Boşanınca her şey daha mı iyi ?

Bizde de benzer problemler vardı. Çok daha ciddi boyutlara ulaştı. Konu komşuya rezil olduk kaç kere çünkü o sinirlenince ben de karşılık verdim her defasında sessiz kalmadım. Boşanmayı da çok düşündüm ve sonra bir şey farkettim. Eşimde sikayet ettiğim her şey aslında bende fazlasıyla var olan şeyler. Aniden sinirlenme, sorumsuzluk, kırıcı konuşma, rahata düşkünlük vs... Daha sonra terapi almaya karar verdim. Terapi almaya karar vermemde en etkili nokta, eşimin daha önce aslında böyle olmaması ve benim anne babamla da benzer sıkıntılar yaşamış olmam. Kısacası çocuğum da olduğu için ilk önce kendimi tamir etmeye sonra baktım olmuyor boşanmaya karar verdim. Şu an her şey daha iyi. Bu anlattığınız sıkıntıların sadece eşinizden kaynaklandığını düşünüyorsanız ayrılmayı düşünmek mantıklı olabilir ama kendinizde de hata görüyorsanız öncelikle işe kendinizi onarmakla başlayın. Hem daha sonra boşanma da olacaksa o süreci kolay atlatırsınız.
Takdire şayan bir kadınsınız.
Farkındalığınız ve çabanız için sizi kutluyorum.

Ben tanımıyorum kendilerini ama merak ettim,bir bakayım, zayıf olan magazin kültürüme katkı sağlamış olayım.
Fikriniz ve değerli katkınız için teşekkür ederim.
Sosyal psikoloji ile ilgilendiğim için merak ettim biraz da bu konudaki farklı fikirleri...

Ben de bir arkadaşın önerisi ile tanıdım.

Onları her izlediğimde, demek ruh eşini bulmak dedikleri bu diye düşünürüm.
Sevgiler :)

Kalbim, aklım darmadağın..
4 yıla yakın evliyim. Çocuğumuz yok henüz düşünmedik. Parmakla gösterilen bir çiftiz. Herkes çok mutlu sanıyor. İyiyken iyiyiz evet fakat kavga ettiğimizde bambaşka insanlarız.
Eşim genel olarak iyi bir insandır. Ev işini üstlenir, sevdi mi sever, sahip çıkar, her konuda yardımcı olur. Fakat en ufak tartışmamızda çok asabileşiyor. Çok kırıyor. Eskiden uzatmak istemezdi gelir ilk adımı atardı şimdi o kadar uzaklaşıyor ki ben ona ulaşamıyorum. Ayrılalım dedim ben sensiz yapamam dedi. Düzelelim dedim elimden gelen bu dedi. Ne yapacağımı bilemiyorum. Son zamanlarda neredeyse her gün kavga ediyoruz ve o kadar basit şeyler ki.
Ayrılmak girdi mi aklın bir köşesine çıkmak bilmiyor. Düzelsek bile içimde o ‘yine kötü olacağız, yine üzüleceğim’ hissi gitmiyor ve bunu bir şekilde sonlandırmak istiyorum artık. Ne yapabilirim bilmiyorum..
Çıkmazdayım..
Ayrılmak çocuk oyuncağı olmuş en ufak şeyde hadi ayrılalım evcilik oynar gibi

Back
X