Boşandım ve çok canım yanıyor

Ankakusu3

Onlarla konuşuyorum..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2022
4
8
1
30
Herkese merhaba yaklaşık 3 hafta önce boşandık. Bir kızım var 3.5 yaşında ailemin evine döndük. Ailem çok destekçi. Eski eşim narsist bir kişilikti evlendiğimiz günden beri ailesi evliliğimizi sindiremedi eşimde evliliği kabullenemedi bizi sahiplenemedi çok sabrettim çok yoruldum çok yıprandım bu 5 yılda. Sorunlar kızımıda etkiliyordu çok çaresizdim ne kadar çözüm düşünsemde kapı duvardı sürekli bağırma çağırma hakaret boşanırım senden defol gitleri duyuyordum. Çok severek evlenmiştik halbuki … ama nişanlıyken ki adam gitti yerine sürekli beni azarlayan bana değer vermeyen biri geldi. Şu an bile onunla iyi bir şey aklıma gelmiyor. Tabi evimden ayrılmak eşyalarımın toplanıp bir depoya konması düzenin değişmesi beni baya sarstı. Gayet iyiydim şimdiye kadar. Çok acılar yaşattı bana ona öfke duymuyorum ama iki gündür içim acıyor evimi özlüyorum. Şunu düşünüyorum o kadar basit kolay bir insan olmuştum ki benden ve kızımdan hemen vazgeçti. Bu biraz zoruma gidiyor biliyorum 2 gün önceye kadar bu karekterde birinden iyi bir şey beklemem diyordum kendime. Duygusal olarak çok boşluktayım yakın arkadaşım vefat etti onun yokluguna ayrı üzülüyorum ve arayıp dertleşeceğim bir arkadaşım var O da çalışıyor kendimi çok yanlız hissediyorum bana tavsiyeniz denir

Boşluğa düşmek, duygu karmaşası yaşamak, iyi anıları özlemek çok normal. İnsan haksızlıkları sindirmeye çalışıyor, hayalkırıklığı yükü ağır geliyor ama geçiyor, bi süre sonra oh diyorsun, baskı yok tatava yok kaygı yok kavga yok, daha sağlıklı düşünebiliyorsun.
Profesyonel destek öneririm bu süreçte.
Bir de mümkünse sosyalleşin. Birileriyle takılmak şart değil, yürüyüş yapmak bile yeter ilk başlarda.

Maalesef boşanma psikolojisi çok zor. Benim 8 ay oldu sanırım yengeç burcu olmamdan kaynaklı ruhen yaram henüz geçmedi.

Maalesef boşanma psikolojisi çok zor. Benim 8 ay oldu sanırım yengeç burcu olmamdan kaynaklı ruhen yaram henüz geçmedi.
Bende yengeç burcuyum ve boşandım, arada gelip yoklasa da ilk zamanlar ki gibi kalmadı.
Bir sene oldu boşanalı, hala aynı tazelikteyse acılarınız profesyonel destek şart.

Konu sahibi size de çok geçmiş olsun. Hiç bir duygu kalıcı değil, zamanla daha iyi hissedeceksiniz.

narsist kişilik olunca rapor mu veriliyor ben benimle ilişkisindeki tutumlarından yola çıkarak bunu söylüyorum orda her şeyi anlatmak istemedim

Zor bir süreç, yaşadıklarınız hissettikleriniz çok normal. Mutsuz bir evlilikte mutlu ve sağlıklı çocuk yetiştirmek de mümkün olmuyor. Yeni hayatınıza alışma sürecinde kendinize yeni uğraşlar bulmanızı, farklı sosyal ortamlara girmenizi tavsiye ederim. Çalışmıyorsanız mutlaka bir iş bulun, anne çocuk oyun gruplarına katılın. İstanbuldaysaniz instagramda totilipotili sayfasını takip edebilirsiniz çocuklu etkinlikler için.

Guclu olmalisiniz kuzum youtubedan videolar izleyebilir kitap okuyabilirsiniz basima gelse surekli dikkatimi baska seye yonlendirirdim olmazsa uzmana gider uygun gorulurse ilac destegi alir ama yinede arkamda birakmaya calisirdim,hayat yas tutmak icin o kadar uzun degil ama bilin ki bir kac ay sonra gececek belkide o evde gecirdiginiz gunlere uzuleceksiniz

geçmiş olsun.. Arkadaşınızın yokluğuyla birlikte yalnızlık, düzenin değişmesi, alışkanlıkların dönüşmesi hepsi bir arada olunca üstüne hayal kırıklığı çok normal üzgün ve mutsuz hissetmeniz henüz.. 6 ayda ancak geçiyor.
Ama sonrasında eskisiyle yaşadığınız şeylerin tamamının duygunuzu sömüren ve sizi aşağıya çeken biri olmayınca kendinize geliyorsunuz ve yaşama kavramı değişiyor insanın kafasında.. Bu söylediklerimi zamanla anlayacaksınız.

Herşeyi açıklamak mümkün değil buradan ama İnanın geçiyor. Toksik olan herşeyi bıraktığınızda zamanla çok çok daha iyi hissedecek hatta eskisinden de mutlu olacaksınız kendinizle. Bu sefer de kimseyi istemeyeceksiniz
Maddi imkanınız elverdiğince düzenli spora yazılın, mutlaka profesyonel destek alın, kitaplar okuyun, videolar izleyin.
Yeni arkadaslar edinip eskiden görüşmediklerinizle görüşün, ailenizle vakıt geçirin. Havalar düzeliyor açık alanlarda doğayla başbaşa kalmaya çalışın kafanızı dinleyin, kızınızın sorumluluklarına ağırlık verin ve sizi üzen, yoran hiçbir şeye eyvallah etmeyin.
Yeni hayatınız yeni başlıyor, öncesi yoktu. Yeniden doğmuşsunuz gibi düşünün

narsist kişilik olunca rapor mu veriliyor ben benimle ilişkisindeki tutumlarından yola çıkarak bunu söylüyorum orda her şeyi anlatmak istemedim
Narsistlik doktor raporu verilmesiyle konulan bir teşhistir. Evet bu teşhisi uzman psikolog koyabilir sadece. Zor /sorunlu bir erkek olması onu belki toksik yapar ama narsist bambaşka bir tanıdır. Bu aralar herkes toksik ilişkisine narsist diyor bu yanlış. Bunun adını sadece uzman psikologlar koyabilir. Sizinki olsa olsa toksik erkek olur.

Cocugunuz oldugu için mecburen iletişimde olacaksınız ama mümkün mertebe siz bunun dısında asla muhatap olmayın, stalk yapmayın, istemesenizde dısarı cıkın, sosyal destek cok önemli arkadaslarınızla vakit gecirin,asla duygusal müzikler dinlemeyin ama duygulaeınızıda bastırmayın daha cok yeni acı cekmeniz cok normal , duyguları bastırırsanız zamansız yerlerde patlıyor. Hepsini kendmden bilerek tavsiye ediyorm bu arada uzman görüşüde bu seklde olmustu bana..
ve geçiyor inanın geçiyor zamanla gececek dediklerinde asla inanmıyordum ..
1 sene gecti bosanmamın üzerinden bazen evlendiğimi bile unuttugum oluyor.. arada yoklamıyor mu tabiki yokluyor ama hissettiğin sey öfke oluyor özlem acı yada aşk değil.. ayy tipine zctgım ayy kafasına tükürdüğüm bu adamla nasl evlendm yahu diyosun
Sana ne iyi geliyosa onu yap, uzman desteğide cok önemli ama suan daha cok yeni bi ayrılık oldugu için ne kendinizden ne de uzmandan mucize beklemeyin
Cok cabuk iç huzuru yakalayıp evladınızla mutlu saglklı upuzun bi ömür yasarsınız umarım

Arkadaşınız işin üzüldüm başınız sağolsun. Ama sizin ve çocuğunuz için sevindim ne yalan söyleyim evet şuan çok zor bir süreçtesiniz ama yakında kurtulucaksınız inşallah ve hayatınıza sıfırdan başlıcaksınız.

Geçmeyeceğini sandığım, sanki kalbim içerden bin parça edilmiş, kanıyormuş gibi hissettiğim zamanlar çok oldu. Eğer alışmak denen şey olmasaydı, zaman geçmeseydi, yerimizde saysaydık, hayata daha güçlü tutunamazdık.
Şu anki duygularınızı yaşamanız gerekiyor daha güçlü olmanız için.. Sizi sonraki yaşamınıza hazırlayan bir süreç bu..
Duygularınızı yaşayın bastırmayın, ama kendinizi dibe sürüklemeyin de.. Rüzgar esmeye, çiçekler açmaya, dünya dönmeye devam ediyorsa siz de devam edeceksiniz hayatınıza

Hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah sizden razı olsun yazdıklarınız bana çok iyi geldi sanki sırtım doğruldu gibi hissettim ne zaman zorlansam gelip burada motive olacağım sizlerinde yolu hep açık olsun inşaallah :)

İyiki ayrılmışsınız bir ömür çekmemişsiniz ,adamı hiç tanıyamamışsınız ,
Bir insanı kendisi ile anlattığına inanılmaz, çevre ve aile önemli
Babasının annesini tavrı ,
Sizi resmen kandırmış,
Şimdiki üzüntünüz artık kendi düzeninizin olmayışı sanırım , ama ileride bir işe girip ailenizin yanında ev tutmanız huzur açısından daha iyi olur sanırım ve acınız taze olunca aman erkeklerden uzak durunuz bu yaratıklar kadını kandırmak için yaratılmışlar sanki, etrafımda eşinden ayrılmış çok kadın var ,çarpık ilişkilerden uzak durunuz lütfen

Henüz o kadar yeni ki acı çekiyor olmanız çok normal.
Böyle biriyle hayat geçmez ki en doğru kararı vermişsiniz.
Düşünsenize sürekli hakaret, azarlama, kavga ortamında kızınız büyüyecek ve bu durumu olağan karşılayacak belki ilerde kendisine böyle davranıldığında kabul edip oturacak.
Kızınız için çok sevindim ayrılmanıza.
Hayat çok kısa bakın arkadaşınızı kaybetmişsiniz gencecik yaşta inanın kimse için üzülmeye değmez bir kere geliyoruz dünyaya lütfen dışarı çıkın, yürüyüş yapın,
belki kurslara katılırsınız ya da bir iş bulabilirsiniz..
Zamanla geçecektir bu duygu dalgalanmaları.

o kadar basit kolay bir insan olmuştum ki benden kızımdan vazgeçti bu cümlen beni çok etkiledi. Bosanamadim ben hala ve hala da bunu sorguluyorum hiç mi değerim kiymetim yoktu hiç mi sevilmedim.ya ben ona kıymetlim derken o beni karnimda bebeğimle ailesi ile bir olup evimden barkimda etti. İnşaallah bu insanlar bize yasattiklarini fazlasıyla yaşasınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…