Boşandıktan sonra evlilikteki evde yasayabildinizmi?

192727

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2022
192
261
33
30
Boşandim, evde ben kalıyorum o zaten oturmak istemedi. Evimi seviyordum. Annesinin evinde o. Alıştığım düzeni bozmak istemedim
O her şeyini aldı götürdü . Hiçbir onu hatırlatan eşyası yok. 2 ayı geçti. Ama gittikce kötü oluyorum. Surekli uyumak istiyorum.Yani birkaç kişi cik o evden daha iyi olursun diyor, valla ekonomik boyutunu da düşünüyorum eski kiraciyim ve çok az bir kira ödüyorum. Sizce de cikmalimiyim? Belki diyceksiniz sen bileceksin diye , ama belki benim gibi olanlar vardır.Evin suçu yoktur. Siz olsanız ne yapardınız? Ciksam anne evine gidicem, ev ev ustune olmaz, baska yere gecsem butcem zorlanacak yada ne kadar iyiyim desemde evden arkadaşlarımın dediği gibi içten içe etkileniyorum siz olsaniz ne yapardiniz?

Terapi almaya baslardim bu konu ya da durumunuzun evle alakali degilde ayrilmakla alakali oldugunu dusunuyorum. Evde kalmaya devam edin ama yardim alin.

Biraz daha maddi olarak toparlanın.
Ama yok olmuyor derseniz de gerekirse tek odalı bir evde yaşayın. Ama huzurunuz mutluluğunuz olsun. Bir de ilk süreçte üzülmeni çok normal. Duygularınızı lütfen örtmeyn. Zamanla kabullendikçe çözülecek düğümler.

Terapi almaya baslardim bu konu ya da durumunuzun evle alakali degilde ayrilmakla alakali oldugunu dusunuyorum. Evde kalmaya devam edin ama yardim alin.
Galiba öyle ev hatırlatsa bile , ben iyi değilim ayrılmak sonradan sonraya vuruyor.

Ben evden çıktım ama eşyalarım aynı zamanla unutuluyor. Bizim 2 de çocuğumuz var. Aman hayatını yaşa boşver. Değmez biri için kendini ne diye zora sokacaksın ki. Hayatının yönünü değiştir. Kurslara git etkinliklere katıl. Hiçbir şey olmazsa çık bşr kahve ısmarla kendine yürüyüş yap falan. Zamanla düzelirsin daha çok taze

Eşyaları değiştirmenizi öneririm ev ile alakası yok gibi geldi bana sonuçta o eşyalar ile yaşadınız birlikte

Çocuk var mı çalışıyor musunuz. Geçim nasıl sağlıyorsunuz bu durumda

Olduğun yerde kal ayrılma kiralar uçuk

Ne varsa içinizde. Bu kadar anlam yüklemeyin, kirasını verip kaldığınız ev diye düşünün.

Çıkma ortada kalırsın.Kiralar nerdeyse maaş kadar.Uyumak istemen normal.Agla uyu kalk.Sonra çık dışarı yeni birileriyle tanış.Zamanla atacaksın içinden her şeyi.Bir anda zaten olmaz.Kendine zaman tani.Ama bence en kestirme yol yepyeni biri.

Evden çıkmayın derim. Maddi manevi olumsuz olur sizin için .kiralar çok fazla , belli bi yaştan sonra da aile evi çok zor olur. Her haliniz gözlerine batacaktır.
Belki odalarınizın eşyalarınızın yerini değiştirmek bile iyi gelebilir.

Tabiki profesyonel destek de çok önemli bu dönemde. Sürekli uyku hali filan evden değildir bence de .

Aman taşınmanın stresini çekmek ayrı bir dert ya. Ona bakarsanız evi değiştirmiş olsanız ve aynı ruh hali icinde olsanız o zaman da düzenin bozuldu ondan oluyor derlerdi. Ne bileyim ya şu ekonomik koşullarda biraz mantıklı olanı seçmek gerekiyor. Aile evine gitmektense o evde durmak daha iyidir bence. Bir de biraz zaman verin kendinizle. Bir süre mutsuz olmak da normaldir belki. Bunu da yaşamak gerekiyor.

Konu ev değil, yaşadıklarınız iyi kötü anılarınız...
Bence çıkmayın evden ,rengini değiştirin, duvarları başka renge boyayın,
Çok güzel mobilyalar alın, alışacaksiniz merak etmeyin.

Çocuk var mi?
Eski eşinizi hala seviyor musunuz?
Çocuk yok, sevgi de degil ama neden başıma geldi gibi cumleler kullanıyorum, kafamda dönup duruyor . Tam herşeyi unutuyorum akrabaları var benim semtimde karşılaşıyorum, Daha dün halasıyla karşılaştım, yol değiştirdim önümü kesti, kotu bisey demiyor ama onla ve ailesi ne yapmış onu anlatmaya çalışıyor, bende dedimki ben ne onu nede onu hatırlatan akrabalarını istemiyorum dedim. Bana diyorki sana kapım sonuna kadar açık evime gel, evime geldi almadim,Belki kötü bisey demiyor belki gerçekten samimidir ama görmek istemiyorum değişik psikolojideyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…