Boşandım,ailemle anlaşamıyorum

inziva1375

vakitsizimm
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2011
21
0
36
İstanbul
nerden başlasam ki...bende boşandım...üç çocuğum var...ailemle yaşıyorum ve onlara hiç anlaşamıyorum...beni o kadar çok kısıtlıyorlarki her fırsatta sen dulsun çocukların var hareketlerine dikkat et ve buna benzer laflarla iğneliyorlar...çalışıyordum eve 10 dak geç gelsem kimle takıldın sen se ne biçim insansın utanmıyomusun gibi laflar...halbuki hiç bişey yok treni kaçırdım ama açıklama fırsatı yok onlar hükmü verdi...sonra suratlar on karış bütün geceyi burnumdan getirirler...bir gün biri çıktı karşıma benle çıkmak istiyo olmaz dedim bana göre biri değildi...bırakmadı peşimi hatta manyak çıktı adamı şikayet bile ettim o kadar yani bu olayıda aileme anlattım bana ilk lafları şu oldu ya adam gibi otur ya bu evden git...şimdi ben nerde yanlış yaptım söylemeseydim dahamı ii olacaktı...he bide anneliğimi sorgulamaları var sen ne biçim annesin...böyle anne olmaz ...ama 9 sene ben baktım çocuklara onlar değil o kadar zaman anneydim şimdi boşandım 2 senedir ben nasıl bir anneyim...yorum yapın eleştirin dert değil ama ne yapmam lazım...söyleyin...

en yakın zamanda size uygun birini bulup hemen evlenin derim. Böyle de yapılmaz ki sanki o kaderi siz yazdınız sizi çocuklarınızı sahiplenmeleri baba,eş eksikliğini hissettirmemeye çalışmaları gerekirken yaptıkları terbiyesizlik gerçekten:20:

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur evlilik bence ikinci evlilğni doğru duzgun biriyle yapman gerekli cok iyi düşün evlilği ailen çok anlayışsz davranmş sana karşı ama nihayetinde ailen ayrı bi eve çocuklarnla çıkma şansn varsa çık ama yoksa katlanmalısın onlarda kötülüğünü istemezler senin dikkat ediosundur eminim ama biraz daha dikkat et başına gelen olayları ailene anlatmycnda kıme anlatıcn ama tepkileri sert oluyosa sana karsı anlatma derim ben toplumumuz böyle bizm kadn dul oldumu hemen herşeydn şüphelenrler ailen dğl sadce bu durumda olan çokta üzme kendni kardşm allah yardmcn olsun

ayrı eve çıkmayı düşündüm hatta kouştum git gidersen çocuklara bakacak birinide bulursun dediler...iide nasıl saklayayım böyle bişeyi eninde sonunda duyacaklardı benden duysunlar istedim...ve bu son olmayacaktır illa peşime birileri takılacak,durumumdan yararlanmaya çalışanlar olcak,:47:hele buralarda herkesin beni tanıdığı bir yerde...tanınıyorum çünkü kız kardeşim vaktinde öyle şeyler yaptıki başımıza öyle belalr açtıki buralar salandı resmen hala unutulmadı olalanlar...

sanki kız kardeşinizin yaptıklarının faturası size kesiliyor gibii ailenizde o yüzden etraftan yine laf söz gelmesin diye sizin üstünüze çok düşüyor o zaman

içinden cıkılmaz bir durum olsa gerek hani söle karısnıza adam gibi sizi sahiplenicek biri cıksada evlenseniz cok iyi olur fakat kardesiniz yüzünden sizin hayırlı kısmetlerinizde kapanıyordur rabbim yazmamamıs olsun ama sanki biz türkiydeki kadınların kaderi bu ben bile söle bir düsündügümde esimşe ayrılıp ailemin yanına gitsem aynı seyleri yasatır ailem heleki erkek kardeşim devamlı hayatıma karısır beni cok yıpratır rabbim tez zamanda yol göstersin

keşke boşanmasaydın dicem ama demekki kötü gidiyormuş evliliğin boşanmışsın neyse canım bence eğer karşına iyi huylu temiz biri çıkarsa evlen yoksa sen o evde kafayı yersin yaaa:(

boşandım çünkü eşim başkasını buldu ve arkasına bakmadan gitti...evlenmeyi düşünmüyorum üç kızım var neryime evlilik tabi kısmet işi bunlar...kız kardeşim şimdi evli(allah bozmasın)ama vaktinde yaptıkları hala hatırlanıyo ve bazı AKBABA lar boşanmamı fırsat bilip o zaman yaşanan olayları önüme koyarak bişeyler elde etmeye çalışıyolar...neymş vaktinde bize yardım etmişler...yüzsüzler...sonra ben gelip bu olanları anlatıyorum olan bana oluyo...vay efendim adam gibi dursaymışım olmazmış...ne diyeyim ben bunlara...RABBİM...iyi bir iş nasip etsin bana...bide ev fena olmaz tabi:1:yada bir kaç ev arkadaşı bide kızlara bakacak biri süper olurrr....:66:

tabi bunlar hayal olan kısmı başa gelen çekilir ne yapalım...

bence alın çocuklarınızı ve ev tutun bi tane katlanılmaz yoksa

uc cocuk var ve bosandiniz nekadar zor bir durum Allah yardimciniz olsun...

Kendinize ev kiralayin madem okadar anlasamiyorsunuz ailenizle...

Ya Rab kimsenin yuvasini bozma..

uc cocuk var ve bosandiniz nekadar zor bir durum Allah yardimciniz olsun...

Kendinize ev kiralayin madem okadar anlasamiyorsunuz ailenizle...

Ya Rab kimsenin yuvasini bozma..

keşke mümkün olsa ama malesef maddi olarak bişeyleri idare etsemde bu sefer çocuklar problem daha küçükler en küçük kızım 4 yaşında ona bakacak biri lazım tabi öbürleride pek büyük değil 7 ve 10 yaşındalar...

bizim toplumumuz her zaman dul damgasını yapıştırmadan edemezki!
hiç şaşırmadım ama çok üzüldüm..
keşke böyle olmasaydı ama yüzde 70 toplum böyle..
bunlar sadece senin değil hepimizin başına gelebilir..
sana tavsiyem imkanın varsa tek göz odada olsa ayrı eve çık..
yoksa baba evinde koca evinde bile hiç olmadığı kadar mahvolursun..
kendi ayaklarının üstünde dur ve üç çocuğuna tek başına annelik yap..
herkesin ağzı kapanır bi derece o zaman..
Ama hala baba evinde kalmaya devam edersen inanki dünyaya kadın olarak geldiğine isyan edersin.bir an önce bu işe çözüm bulmaya bak derim..
Allah yardımcın olsun cnm..

Ailenizle yaşadığınız evde çocuklarınızın durumu nedir, onlar halindne memnun mu? Mutlular mı o ortamda?
Hani demesi kolay, ayrı eve çık diye.. ama bakıcıya mı para verirsin, kiraya mı, faturalara mı, çocukların ihtiyaçları cabası..

Maddi sıkıntılar olunca gergin bir anne olursun, belki çocukların için daha kötü olur böyle bir hayat..

Şu an sahip olduğunuz düzende çocuklar huzurlu mu, o önemli..

Bir de yağmurdan kaçıp doluya tutulmayın derim. Yani bu ortamdan kurtulmak için bir evlilik yapmayın aman.. O zaman çok daha kötü olur herşey.

Çok zor bir durum.Ailen çevre baskısından çok korkmuş seni gereksiz yere sıkıyor anlaşılan.Bence en azından büyük kızın biraz daha büyüyüp kardeşlerine gözkulak olacak yaşa gelinceye kadar sabret.Sonra ayrı eve çıkarsın,hayatını istediğin gibi düzene koyarsın.Eski eşinden çocuklar için nafaka alıyor musun ? Almıyorsan belki o kapıyı zorlayabilirsin.Şu an çalışıyorsun madem,kazandığın parayı ailene mi veriyorsun ? Eğer öyleyse kenara biraz para ayırmanı tavsiye ederim.

Canım gerçekten çok ayıp etmiş ailen. Sen evlenmiş bolanmışta olsan onlarn evladısın hala onlar da korumayacaksa kim koruyacak ama korkuyorlar demekki laftan sözden. Ayrı ev açsan daha iyi olur aslında babası nafaka vermiyormu çocuklara masraflarını karşılamıyor mu yani o masraflarını karşılasa sizde kira ve faturaları ödersiniz kafanız rahat eder. Benim annemde 15 seneden sonra boşandı biz iki kardeştik. Ailesi köydeydi oraya gitse ne yapacaktı biz nasıl okuyacaktık dayımın çocukları felan anlaşamazdık yengem bir laf der ortalık karışır ama hep dayımlar ne işi varmış şehirde gelsin dediler annem gitmedi ailesi de destek verdi annem işe başladı çok zor günler geçöirdik babam hiçbir ihtiyacımızı karşılamazdı çok az nakafa alırdık. Ama öyle böyle büyüdük ben evlendim kardeşim askere gitti geldi çalışıyor annem de çalışıyor. Benim bir senem kaldı üniversitem bitecek. Yanii zor ama imkansız değil yeni bir hayat kurmak..

Turkiyemizde'de yurtdisinda oldugu gibi devlet kadina sahip ciksa boyle tablolar olusmaz....cok uzuluyorum gercekten....

America'da bir kocandan bosan devlet sana nekadar yardimda bulunuyor,ev kirasidir,mutfak masraflarindir vs.vs....birtek sevdigim yonu buranin zaten kadina deger vermesi,gerci burdakilerde onu kullanarak hic kocada durmuyorlar ama...

Suan oyle dusundum durumunuza bakilarak ne yapilir diye ama bir cikar yol bulamadim acikcasi zor coook zooorrrr....cocuklar kucuk henuz Allahim yardimciniz olsun...

bu tarz örnekler hayatamızda pek bir fazla var malesef.Allah yardım sabır versin sana canım.İnsan nasıl teselli edeceğini bile bilmiyor.aile böle dışa iter kızını hep yanlış bir evlilikte ise sen yaptın die başa kalkmalar.Önce iş ayakta dur hep dimdik.Kendini çok güçssüz hissediğin zaamanlarda bile ben güçlüyüm de herkese.Ezdirme kendini.Bence bu aşamada evlilik ve 3 tane çocukla bide çok zor.bir ev tutmaya çalış.Hiçmi arkadaşın yok ki kızlara bakacak.Durumunu bilen az bir parayla bakacak kiimse yokmu.

Back
X