yeni boşanmış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Şöyle söyleyim sana. Benim boşanma sebebimde şiddet, kumar olduğu halde bana gelip benden daha kötü durumda olup ama boşanmayan insan örnekleri veren akrabalarım oldu. Yani ne cevap vereceğimi şaşırıyordum. Durduk yere üzüyorlardı. Şiddet vardı diyorum işte kumar oynuyordu. Sürekli hakaret edip küfür ediyordu saygı kalmadı aramızda diyordum. Aldığım cevap şunun kızının ki daha kötü bunun kızının ki böyle ama boşanmadılar oluyordu. Hatta en son birine baya bi yükselip şöyle demiştim ‘ teyzeciğim boşandım bitti şimdi birde seni niye boşandığımamı ikna etmeliyim. Hata bendeydi. Kötü bir insandım diye eşim beni boşadı’ diyip kapatmıştım konuyu. Ha diğer eşini çok iyi hatırlamana gelirsek. Ben beş para etmez, Rezil eski eşimden boşanınca bile bu durumu yaşadım. Bana yapmadığı bir aldatma kalmıştı. Ama yinede iyi olan bir kaç günümüzü beynimde yaşattım durdum. Üzerinden 4 ay geçti hala ara ara özleyip iyi anıları hatırlıyorum. Senin böyle hissetmen hayli normal. Otur eşinle neden boşandığını, sana yaptığı haksızlıkları yaz bir yere. Sürekli oku. Zamanla daha az okuyacak daha az hatırlayacaksın. Unutma olması gerekiyormuş ve oldu. Boşanma da bir imtihan bizim için. Sonuçta asla anlaşamayan ama bir ömür boyu evli kalan çiftler var. Boşanmak tek anlaşamamaktan olsaydı evli çift kalmazdı. Bazıları imtihan oluyor bununla. İnançlı biriysen ibadetlerini arttır ve hayırlısı böyleymiş diyip kadere teslim ol. Bir nebze rahatlarsın. Ha birde bir boşanan sen değilsin ve bunları hisseden de sen değilsin. Yalnız olmadığını da unutma.