Boşandım:(

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum bir seyler sormak istiyorum
İlişkide erkek sinirlendiği zaman şiddet uyguluyorsa bu erkek düzelir mi? Ben 4 yıl ayrılma girişiminde bulunmadan idare ettim. Birden bire terk edip cekismeli dava açtım , ne var ne yok ortaya döktüm rezil oldu. Geri adım da atmadı barışmak istemedi. Aklıma sürekli acaba dava açmasam gelir miydi kendini duzeltir miydi diye geliyor. Yuvamı yıktım biraz bekleseydim diye iç muhasebemde kendimi haksız görüyorum. Fikir ve isteklerime saygı duymayan, sinirli, alttan almazsam vuran biriydi . Evin içinde stabil durumlarda sevgisini gösteriyordu duzelir miydi sizce:( objektif yorumlarınıza ihtiyaç duymaktayım
4 sene boyunca hiç kimselere anlatmadan idare etmişsiniz
Zerre kadar düzelme olmamış
Demekki ondan sonrada olmayacaktı
Ee o zaman
Boş yere kendini hırpalama kendini dayaktan kurtarmışsın

Adam sizi dövmüş ama siz suçlu çıkıyorsunuz vicdan muhasebenizden öylemi? Aldatan adam ve vuran adama ikinci şans verilmez hep tekrarlarlar. İlk yaptığında basacaktınız tekmeyi!

Arkadaşım can güvenliğimizin olmadığı, itilip kakıldığımız, saçımızın yolunduğu, kolumuzun sıkıldığı, üstümüze yürünen yer "yuva" değildir. Önce bunu kabul edin. Siz can güvenliğinizi seçip ayrılma cesareti göstermişsiniz. Allaha şükürler olsun ki karşınızdaki adam da size dön dememiş. Tabi ki düzelmezdi, tam tersi gördüğünüz şiddetin dozu sürekli artardı. Ablam da yıllarca düzelir diye bekledi. Saç çekmelerle kol sıkmalarla başlayan şiddetle sindirilen ablamın en son burnunu kırdı adi herif. Bu sefer de boşanmasa bi sonraki aşamada canına kast edebilirdi. Ne zaman düzelirdi biliyor musun? Eğer oğlun olsa idi ve büyüyüp delikanlılık çağına gelse idi o zaman 70ine dayanmış babasının size el kaldırdığı bi an babasının ağzını burnunu kırınca belki düzelirdi. Amcam yengemi dövmeyi 20 sene sonra bu şekilde bıraktı çünkü....
Yorumunuz için teşekkür ederim ablanızın eşi de ayrılık sonrası vurdumduymaz davrandı mı? Benim eşim sanki ben hem hatalı hem de terk edenmişim gibi davranıp umursamıyor

Sağlıklı düşünemiyorsunuz olan bu.
Duygularınızın ve kafanızın karışmasını normal karşılıyorum ben.
Mümkünse psikolojik destek alın,toparlanırsınız.
Eşim düzelir miydi?Sorunuza cevabım ise;
Kesinlikle hayır,düzelmezdi.
Bunu 26 yıllık evli ve mesleği gereği insan psikolojisinden az-çok anlayan bir büyüğünüz olarak yazıyorum.
Yorumunuz için teşekkür ederim ben galiba umursanmamayı gurur meselesi haline getirip takıntı yaptım

Eski kocanızin başkası ile evlendigini duyunca geçer.. o zamana kadar vah o miniğin haline..
Neden vah o miniğim halineymiş. Neden rencide edici konuşuyorsunuz ki. Her boşanan kadın zeyna gibi ortalıklarda dolaşamıyor maalesef. Hepimiz yaşadık yaşıyoruz. Gecicek belli ki psikolojisi biraz zedelenmiş geccek Allahın izniyle.

Tabi oldu teşekkür ederim bana vurduğu zaman özür dilemiyordu ben konuşmaya çalışıyordum bir tür bağımlılık gibi olmuş
Aslında size vururken
Tabi oldu teşekkür ederim bana vurduğu zaman özür dilemiyordu ben konuşmaya çalışıyordum bir tür bağımlılık gibi olmuş
Anlıyorum sizi , tavsiyem ; artık geçmişı geride birakip acabalarla sorgulamayın gelecek için merkezinde cocugunuzun oldugu planlar yapın . Eski bir gömleği çöpe atmış gibi eskiyi aklınızdan atın. Derin bir nefes alın ve temiz bir kağıda yapmak istediklerinizi yazın. ( tabi yapabileceginiz şeyler olsun. Geçmişte yapamadığınız hala yapmak istediginiz şeyler ) sonra onları tek tek yapın , mutlu olmaya çalışın çünku hala nefes almak güzel. Yorulduğunuz ya da psikolojik olarak zayıf hissettiginiz anda aynaya bakın çünkü size güçlü bir kadın olduğunuzu sadece gözleriniz söyler , ben güçlüyüm, bunun da üstesinden geleceğim dediğiniz an başarmaya başladınız demektir . Her kadın güçlüdür, siz de güçlüsünüz.

Anlıyorum sizi , tavsiyem ; artık geçmişı geride birakip acabalarla sorgulamayın gelecek için merkezinde cocugunuzun oldugu planlar yapın . Eski bir gömleği çöpe atmış gibi eskiyi aklınızdan atın. Derin bir nefes alın ve temiz bir kağıda yapmak istediklerinizi yazın. ( tabi yapabileceginiz şeyler olsun. Geçmişte yapamadığınız hala yapmak istediginiz şeyler ) sonra onları tek tek yapın , mutlu olmaya çalışın çünku hala nefes almak güzel. Yorulduğunuz ya da psikolojik olarak zayıf hissettiginiz anda aynaya bakın çünkü size güçlü bir kadın olduğunuzu sadece gözleriniz söyler , ben güçlüyüm, bunun da üstesinden geleceğim dediğiniz an başarmaya başladınız demektir . Her kadın güçlüdür, siz de güçlüsünüz.

Neden vah o miniğim halineymiş. Neden rencide edici konuşuyorsunuz ki. Her boşanan kadın zeyna gibi ortalıklarda dolaşamıyor maalesef. Hepimiz yaşadık yaşıyoruz. Gecicek belli ki psikolojisi biraz zedelenmiş geccek Allahın izniyle.

Konuya yorum yapın bana değil..
Bizde zaten toparlansın artık ondan ilgi sevgi bekleyen bir çocuk var o, boşanıp gitmiş niye vurdum duymaz diye dertlendigi eski kocasından daha önemli diyorum.
Çocuğun kavga gürültü içinde buyumeyecek ne güzel diyorum niye böyle oldu Keşke bosanmasaydim diyen birinin psikolojisini düzeltmek için pohpohlamak değil sarsmak lazim..

Bacım ne diyosun kurban olayım ya.

Dayak mı arıyosun.

Boşanmışsın. Elhamdülillah diyeceğine duzelir miydi diyosun.

Hey Allahim ya

Bizde zaten toparlansın artık ondan ilgi sevgi bekleyen bir çocuk var o, boşanıp gitmiş niye vurdum duymaz diye dertlendigi eski kocasından daha önemli diyorum.
Çocuğun kavga gürültü içinde buyumeyecek ne güzel diyorum niye böyle oldu Keşke bosanmasaydim diyen birinin psikolojisini düzeltmek için pohpohlamak değil sarsmak lazim..
Psikoloji bilimine bu kadar vakıfsanız çok güzel. İnsan psikolojisi tekdüze çalışabilse keşke. Belliki psikolojisi bozulmus ama gecicej hepsi bu. Tabi ki şiddet ortamında hiçbir çocuk büyümemeli. Buna karşıt bir insan olamaz zaten.

Sizinki biraz Stockholm sendromu olmuş. Ben de düzelmeyeceği kanısındayım. 4 sene iyi bile dayanmışsınız. Bebeğiniz de ufakken böyle bir aksiyon almanız iyi olmuş ilerde onun gözünün önünde böyle olayların olması psikolojisi açısından iyi olmazdı.

İlişkide erkek sinirlendiği zaman şiddet uyguluyorsa bu erkek düzelir mi? Ben 4 yıl ayrılma girişiminde bulunmadan idare ettim. Birden bire terk edip cekismeli dava açtım , ne var ne yok ortaya döktüm rezil oldu. Geri adım da atmadı barışmak istemedi. Aklıma sürekli acaba dava açmasam gelir miydi kendini duzeltir miydi diye geliyor. Yuvamı yıktım biraz bekleseydim diye iç muhasebemde kendimi haksız görüyorum. Fikir ve isteklerime saygı duymayan, sinirli, alttan almazsam vuran biriydi . Evin içinde stabil durumlarda sevgisini gösteriyordu duzelir miydi sizce:KK43: objektif yorumlarınıza ihtiyaç duymaktayım
Iyı bıle dayanmışsınız.Zaten bolanan kadınlarda ılk basta bi kendınde hata arama kendını suclama vardır.Bu dönrm dönem uzulmeyuçın

İlişkide erkek sinirlendiği zaman şiddet uyguluyorsa bu erkek düzelir mi? Ben 4 yıl ayrılma girişiminde bulunmadan idare ettim. Birden bire terk edip cekismeli dava açtım , ne var ne yok ortaya döktüm rezil oldu. Geri adım da atmadı barışmak istemedi. Aklıma sürekli acaba dava açmasam gelir miydi kendini duzeltir miydi diye geliyor. Yuvamı yıktım biraz bekleseydim diye iç muhasebemde kendimi haksız görüyorum. Fikir ve isteklerime saygı duymayan, sinirli, alttan almazsam vuran biriydi . Evin içinde stabil durumlarda sevgisini gösteriyordu duzelir miydi sizce:KK43: objektif yorumlarınıza ihtiyaç duymaktayım
Valla bir 4 yil daha doverdi.

Düzelebilir ama ortalama 30 yıl sonra, yani yaşlanınca vurmayı bırakabiliyormuş bazıları. 30 40 yıl şiddete uğrayınca siz neye benzerdiniz?
Daha yeni boşanma olduysa böyle acabalar kafanızda dolaşır, bir iki yıla çok sukur iyki bosanmisim kafasına gelirsiniz

Back
X