boşandıktantan sonra baba evi mi ayrı ev mi???

Kim nasil istiyorsa öyle yapar..
mallikla alakasi yok hicbirseyin..sacmalamissiniz

ben ayri ev derdim cunku iki kadin bir mutfakla yapamaz derim herzaman :KK53:
insan kendi düzenini istiyor bir yasdan sonra..

Ben konu sahibesinin saçmaladığını hiç mi hiç düşünmüyorum.

Toplumumuzda kadınlar ya babasının ya kocasının malı, zira herkes bunlardan birinin soyadını taşımakla yükümlü. Yani istesek de istemekse de belki de hazzetmediğimiz bir admın adını taşımak durumundayız. Nüfus kütüğü ya babanın ya kocanın üstüne kayıtlı, kendi doğduğunzu yerin hiçbir önemi yok , el adamının doğduğu memleketlisiniz. Yasalar bunu böyle yapıyor , toplumun bakış açısı keza. Sizce kadınlar özgür, bağımsız gerçekten birey olarak görülüyor mu?

Son düzenleme:
Bayanın işi yoksa nereye gidecek mecburen baba evine
hadi iş buldu diyelim asgari ücretle 2 çocuğa bakıp ev geçindirilemez
iyi bir işi olan zaten ayrı bir ev kurar kendine
asgari ücretle 5 kişi geçiniyoruz 2 kişi üniv okuyor...

kafası nerde rahatsa orda oturmalı.

Ben boşandiktan sonra çocuklarımla ayrı bi hayat kurdum.. Ailem zaten türkiyeye döndükleri için onlarla kalamazdım.. Ailemle gitmem konusunda zorlandım ama direndim.. Sorum şu kadın afedersiniz bir mal gibi evlenince kocaya boşanınca geri ailesine geçer gibi bir düşünce var.. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.. (Kendi isteğiyle ailesiyle oturanlar yanlış anlamasınlar lütfen. )
Ben aileye geri dönmeyi doğru bulmuyorum. Hele de çocuklar da varsa, ayrı bir evde ayrı bir hayat kurmalı. Düşüncem bu yönde..

Ben boşandiktan sonra çocuklarımla ayrı bi hayat kurdum.. Ailem zaten türkiyeye döndükleri için onlarla kalamazdım.. Ailemle gitmem konusunda zorlandım ama direndim.. Sorum şu kadın afedersiniz bir mal gibi evlenince kocaya boşanınca geri ailesine geçer gibi bir düşünce var.. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.. (Kendi isteğiyle ailesiyle oturanlar yanlış anlamasınlar lütfen. )
Ben şuan babamla bu yüzden konuşmuyorum. Boşanınca bir yaşamayı kabullenmek çok zor.

Ekonomik özgürlüğünüze bağlı bu boşandıktan sonra maddi durumunuz iyi ise neden ailenizle birlikte yaşayasınız ki? Gidip kendi düzeninizde yaşamak varken...

Aile anlaşılabilecek ve yadırgamayacaksa aile ile kalırdım.
İmkanım var ise ayrı otururdum.
Boşandıktan sonra her aile evlilik öncesinde ki gibi olamayabiliyor.
Küçükte olsa bir evim olsun geçimimi sağlayacak imkanım olsun ayrı yaşarım.
İnsanın evi gibi olmuyor.

Hanımefendi turkiyede kim ne istiyorsa öyle yapamadigi için o kelimeyi kullandım kadın insandan çok bi eşya, nesne gibi görüldüğü için o tabiri kullandım.. Verdiğim örneğe bakarsaniz ne demek istediğimi anlarsınız.. Saçmalasaydim bi kaç kişi dışında insanlar hak vermezdi bana... Ayrıca hiçbir yorumumda insanları kırıcı birşey söylemedim yok diyorsanız kadınlar kulübünün geleneğidır ayar vermek bende başlayayım...

Hmm pardon yanlis anlamisim demekki

maddi manevi gücünüz varsa,yalnız olmanız daha iyi bence
çünkü aynı evde sorunlar mutlaka çıkacaktır
en güzeli yalnız olmak
he gücünüz yoktur,o zaman tabiki ailede kalınması gerekir.

bence kesinlikle ayrı ev. kaç yaşında olursan ol ailenin gözünde hep çocuk kalıyorsun ve aynı evde yaşayınca anne baba farkında olmadan bile olsa çocukların üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyor. imkan varsa en temizi yakında ama ayrı evde oturmak.

aileyle iliskiler ve cocuk durumu etkendir tabi..
cocuklar filan varsa, imkan da varsa, sanirim ayri ev daha iyidir..
ben de bosandim, aileme/yuvama döndüm ve rahatim Allah a sukur.. ama cocuk olsa boyle hissetmeyebilirdim..

Su bekar halimle baba evini zor çeken biri olarak söylüyorum, kesinlikle ayrı ev. Aileden aileye de değişir tabi ama ben kendi çocuğuma kendim sahip çıkmak isterdim, tek başıma kararlar almak isterdim. Ne kadar anne baba da olsa karışmak olur illa ki. Fırsat bu fırsat derim ben. Sonra yüz göz olup evi ayırmaya çalışmak derdine de hiç gelemezdim.

ben baba evinde iki çocukla yaşıyorum çalışıyorum ama bakıcı-kreş-eski eşten kalan kredi borçları var üzerimde nafakada alamıyorum.. icrada şuan.. çocuklarım çok küçük annemin yardımı çok zaten bizimkilerde izin vermez iyiym çok şükür..

ama çok özlüyorum kendi evim diye gireceğim döşiyeceğim bir ortamı ..ilerde olur inşallah çok isterim
Bende şu an bu hayal ile yaşıyorum . Mesajınızı okuyunca çok etkilendim . Umarım sen de bu hayallerini gerçekleştirmişsindir. Güçlü kadınlar iyi ki varlar.

Back
X