Boşandım bebeğim 2 yasında.sorularım var.yardım edin

AYSEECE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
1.989
3
116
İzmir
Kızlar boşanalı hemen hemen 2 ay oldu ve oğlumun babası dediğim adam daha hiç evladını aramadı.birkez komşuyu aramış okadar hasta olduğunu duymuş.ardı yok.size sorum şu oğlum 2 yasına girecek haziranda.mahkeme 1temmuz 31 temmuz arasında babada olacak demiş babası böyle bir talepte bulunmadı tabikide mahkeme yazmış kağıtta yazıyo bize orda bişey söylenmedi.yazın 20 gün izni var adamın.çocuğu memleketine götürmeye kalkarsa napıcam.daha çok küçük ve bensiz uyumaz asla.orda iyide bakmazlar biliyorum.2yasındaki bir çocuk benim iznim olmadan sehirdışına çıkartılabilinirmi.bunu güzelce konuşsam karsımdaki anlamaz.

yardımcı olabilmeyi çok isterdim gerçekten.
ama bende bu konuları pek bilmiyorum..
çok üzüldüm sizin ve çocugunuz adına..
mahkeme kagıdında yazıyormuydu bu?

pardon yazıyor demişsiniz..
ne desem bilemedim şimdi.

1temmuz 31 temmuz arasında babada kalma diye yazıyordu ama böyle bir talebimiz olmadıki

Allah'ım yardmcınız olsun. Tüm belgelerinizle beraber bu konuyu bir avukata danışın isterseniz. O size daha faydalı olacatır.İnşallah öyle bir durum olmaz ve çocuğunuz sizin yakınınızda olur.

Şimdiden kendini üzme,daha yaza çok var.
Bu adam,çocuğu hiç arayıp sormayıp senede 1 alacak değil ya...
Herhalde görmek,birlikte zaman geçirmek istese şimdiden dayanamaz,arada alırdı.

Üzgünüm ama eşini boşayınca çocuğunu da boşayan çok kişi gördüm,duydum.
İnşallah baba yokluğu çektirmez,evladının yanında olur.

Yazın korktuğun gibi olsa bile,büyük ihtimalle çok sürmez geri getirir ve tekrarı olmaz.
Engelleyen sen olursan,işi inada bindirebilir.
"Götüremezsin,bakamazsınız" şeklinde değil de,"merak ederim,bensiz uyumaz" gibi sözlerle konuşmakta fayda var.
Ama sen sakın peşinen sorma yazın alacak mısın filan diye...

temyiz durumunuz var mı, ...
var ise itiraz etsin avukatınız ilgili karara...

Son düzenleme:
bi yakınım eşinden boşandı kızı 1o yaşında mahkeme kararına göre cumartesi pazar babada kalacak ve yazın 1 ay babasında geçirecek kararlar genelde böyle oluyor ama kız kendi isteğine göre gidip geliyor yani bi hafta gitmek istemezse gitmiyor tabi bu eski eşinizin insiyatifine kalmış illa gelecek derse mecburen göndermek zorundasınız :50:

arkadaslar yardım edin ankarada resmikurumlarda harita teknikeri arayan varmı yardım edin lütfenn acıl

yaşı küçükmüş o kadar süre babada kalması için,ama talebe gerek yok zaten. mahkeme kendılıgınden duzenler bu süre ve görüşme işlerini. bunu da tarafların iş tatil durumuna göre ayarlaması gerekır. eger baba çocugu o süre içinde alma talebinde bulunursa,siz onları görüştürtmek zorundasınız,yoksa polis marifetiyle zorla götürürler çocugu...

arkadasim senin talebin olmamis olabilir.ama hakim cocugun babasi ile kisisel iliskisini 1 ay olarak belirlemis.istersen buna yonelik bir dava daha acarak cocugun baba ile kisisel iliski zamanlarinin tekrar duzenlenmesini talep edebilirsin diye biliyorum.
yine de konusunda uzman bir avukata danismani tavsiye ederim.
bu arada sakin babasi ile yuz goz olma!!!

çocuğunu aramayan bir baba gidipte yazın istemez diye düşünüyorum ama

dogru dusunuyosun.yaza cok var.sımdı boyle bı dusuncesı olsa bıle yaza kadar degısır.muhtemelen ıstemez.allah kolaylık versın.durumunuz cok cıkmazdaydı herhalde.bu kadar kucuk bı bebege ragmen bosandıgınıza gore

talebi yoksa almaya gelmiyecektir zaten, ama alısa da endişeleriniz yersiz oda babası sonuçta çocuğuna iyi bakıcaktır.
siz ne haklara sahipseniz babası da aynı haklara sahiptir.
boşuna kendinizi üzüp vesvese yapmayın.

şehir dışında oturanlar için böyle bir karar veriliyor. ama babanın böyle bir isteği yoksa almayabilir zaten. fakat sen ne kadar annesiysen oda babası ve çocuk bunun çoook farkında. sen anlamasanda. ve ayrıldığınızında farkında.babanın 20 gün izin kullanması bu süreyi etkilemez.
ama baba sana acı çektirmek için alabilir çocuğu. çok zor biliyorum o günler ama büyüdükçe bu sürecede alışıyosun..

Bu rutin bi karar temyizdede değişmez diye biliyorum. Sizin talebinizle alakalı bir durum değil. Ayrıca şehir dışına çıkarma yetkiside var sadece ülke dışına çıkarma yetkisi yok.
Ama yinede avukata danış . Bu arada herkesin söylediği gibi şimdiye kadar aramyan yazında 1 ay almaz çocuğu bencede

genelde her boşanmadan sonra verılen rutın zamanlar bunlar. baba bu surede onda kalması ıçın ısrar ederse dava acarak cocugun baba ile kisisel iliski zamanlarinin tekrar duzenlenmesini talep edebilirsiniz. çoçuğun yaşı göz onune alınarak davayı kazanma şansınız olabılır

bence çocuğunu 1 kez bile aramayan adam o kararı çoktan unutmuştur
seni arayıpta çocuğu 1 ay istemediği sürece konuyu dillendirme bencede

Back
X