Boşanınca mahkeme çocuğu anneye mi babaya mı veriyo bilginiz var mı acaba?

mtmt

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
42
2
16
Osmaniye
benim evliliğim devam ediyor. boşansam çocuğumu bana verir mi mahkeme bilmiyorum. ondan ayrı kalmaya dayanamam. eşim de çok seviyo ayrı asla kalmak istemez ama anlaşamıyoruz aileler yüzünden aramızda kötü tek korkum çocuğum. eşimin maaşı yüksek bu durumudan ötürü çocuğu babasına verirler mi? lütfen yardımcı olun

iyi düşün boşanmak kolay değil sorunlarınızı halletmeye çalışın eğer ki aranızda ki mevzu aile ise 3. şahısları kapının dışında bırakın bu hayat sizin çünkü çocuğa gelince mahkeme annenin uygunsuz davranışı yoksa anneye verir ve baba nın nafaka ve çocuğun giderlerini karşılamasını hükmeder diye biliyorum en azından çevremde bir kaç kişide böyle oldu Allah yardımcın olsun.

benim evliliğim devam ediyor. boşansam çocuğumu bana verir mi mahkeme bilmiyorum. ondan ayrı kalmaya dayanamam. eşim de çok seviyo ayrı asla kalmak istemez ama anlaşamıyoruz aileler yüzünden aramızda kötü tek korkum çocuğum. eşimin maaşı yüksek bu durumudan ötürü çocuğu babasına verirler mi? lütfen yardımcı olun

Çocuğunuz bebekse, ahlaka aykırı davranışlarınız olmadığı müddetçe bebeğinizi alırsınız. Eşiniz sizin ve bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını maddi gücüne göre karşılamak zorunda kalır. Tabi bunun için mahkeme de haklılığınızı ispat etmeniz gerekir. Eşinizin yanlış davranışlarını kanıtlamalısınız. Çalışıyorsanız zaten kesin siz alırsınız. Bu konuda yasalar anneden yana. Ama dediğim gibi ağır bir kusurunuzun olmaması lazım.

Son düzenleme:
iffetsiz yaşam olmadığı sürece sizde kalır. çocuğun masraflarına ilişkin belgeleri, faturaları tutun ki eşininzden çocuk için uygun bir iştirak nafakası alabilin.
Ama evliliğinizin kurtulabilecek noktadaysa, saygınız kalmışsa ve eşinizi halen seviyorsanız çözülemeyecek sorun yoktur.

yüz kızartıcı suçlarınız yok ise çalışmasanız bile mahkeme çocuğunuzu size verir yaşı kaç olursa olsun 11 yaşından büyük ise mahkeme çocuğa sorar kimi istiyorsun diye ama genelde aile mahkemeleri çocuğa bu soruları usulden sorarlar sonuç değişmez evliliğinizi mutlaka gözden geçirin boşanmak en son çare bile olmamalı nafakaya gelince sandığınız gibi büyük miktarlr verilmiyor belirlenen miktar 150 lira tek çocuk için daha fazlasını istiyorum derseniz bunun içinde ayrı dava açmanız gerekebilir

yanıtlarınız için teşekkür ederim. aslında eşimin sigarası bile yok. eve yiyecek ne istersem alır. giyecek de öyle. arkadaşlarına gitmez benim cnm sıkılıyo diye. 3 günden fazla evde durduysam hemen senin cnın sıkılmıştıt. hadi gezelim.der. sever ama ailesi sürekli dolduruyo benim aileme uzak dumamızı istiyolar. kıskançlar fazlasıyla çok zoruma gidiyor. herşey gözümde siliniyo nefret ediyorum o zaman nasıl aşacam bu durumu bilmiyorum eşim şu an benim gözümde pısırık babasından çok korkan biri babası bişey dediğinde bana karıma laf söylemeyin demiyo küfür etseler yarabbi çok şükür diycek insan eşine laf söyletirmi ben bile kadın halimle ailem bişey diyince kocamı koruyorum onun yapmaması zoruma gidiyo

Bu sebepten mi boşanacaksınız.
Siz gerçekten boşanmayı istiyor ya da düşünüyor musunuz?
Yoksa ders mi vermek istiyorsunuz önce buna karar verin.
Çünkü eğer geri dönme ihtimaliyle boşanmaya kalkışırsanız, geri dönüşünüzden sonraki yaşamınız bundan daha iyi olmayabilir.

çocugun velayet konusu genelde hangı taraf daha az kusurlu ıse o tarafa verılıyo ve bebek eger kucukse ve anneye ıhtyacı varsa annede kalıyo

Back
X