Hayir iyilesme henuz yok malesef. Travmalar devam ediyor. Cunku kendinizi suclama donemindesiniz daha. Disaridan bakamiyorsunuz olaylara. Duygular hersey karismis durumda.
Iyilesme olsaydi onun ailesinden birisinin soyledikleri sizi o kadar etkilemezdi. Olaylara daha net bakardiniz. Iyilesme bir gunde olmuyor zaten. Kendinize zaman verin. Birakin aksin o duygular icinizden, engellemeyin. Sonunda hersey gozunuzde netlesecek. Bir aydinlanma gelecek.
O taraftan kimseyle aileniz de dahil kimse gorusmesin cunku her gelen laf soz tam iyilestim derken yeniden basa sarmanizi saglayabilir.
Bosanma henuz cok yeni. Gel gitler olmasi gayet dogal. Zaman taniyin kendinize. Hepimiz yasadik bunlari. Ben de yasadim. Ben de sunu yapmasaydim bu evlilik yururdu dedim. O ic muhasemde enine boyuna tum evlilik yillarimi tek tek gozden gecirdim. Bunu tum ayrilik yasayanlar yapiyor. Ancak siz ne yaparsaniz yapin bu evlilik yine bitecekti. Bunu en sonunda anliyorsunuz zaten.
Saglikli bir birliktelik icin iki tarafin da cabasi gerekiyor. Tek tarafin cabasi sadece isi uzatmalara goturuyor ama eninde sonunda bitiyor. Sizin de ic muhasebeleriniz bittiginde bunu anlayacaksiniz yani bu evlilik siz ne yaparsaniz yapin bitecekti. Cunku karsinizdaki kisinin gecinmeye gonlu yokmus. Gecinmeye gonlu olan bosanma kelimesini bu kadar kolay agzindan cikaramaz. Kaybetmekten korkan bosanalim dedigimde ya o da olur bosanalim der ve bosanirsa diye korktugundan kolay kolay bosanalim diye tehdit etmez esini.
Son olarak herkesin bu travmalari atlatma, yaralarini sarma zamani farkli. Kisiden kisiye ve yasadiklarinin agirligina bagli olarak degisiyor. Bir de evlilik suresine gore de degisiyor. Yapilan arastirmalarda daha uzun sureli birliktelik yasayanlarda ayrilik sonrasi toparlanma sureci daha uzun. Kesin olmamakla birlikte kac yil evli kalirsan onun yarisi kadar surede toparlaniliyor diyenler de var. Ancak bu tam dogru degil. Hersey size bagli. Uzmanlar bu donemde icinize atmayin herseyi diyor. Bir de mumkun mertebe gezin tozun sosyallesin, spor yapin, arkadaslar edinin. Acilarinizi paylasin. Paylasma sosyallesme de toparlanmanizi hizlandiriyor.
Son birsey daha. 12 yil evli kaldiktan sonra bosanmis biri olarak soyluyorum. Kaybettiginiz yillara uzulmeyin. Onunuzde daja yasayacaginiz koca bir omur var. Gelecek yillarinizi guzel gecirmeye bakin. Bosanma bir bitis degil, yeni bir baslangic.
Cok mutlu olmanizi dilerim.