sanırım.
yani gerçeği anladığından mıdır yoksa boşanma sonrası boşluktan mıdır bambaşka bir adam oldu böyle nasıl diyeyim sevgi pıtırcığı. gece uyurken beni izlemeler, üstümü örtmeler falan. epi topu iki ay evli kalmıştık, 11 aydır ayrıyız ama evli olduğumuz sürede öküzün tekiydi şimdi pamuk gibi, anlam veremiyorum....

gelirken pastalar çikolatalar, ne istersin canımlar ne getireyimler...
dava bittiği için evden çıkmam lazım örneğin, iki gündür bana "temiz, güvenilir, uygun" daire arıyor, " seni bir yerleştireyim bir yere gözüm arkada kalmasın" falan diyor.
yalnız ben o bana neler neler ettiyse de, arkada anasının -dış mihrakların- etkisi olduğunu bildiğim için ondan boşanmayı bir türlü isteyememiştim... en son artık ne olduysa ben bundan boşanayım da yoluma bakayım derken anlaşmalı bitti iş...
şimdi kızlar sizce bu herife ne oldu? Dürüst davrancağım size ben tekrar barışmayı içten içe istiyor gibiyim ama bu iş nasıl olur, sonu nereye gider bilmiyorum. dahası bizimkinin amacını gerçekten anlamış değilim?
benzer bir duruma şahit olan var mı? ne yapmalıyım sizce?