- 7 Ocak 2018
- 1.074
- 1.377
- 48
- Konu Sahibi HarleyyQuinn
GERİYE KALAN SORULARINIZI YORUMLARLA CEVAPLAMAYA ÇALIŞIRIM HERKESE İYİ GÜNLER HANIMLAR :)
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim :)Hayırlı olsun. Cok sevindim sizin adiniza. Başarılar dilerim
İnşallah abla.İşte olması gereken. Helal olsun size yolunuz açık olsun, Rabbim yolunuzu kolaylastirsin![]()
Kesinlikle öyle.Hayatı boyunca kendini karaktersiz şeref yoksunu şiddet uygulayan tiplere mecbur sanan kadınlara örnek olur umarım bu çabanız. Tebrik ediyorum sizi. Umarım kıymet bilen insanlarla karşılaşırsınız hayatınızın kalanında.
Teşekkür ederim dualarınızı iyi niyetlerinizi bekliyorum :)Başarılar, yolunuz açık olsun![]()
Amiin :)Tebrik ederim süpersiniz :) Allah yolunuzu açık etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın sizi.
Amin Rabbim şu günlerinde duysun şu dualarımı dualarınızı.Hayatınızı boşa geçirmediğiniz,ya düzelirse diye devam etmediğiniz için tebrikler :) Allah işlerinizi rast getirsin![]()
En zor aşamayı atlatmışsınız zaten. Allah gönlünüze göre versin,çok mutlu olunAmin Rabbim şu günlerinde duysun şu dualarımı dualarınızı.
İşim de olsun yenmez artık tadından :)
Merhaba hanımlar öncelikle bu konu birazcık uzun olacak boşanmak isteyen boşanma aşamasında olan kişilere de biraz başımdan geçenlerle bilgi vermek istiyorum.
Öncelikle nasıl evlendim , neden boşandım ?
Ben babamın sadece Doğulu olduğundan dolayı istemediği adamla kaçarak bir Eylül günü geçen sene evlendim.
Evliliğimin 1. ayından itibaren şiddet görmeye başladım fiziksel ve psikolojik olarak kayınvalide ve babaanne kişisi evliliğimin bitmesinde ki en büyük etkenlerdi. Mesele doğulu ya da batılı olması değildi. İnsan olmamalarıydı. Eski eş kişisi kulak zarımı bile patlattı. Öyle ya da böyle sürmeyecek evliliği 5 ay sürdürdüm. Bu arada 2 kere onu terk ettim belki düzelir diye çevre baskısıyla döndüm ve tabii ki düzelmedi. ŞİDDET VARSA ASLA VE ASLA DÜZELMİYOR HANIMLAR.
Son kez evi terk ettiğimde ne oldu ?
Tabii ki eş kişisi yine peşime düştü. Ama ben bu sefer kafamda gerçekten bitirmiştim. 1 ay boyunca eve geldi gitti ailem belki dönerim diye boşanma davası açtırmadı vs vs derken Mart ayında boşanma davamı çekişmeli olarak açtım. Resmi olarak bir avukatım parasızlıktan dolayı yoktu. Ben boşanma davasını açtıktan sonra karşı taraf anlaşmalı olarak açalım dedi. Benim canıma minnetti. Nafaka tazminat konusunda Allah'a havale ettim. Çünkü ben üniversite sınavına tekrar hazırlanan 19 yaşında bir genç kızdım.
ARKADAŞLAR VAKTİNİZ ÇOKSA ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVASI AÇIP DEVAM EDİN EĞER YOKSA SOY ADINDAN BİR AN ÖNCE KURTULMAK İSTİYORSANIZ. ANLAŞMALI DEVAM EDİN DERİM. TABİİ Kİ NAFAKA TAZMİNAT ŞU BU ALABİLECEK DURUMDAYSANIZ ANLAŞMALI PROSEDÜRÜNE BUNU EKLETİN. BENİM KARŞI TARAFIN İŞİ GÜCÜ OLMAYIP BİR DE EKSTRADAN BİR SÜRÜ KREDİ BORCU OLDUĞU İÇİN BEN ZATEN HİÇBİR ŞEY ALAMAYACAKTIM.
Çekişmeli dava ve davadan feraget anlaşmalıya dönüş nasıl oldu ?
Çekişmeli davayı Mart ayının ilk haftası açtık arkadaşlar. Karşı tarafa dilekçe tebliği yok bana tebliğ şu bu derken bir de dilekçeleri karşılıklı cevapsız bıraktığımız halde duruşma tarihimiz çokta büyük olmayan bir şehirde Haziran ayında belli oldu. Bakın sadece belli oldu diyorum çünkü dava tarihi taa Kasım ayındaydı.
Karşı tarafla iletişime geçildi ve anlaşma dava için fikri soruldu canına minnet kabul etti. Çünkü onunda özel sebepleri vardı. Eylül ayında 1 yılımız dolduktan sonra hemen çekişmeli davadan feraget edip anlaşmalı dava dilekçesini verdim ve yine duruşma günü konusunda sıkıntı çıktı. Adliyelerde inanılmaz derecede boşanma var. Duruşmalar çok geç tarihe veriliyor ki bizim bulunduğumuz ilin adliyesinde 5 tane aile mahkemesi var. Ona rağmen çok geç ilerliyor işler.
Anlaşmalı dava için 2 ay sonraya gün verildi bize tekrardan mahkeme kalemiyle rica minnet yalvar yakar 2 hafta sonraya dava gününü alabildik.
Dava günü nasıldı ?
Eş kişisiyle 8 ay sonra ilk kez orada karşılaştım. İçimde ki nefret duygusu bitmek bilmiyordu. Mübaşir isimleri çağırdı. Ve 1 dakika 20 saniye süren bir dava ile hakim bizi boşadı.
UNUTULMAMASI GEREKEN BİR ŞEY !
Hakim boşadığı zaman boşanmış olmuyorsunuz kesin kararın çıkması gerekiyor. Kesin kararı da 2 hafta sonraya falan veriyorlar. Sonra tekrar temyiz yolu açılıyor o 2 haftada karar temyiz edilmez ise boşanma kesinleşiyor. Boşanmanın nüfusa geçmesi 1-2 haftayı buluyor. Bu aşamada biraz adliye kalemine ısrar önemli.
Ben bu Pazartesi boşandım ve Pazartesi gününden itibaren adliyeyi sürekli kesin karar konusunda aradım durdum. Çıktı mı çıkacak mı erken çıkabilir mi diye. Perşembe günü aradığımda kalemde ki çalışan bayan arkadaş benden bıkmış olsa gerek ki kararı çıkarttık hakime hanım yazdı yarın sabah gelin alın dedi ve ben boşanmadan 4 gün sonra kesin kararı aldım. Karşılıklı temyizden feraget dilekçesi verdik ve artık RESMİ OLARAK BOŞANDIM!
Soy adına dönüş nasıl oluyor ?
Kesin karardan sonra soy adınıza dönüyorsunuz arkadaşlar. Yani normal şartlarda 1 - 1.5 ay sonra. Ama ben gibi adliye kalemini bıktırırsanız bu işlemleri hızlandırabilirsiniz.
Şimdi ne mi yapıyorum ?
Bu 8 aylık ayrı kaldığımız sürecin 6 ayında tabiri caizse köpek gibi ders çalıştım ve bulunduğum şehirde çok güzel bir üniversite bölümünü kazandım. Ailem sanki hiç boşanmamışım gibi üniversiteye yolluyor. Gidip geliyorum arkadaşlarımla takılıyorum. Ailem kabullenmişti ama sülalenin kabullenmesi zaman almıştı. Dedemler sürekli barış barış diyorlardı. Ama ben istikrarımı hiç bozmadım.
GERİYE KALAN SORULARINIZI YORUMLARLA CEVAPLAMAYA ÇALIŞIRIM HERKESE İYİ GÜNLER HANIMLAR :)
Belli başlı hepsi kanıt.merhaba belki konularıma denk gelmişinizdir. bende 5 aylık evliyim ama 3 aydan sonra aklıma koydum bosanmayı. eşim seviyorum bosamam dediği için. telefon gecmisindeki
babaya hibe edilen para.
banka kasası veraset gibi seylerin resmini çektim kanıt için.
birde kavgalarda ses kaydı alıyorum.
yicek 1 tane ekmegimiz olmasa ben babama tüm paramı vercem ev alsın diye.
işte annem anjio oldugunda bakmazsan ailenin cenazesine gidersin gibi lafların gectiği kavgalar.
ve etrafimdaki herkeste şahit huysuz olduğuna. telefonu elinden düşurmeyip surekli telefonda oyun oynayıp kimseye sokulmamasına.
sürekli telefonda ev arsa araştirıp nerdeyse tüm gelirini babasına vermesine.
şimdi bu kanıtlar geçerli olurmu bide seviyorum boşamam diyor ne kadar uzayabilir ki
Belli başlı hepsi kanıt.
Şiddet varsa olduğu gün gidip darp raporu alın.
Psikolojik şiddet oluyor bunların hepsi bunların da manevi olarak tazminat boyutu var