Boşandım:(

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum bir seyler sormak istiyorum
İlişkide erkek sinirlendiği zaman şiddet uyguluyorsa bu erkek düzelir mi? Ben 4 yıl ayrılma girişiminde bulunmadan idare ettim. Birden bire terk edip cekismeli dava açtım , ne var ne yok ortaya döktüm rezil oldu. Geri adım da atmadı barışmak istemedi. Aklıma sürekli acaba dava açmasam gelir miydi kendini duzeltir miydi diye geliyor. Yuvamı yıktım biraz bekleseydim diye iç muhasebemde kendimi haksız görüyorum. Fikir ve isteklerime saygı duymayan, sinirli, alttan almazsam vuran biriydi . Evin içinde stabil durumlarda sevgisini gösteriyordu duzelir miydi sizce:( objektif yorumlarınıza ihtiyaç duymaktayım
Siz bu durumda bile hâlâ kendinizi neden suçluyorsunuz ki bu çok yanlış bence,siz elinizden geleni yapmışsınız zaten. Ayrıca içinde şiddetin olduğu bir evlilik zaten sürdürülmemeli. Haa şunu da ekleyeyim, bir insan 7'sinde neyse 70'de de aynıdır asla değişmez bunu da unutmayın!!!

Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.
Kayinpederiniz var mı ? Kayinpederiniz eşinize ve kayinvalidenize nasıl davraniyordu ( durum hakkimda yorum yapmak için soruyorum )
Tesekkur ederim. Kayınpeder gençken eşini dolmuşa dahi bindirmeyen, kadınların okumaması bol tesetturlu olmasını isteyen, eşinden itaat bekleyen biriymiş bir de sinirliymiş, kayınvalidem de itaat eden sözünden çıkmayan bir kadın. çocuklar çok kızdırınca şiddet uygularmış kayınpederim, şimdi biraz daha sakin bir adam

arkadaşım kizma ama şöyle dayak yedim ama duzelirmiydi diyen bayanlarin dayak yerken kafasina agir darbe aldigini falan düşünüyorum ben
düzelirdi emin ol zamanla ara ara degil daha düzenli bir şekilde döverdi sani hayatinin rutin akışı haline gelirdi yani baya duzelirdi
cocugunuz var diye uzulmeye gerek yok bugun sizi doven koca yarinda onu dovmeye baslayacakti cunku
Benim eşim nasıldı biliyor musunuz dediği olmazsa yahut karşılık verilirse üstüne yürüyor el kaldırıyor, kol sıkıyor, saç çekiyor vs vs o sıra tamam git sen haklısın denmezse devam ediyor boyutunu arttırıyor. Bunlar da çok çirkin şeyler ama haberlerde izlediğimiz gibi şiddet henüz yaşamadım ama yapma potansiyeli var. Bende de ayrılık psikolojisi mi deyim alışkanlık mı deyim acaba düzelir miydi, acaba hep dediği olsaydı da yuvam yıkılmasa mıydı vs bazen öyle düşünceler geliyor bazen de iyi ki bitti diyorum kafam karışık

Tesekkur ederim. Kayınpeder gençken eşini dolmuşa dahi bindirmeyen, kadınların okumaması bol tesetturlu olmasını isteyen, eşinden itaat bekleyen biriymiş bir de sinirliymiş, kayınvalidem de itaat eden sözünden çıkmayan bir kadın. çocuklar çok kızdırınca şiddet uygularmış kayınpederim, şimdi biraz daha sakin bir adam
Hani çok bilinen bir laf varya tabiiki istisnaları vardır ama armut dibine düşer. Aynı benim eski eşimin ailesini anlamışsınız. Kayınoedrr sinirli hele gencken hepsini sıradan geçirirmiş, şimdi sözüm ona sakin ama herkes tamam diyip susunca sakin. Benim eski eş kocaman adam hala ödü kopardı babasından ama saygı anlamında değil böyle nasıl diyim tırsardı. Ablaları 45 yasında insanlar babalarından çok kırkarlardı. Ama nasıl diim bnm kayınvalide mesela kadın çok konusma, susmasını bilşcelsin dedi. Niye dayak yememek için. İçine ederim dedim ben böyle işin. Al yetiştirilen çocuk ortada şiddetle büyüyen çocuklar genellikle büyüyüp evlenince karısına çocuklarına şiddet uyguluyor. Ben bunu gördüm anladım. Yemin olsun Bi tokat yemeden büyüdüm o yüzden çok ağır gelmişti bana. Neyse sakın pişman olma herkes ortaya insanlığını koymuş hepsi bu

Tahmin ettiğim gibi. Bir insan şiddet uyguluyor ise ( küçüklüğünde ) şiddete maruz kaldigindandir. Bilinçaltında şiddet normal bir durum gibi yer eder ve aynı şiddeti istemese dahi kendi uygulamaya başlar. Çocuğunuz da varmış zamanla ona da uygulayacakti çünkü adamda şiddet uygulamak karakter şeklinde yer etmiş . Bundan kurtulması için psikolojik destek alması gerekir. Ancak siz de alttan aldığınız için adam kendini hiç sorgulamadi ve herşeyin normal olduğunu düşünmüş olmalı. Özetle ; kendinize kızmayın doğru bir karar vermişsiniz diye düşünüyorum. Umarim faydam olmuştur .

Hani çok bilinen bir laf varya tabiiki istisnaları vardır ama armut dibine düşer. Aynı benim eski eşimin ailesini anlamışsınız. Kayınoedrr sinirli hele gencken hepsini sıradan geçirirmiş, şimdi sözüm ona sakin ama herkes tamam diyip susunca sakin. Benim eski eş kocaman adam hala ödü kopardı babasından ama saygı anlamında değil böyle nasıl diyim tırsardı. Ablaları 45 yasında insanlar babalarından çok kırkarlardı. Ama nasıl diim bnm kayınvalide mesela kadın çok konusma, susmasını bilşcelsin dedi. Niye dayak yememek için. İçine ederim dedim ben böyle işin. Al yetiştirilen çocuk ortada şiddetle büyüyen çocuklar genellikle büyüyüp evlenince karısına çocuklarına şiddet uyguluyor. Ben bunu gördüm anladım. Yemin olsun Bi tokat yemeden büyüdüm o yüzden çok ağır gelmişti bana. Neyse sakın pişman olma herkes ortaya insanlığını koymuş hepsi bu
Benim kayınvalide de akıllı kadın kendine vurdurmaz derdi😞

Heh işte o küçük bebek huzur ile büyüyecek..
Bu yeterli gelmiyor mu size?
Tabi siz kocam diye ağlamaktan vazgeçip çocuğunuz için mücadele etmeye başlayınca..
Ya ben niye böyle oldum anlamadım ki. Yaşadığım saygısızca şeyler ilişkinin yürümemesi gerektiğini gösterdi ve onu yaptım adam dimdik durunca kendim güçsüzleştim

Tahmin ettiğim gibi. Bir insan şiddet uyguluyor ise ( küçüklüğünde ) şiddete maruz kaldigindandir. Bilinçaltında şiddet normal bir durum gibi yer eder ve aynı şiddeti istemese dahi kendi uygulamaya başlar. Çocuğunuz da varmış zamanla ona da uygulayacakti çünkü adamda şiddet uygulamak karakter şeklinde yer etmiş . Bundan kurtulması için psikolojik destek alması gerekir. Ancak siz de alttan aldığınız için adam kendini hiç sorgulamadi ve herşeyin normal olduğunu düşünmüş olmalı. Özetle ; kendinize kızmayın doğru bir karar vermişsiniz diye düşünüyorum. Umarim faydam olmuştur .
Tabi oldu teşekkür ederim bana vurduğu zaman özür dilemiyordu ben konuşmaya çalışıyordum bir tür bağımlılık gibi olmuş

Şiddet eğilimi olan birinden bahsediyorsunuz. Sinirli anında size şiddet gösterip normal anlarda melek gibi olsa ne yazar. Önemli olan zorluklarla başa çıkarken sabırlı olup sizi incitmemesi. Hakkınızda hayırlısı olsun. Belki diye diye ömrünüzü heba etmeyin, zira evli kalsaydınız geçirdiğiniz her gün zehir olacaktı belki de.

Ya ben niye böyle oldum anlamadım ki. Yaşadığım saygısızca şeyler ilişkinin yürümemesi gerektiğini gösterdi ve onu yaptım adam dimdik durunca kendim güçsüzleştim
Sağlıklı düşünemiyorsunuz olan bu.
Duygularınızın ve kafanızın karışmasını normal karşılıyorum ben.
Mümkünse psikolojik destek alın,toparlanırsınız.
Eşim düzelir miydi?Sorunuza cevabım ise;
Kesinlikle hayır,düzelmezdi.
Bunu 26 yıllık evli ve mesleği gereği insan psikolojisinden az-çok anlayan bir büyüğünüz olarak yazıyorum.

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum bir seyler sormak istiyorum
İlişkide erkek sinirlendiği zaman şiddet uyguluyorsa bu erkek düzelir mi? Ben 4 yıl ayrılma girişiminde bulunmadan idare ettim. Birden bire terk edip cekismeli dava açtım , ne var ne yok ortaya döktüm rezil oldu. Geri adım da atmadı barışmak istemedi. Aklıma sürekli acaba dava açmasam gelir miydi kendini duzeltir miydi diye geliyor. Yuvamı yıktım biraz bekleseydim diye iç muhasebemde kendimi haksız görüyorum. Fikir ve isteklerime saygı duymayan, sinirli, alttan almazsam vuran biriydi . Evin içinde stabil durumlarda sevgisini gösteriyordu duzelir miydi sizce:KK43: objektif yorumlarınıza ihtiyaç duymaktayım
Sizi anneniz babanız ne emeklerle büyüttü. Sizi o varlık dövsün diye mi? Düzelse bile ki düzelmez nasıl unutacaksınız? Ya biraz mantıklı olun lütfen şiddet olan ev ev midir

Sizi anneniz babanız ne emeklerle büyüttü. Sizi o varlık dövsün diye mi? Düzelse bile ki düzelmez nasıl unutacaksınız? Ya biraz mantıklı olun lütfen şiddet olan ev ev midir
Şiddet olan ev ev değildir şiddet gören çok inciniyor bunların farkındayım haklısınız karşı taraf hayatına mutlu devam ediyor o beni üzdü her dediğine boyun eğip onun hayatını yaşasaydım onu isterdi itiraz edince de işine gelirse dedi bilmiyorum bu hayal kırıklıkları kötü etkiliyor

Arkadaşım can güvenliğimizin olmadığı, itilip kakıldığımız, saçımızın yolunduğu, kolumuzun sıkıldığı, üstümüze yürünen yer "yuva" değildir. Önce bunu kabul edin. Siz can güvenliğinizi seçip ayrılma cesareti göstermişsiniz. Allaha şükürler olsun ki karşınızdaki adam da size dön dememiş. Tabi ki düzelmezdi, tam tersi gördüğünüz şiddetin dozu sürekli artardı. Ablam da yıllarca düzelir diye bekledi. Saç çekmelerle kol sıkmalarla başlayan şiddetle sindirilen ablamın en son burnunu kırdı adi herif. Bu sefer de boşanmasa bi sonraki aşamada canına kast edebilirdi. Ne zaman düzelirdi biliyor musun? Eğer oğlun olsa idi ve büyüyüp delikanlılık çağına gelse idi o zaman 70ine dayanmış babasının size el kaldırdığı bi an babasının ağzını burnunu kırınca belki düzelirdi. Amcam yengemi dövmeyi 20 sene sonra bu şekilde bıraktı çünkü....

Back
X