• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin pislik içinde hediye ettiği örtü

Temizlikle alakalı ikinci konunuzda yazmayı düşünüp vazgeçtiğim yorumu yapacağım. Bence siz temizlik ve hijyene takıntılı olduğunuzdan hep bu tarz konularla sınanıyorsunuz. İnsanın hassasiyeti neyeyse derdide onu hep oradan bulur.

Kayınvalidenizin ikidir aynı şeyi yapması hiç hoş değil. Kirli şey başkasına hediye edilmez. Ancak üstüne basa basa kötü niyetli olmadığını söylüyorsunuz burada işler karışıyor.
Çok mu yaşlı, unutkanlık mı başladı, gözlerimi görmüyor yada örtünün durumuna bakmadan mı verdi gibi bir çok iyi niyetli çıkarım yapmaya sürüklüyor bu bizi.
Diğer hatanız görümcenizi ve kocanızı işin içine katmanız. Kocanız tamamen konu dışı. Görümce belkide annesini uyardı anne verme dedi ama kayınvalideniz dinlemedi. Bu ihtimalde kayınvalideniz iyi niyetli değil.

Yapacağınız şey o an poşeti açıp reddetmekti. Bunu kaçırdınız. Ama hem kötü niyetli değil deyip hem öfkenizi görümce ve eş üzerine yansıtmak sağlıklı olmaz.
Evet açıp bakmam gerekirdi ama acelemiz vardı ve bu kadar leş gibi bir şeyi de vereceğini açıkcası hiç tahmin etmedim. Sonra düşündüm biz bu örtünün üstünde yedik içtik öylece topladı verdi. Gözü görmüyor değil, yol yordam bilmiyor. Beni de fazla yumuşak başlı bulduğunu düşünüyorum açıkcası, ondan öfkeleniyorum. O yüzden eşimin uyarması gerektiğini düşünüyorum. "Anne böyle şeyleri bir daha verme çok ayıp oluyor, b*k gibi örtüyü bize niye verdin" derse bir anlar herhalde.

Talep ettiğimizi nereden çıkardınız ? Tabiki etmedik ve hala onlara maddi manevi biz bakıyoruz. Ben kayınvalidemi sevmiyorum demedim ama bu tarafı beni çok kızdırıyor. Bunu izah ettim sadece. Beddua eden mi dersin dünya laf yazan mı dersin. Arkadaşlar olay çıkarıcam demedim. Ama yediğin içtiğin üzerinde affedersin bok gibi olan bir örtüyü de birine hediye etmezsin. Adab-ı muaşeret yani.
B*k gibi olan mi ? Böyle dediğiniz bir insanın evine niye gidip geliyor böyle birinin yetiştirdiği biriyle niye oluyorsunuz eşinize de dediniz mi örtü bol gibi diye ?

Evet açıp bakmam gerekirdi ama acelemiz vardı ve bu kadar leş gibi bir şeyi de vereceğini açıkcası hiç tahmin etmedim. Sonra düşündüm biz bu örtünün üstünde yedik içtik öylece topladı verdi. Gözü görmüyor değil, yol yordam bilmiyor. Beni de fazla yumuşak başlı bulduğunu düşünüyorum açıkcası, ondan öfkeleniyorum. O yüzden eşimin uyarması gerektiğini düşünüyorum. "Anne böyle şeyleri bir daha verme çok ayıp oluyor, b*k gibi örtüyü bize niye verdin" derse bir anlar herhalde.
B*k gibi örtüyü üzerinde yemek yerken eşiniz yada diğerleri görmedi mi neden yediniz o zaman o örtünün üzerindeki yemekleri

Siz deyin eşiniz niye diyor direkt
Kaynana bu örtü b*k gibi bana niye veriyorsun deyin direkt yüzüne araya aracı koymadan söyleyin gitsin

Merhaba herkese,
Derdin bu mu diyeceksiniz ama sinirim bozuldu.

Kayınvalidem beni sever. Allah var asla kötü niyetlide diyemem. Ben onların profiline çok uygun biri değilim, yaşam şeklimiz biraz farklıdır o yüzden aramızda biraz mesafe vardır ama bana saygı duyar, yemek yerken en önce benim yememi ister, misafir gibi hissettirir, kıymet verir hakkını yemeyeyim. Fakat cahil bir kadın.

Evlendiğimiz ilk sene bana bir eski işleme göndermişti eşimle, hediye olarak. İşleme pislik içinde. Yıkanmamış, sarı sarı lekeler olmuş. Yani o şekilde birine yollanmaz. O zaman da asabım bozulmuştu ve eşime söylemiştim. "Annem kötü niyetli değil de işte yol yordam bilmiyor at çöpe gitsin" dedi tamam dedim. Bir de ablası da yanında bu bana gönderilirken, o da bunu yollama diye dememiş galiba.

Geçen günde evindeyken bana örtü vermek istedi. Poşete koymuş ben bakmadım. Al kullanırsın dedi. Yok mok dedim çok ısrar etti uğraşamayacaktım tamam dedim. Kendince hediye edince mutlu oluyor kullanırım diye. Eve geldim örtüyü bir açtım ki her yeri lekeli, pislik içinde. (sandık lekesi değil, yemek, içecek vs dökülmüş) .Yıkanmadan etmeden öylece vermiş. Hatta lekeleri görünce sonra aklıma geldi, biz oradayken üstünde yemek yedik o örtünün. Öylece toplayıp vermiş bana. Dikkat etmedim tabi poşette olunca. O bana iyilik yaptığını, sevdiği bir şeyi hediye ettiğini sanıyor ama benim sinirim o kadar bozuluyor ki. Hoş ablası da ordaydı ve o da hiç demedi mi "anne bu ne ya böyle mi verilir".

Ya iyi insanlar, benimle bir sorunları yok benim de onlarla yok. Ama bu durum beni o kadar rahatsız etti ki. Örtüyü eşimin kafasında paralamak istiyorum. Tartışma çıkacak onu da biliyorum. "Annem cahil bir kadın, kötü bir niyeti yok haklısın ne var at çöpe gitsin bana niye söylüyorsun" vs diyecek. Ben eşime gidip annesini bu konuda uyarması gerektiğini söyleyeceğim çünkü sinirim tepemde şuan. "Beni böyle işlerle uğraştırma, alma, üzülecek şimdi, ben niye gidip konuşayım" diyecek iyice kavga çıkacak evde.

Fikirlerinizi almak istiyorum.
Esin ne suçu var ki?

Yol yordam bilmeyen insana yapılacak şey büyüklüğün sizde kalması. Hani o an olsa eşinizde görse söylese -ki zannediyorum söylemeyecek biri ailesine toz konsun istemiyordu- tamam. Veya siz söylerdiniz ama aceleniz varmış karambole gelmiş. Kadın gerçekten kötü değil, örtüyü alıp gelmişsiniz elden çıkarın geçin. Bir dahaki sefere dikkatli davranırsınız.

Ama yol yordam bilmemenin ötesinde önemsenmiyorsanız, daha farklı davranma ihtimali varda size sunmuyorsa örtüyü olduğu gibi geri götürüp verin 'anne görmemişsiniz bana yanlış örtüyü verdiniz herhalde.' gibi.
Haklısınız çünkü. Başkasına hediye olarak verilemeyen şey sizede verilemez.

Ama anlatımınızdan birinci seçenek daha baskın duruyor o zaman size özel bir durum değil. Ne incinin, ne incitin derim.

Son düzenleme:
Back
X