• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandım. Bebeğime nasıl nüfus cüzdanı çıkaracağım?

mavikelebekutku

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
40
19
3
38
Merhaba. Yaklaşık bir ay önce aldatılma sebebiyle boşandım. Şu an altı aylık hamileyim. Ocak Ayında doğum yapacağım nasipse. Ağustos ayından beri babası bebeği hiçbir şekilde sormuyor. Doğumdan sonra da görüşeceğimizi zannetmiyorum. Doğumdan sonra Bebeğin nüfus cüzdanını çıkarmak için sadece baba mı başvurabilir? Ya da ben başvursam babanın kimliğine gerek var mıdır? Bu konuda bilgi ya da Tecrübe sahibi olan kimse var mı? Şimdiden teşekkürler.

hayır ne alakası var.. kendiside başvurabilir..

resmi olarak boşanmış nüfusa gidip bu bebek şu isimdeki adamdan eski eşimden mi diyecek? evlilik devam etse kendi çıkartabilir.Ayrıysa ve baba belki üstüne almak istemiyordur? O zaman da kadın kendi soyadını veriyor çocuğa.Kuzenim için gittik gördük baba sahiplenmedi bizde annenin üstünden çıkarttık.

resmi olarak boşanmış nüfusa gidip bu bebek şu isimdeki adamdan eski eşimden mi diyecek? evlilik devam etse kendi çıkartabilir.Ayrıysa ve baba belki üstüne almak istemiyordur? O zaman da kadın kendi soyadını veriyor çocuğa.Kuzenim için gittik gördük baba sahiplenmedi bizde annenin üstünden çıkarttık.

he valla doğru :)) o açıdan düşünmedim hiç..

Baba üstüne almak istiyor. Boşanma sözleşmesine ikimizin ortak çocuğu olduğu yazıldı. Ancak ben sırf bu sebeple onunla muhatap olmak, "gel Bebeğini nüfusa kaydettir" demek istemiyorum. Eski evlilik cüzdanım ve Boşanma dosyası yeterlidir sanırım. Babanın kimliği olmadan da onun üzerine bebeğimi yazdırmam için...

zor şeyler allah yardımcısı olsun.Bu arada konu sahibi çocuğun babasını arayın konuşun.istemezse kendi üstünüze alın çocuğu sizn soyadınızı taşısın
Ben aramak istemiyorum. Hamileliğimin ikinci Ay'ından beri hiçbir şekilde ne beni ne bebeği arayıp sağlığımızı sormadı. Bebeği kabul ediyor ancak hiçbir şekilde ilgilenmiyor. Nafakasını dahi yatırmadı. Şimdi gururumu ayaklar altına Alıp gel çocuğuna nüfus kağıdı çıkar demek zor geliyor bana. Kadın olmak, daha doğmamış bir bebekle terkedilmek çok zormuş...

Bir blogda gördüm;
-Evli olmayınca, eğer baba bebeği kendi nüfusuna kaydetmek istiyorsa, kayıt yapmaya anne ve babanın birlikte gitmesi gerekiyor. Nüfus cüzdanlarınızı ve doğum belgesini götürmeniz lazım. Bu işi ilk 30 gün içinde yaptırmazsanız 69 lira cezası var.-

Boşanma durumunda da böyle midir bilmem okumaya devam ediyorum.

Yazdılar mı bilmiyorum İddet süresi diye bir şey var. Boşanmayı takip eden 300 günlük süreçte doğan çocuk aksi bildirilmediği takdirde boşanılan eşin soy bağına kaydolur.

Ben aramak istemiyorum. Hamileliğimin ikinci Ay'ından beri hiçbir şekilde ne beni ne bebeği arayıp sağlığımızı sormadı. Bebeği kabul ediyor ancak hiçbir şekilde ilgilenmiyor. Nafakasını dahi yatırmadı. Şimdi gururumu ayaklar altına Alıp gel çocuğuna nüfus kağıdı çıkar demek zor geliyor bana. Kadın olmak, daha doğmamış bir bebekle terkedilmek çok zormuş...

O zaman kendi soyadını ver. Çocuğunu merak etmeyen şahıs babalığı haketmiyor. Onu şereflendirme.
Bebeğin nafakası için dersen bilemem tabi. Takdir senin.

Merhaba. Yaklaşık bir ay önce aldatılma sebebiyle boşandım. Şu an altı aylık hamileyim. Ocak Ayında doğum yapacağım nasipse. Ağustos ayından beri babası bebeği hiçbir şekilde sormuyor. Doğumdan sonra da görüşeceğimizi zannetmiyorum. Doğumdan sonra Bebeğin nüfus cüzdanını çıkarmak için sadece baba mı başvurabilir? Ya da ben başvursam babanın kimliğine gerek var mıdır? Bu konuda bilgi ya da Tecrübe sahibi olan kimse var mı? Şimdiden teşekkürler.
Canım artık babaya gerek yok diye biliyorum. Kendi soyadını bebeğine verebilirsin bir çok kişi gördüm babanın nıfusuna kayıtlı değil kendi kızlık soyadıyla kimlik çıkıyor.

Ben nüfusta çalışıyorum. Anlatıyın canım. Evlisiniz dolayısıyla çocuk evlilik bağı içinde doğduğu için anne sensin baba da eşin. Boşansanız dahi 300 gün içinde doğacağı için baba o. Doğum yaptıktan sonra 30 gün içinde doğum raporu alıp gidiyorsun istediğin ismi ver soyad babasının soyadı olacak. Sormak istediğin bir şey varsa buradayım.

Çocuk Doğmadan Boşanılırsa?
“Bir çocuk anne ve babanın boşanmasının kesinleştiği tarihten itibaren 300 gün içinde doğarsa çocuk annenin boşandığı kocanın nüfusuna kaydedilir, baba olarak eski eş kayıtlarda görünür. Bu sıkıntıyı yaşamamak için, kadının boşanma davasının kesinleştiği tarihten sonra aile mahkemesine başvurup iddet müddetinin kaldırılmasını talep etmesi yararınadır. Bu durumda mahkeme kadını hastaneye göndererek gebelik durumunun bulunup bulunmadığını tespit eder. Kadın gebe değilse, bundan sonra gebe kalsa dahi eski eşinin nüfusuna kaydedilmez.

siz bir annesiniz kendi gururunuzu değil bebeğinizi düşünmelisiniz.çocuğun doğumu yaklaştı üstüne alacak mısın ben mi kimlik çıkartayım bunu sormk için aradım deyin yeterli.

Back
X