Boşanıp bebeğini kendi büyüten var mı?

Teriyaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2023
775
1.055
33
36
Merhabalar 2 aylık bebeğim var boşanma sürecim başladı kararlıyım bu konuda asla karmaşam kalmadı
Ailem her türlü arkamda ve ilk günden beri bana küçük cocukmusum gibi destekteler çok şükür yediğim önümde yemedigim arkamda ev araba mesleğim var maddi olarak lüks olmasa da kendime yetecek hayata sahibim...
Sorum sorunum şu erkek bebeğim var babasıyla toplasan 5 kez temas etmiştir şuan 2 aylık babası da arayıp sormuyor ilgilenmiyor vs dilerim oglumdan esirgedigi sevgi şefkate sokaklara düşüp muhtaç olsun dilerim Allah'tan el kadar bebeğin ahını aldı çıksın fitil fitil ayyy neyse
Özellikle boşanmış bebeğini kendi büyüten anneler ya da bu şekilde büyümüş olanlar lütfen yazın bana nasıl en sağlıklı şekilde yetiştiririm bebeğimi
Erkek evlat erkek rol.modeli lazım ilerde sadece benle yaşaması ne gibi sorunlar oluşturur ya da ona en kaliteli mutlu sağlıklı baba eksikliğini en az düzeyde hissedeceği hayatı nasıl yasatirim bı el atın lütfen bacılar

Babaniz ya da varsa erkek kardesiniz rol model olarak etkili olabilir. Simdilik bir baba figurunu cok anlamiyordur cocukluk yaslarina geldiginde bir pedagogla gorusup en iyi bilgiyi saglayabilirsiniz.

o iş çocuğu karakteriyle ilgili bence. 2 çocuğum var biri kız 11 aylıktı boşandığımda. diğeri 8 yaş erkek. 8 yaşındaki çocuğum etkilendi. çünkü herşeyin farkındaydı. ama bebek olan hiç etkilenmedi. büyük olan normalde de aşırı duygusal bir çocuktu. boşanınca da o duygusallığı devam etti. bebek olan hiç duygusal değil. daha güçlü maşAllah. o nedenle onda sıfır etki. inş da böyle devam eder. keşke oğlum da bebek olsaydı. daha kolay olurdu.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için çocuklariniz ve size güzel bir hayat dilerim

Peki bu süreçte erkek figürü kim oldu ne gibi eksiklik yaşandı baba olarak. Biz ayrı şehirlerdeyiz bebeğim çok küçük zaten anlamaz ama ilerisi için endişeliyim spora yönlendirmek kreş okul kurslar eğitimle ve sosyal hayatta aktif olmaya doldurmayı amaçlıyorum hayat ne getirir bilemiyorum tabiki

benim çocuklarımn babası da başka şehirde. benim babam rahmetli oldu. abim veya erkek kardeşimde yok. ben de erkek figür konusunda üzüntü duymuştum ama gerek kalmadı. ben ona nasıl iyi bir insan olunur anlattığım için bence erkek figüre de gerek kalmadı. sabahtan saat 14 e kadar okulda. sonra enstrüman kursu ya da etüdü oluyor. tatilde bol bol bahçede arkadaşlarıyla oynuyor. yani hiç erkek figürlük bir durum yaşamıyoruz. akışına bırak

Ben varım. Çocuğum 5 aylikti ayrıldığımda. Çok da güzel yaptım, çok da harika yaptım. Bir an bile pişmanlık duymadım. Aileniz arkanızda ve mesleğiniz varsa asla düşünmeyin. Evet, çocuğun babaya ihtiyacı var ama doğru düzgün bir babaya... Ayrıca bir de anneye ihtiyacı var, psikolojisi sağlam bir anneye...

Başınız sağolsun sizi tebrik ediyorum net ve öz bir bakış açınız var çocuklariniz şanslı

Yorumum size değil öncelikli biraz önce hamile sevgilisi olan konuya atıf yapıcam çünkü kapatılmış yorumum. Ben evet hatalı yorum yapmış olabilirim insan cocuğu olmayınca üzüntüden duygusal tepkiler verip bazen mantıklı düşünmüyor. Bazen başkasının sınavını eleştirebiliyor... Orada kadını ve adamı eleştiren bir sürü kişi varken cevap verme hakkımı engelleyenler gelsin bu cevabım. Konu sahibi sizle hiç alakası yok bu arada...

Bravooo size harikasınız

konu içeriğine yorum yapalım lütfen

O kadar erkek figürü lâzım olsaydı, insanın yaratılış sistemi de daha farklı olurdu bence zaten.ya da erkekler ona göre daha sorumluluk sahibi ve fedakâr yaratılırdı.olmasa da oluyor demek ki.

Ben sonuna kadar lafımın arkasındayım. Hatalı yorum yaptıysam yaptım. Bunu da kabul ediyorum. Duygusal düşündüm ve yaptım sonra pişman oldum.insanım hata yapmak en doğal hakkım tıpkı diğer insanlar gibi kaçmıyorum lafımın da sonuna kadar arkasındayım.....

Bizim ülkemizde yaygın değil ancak yurtdışında çocuğunu yalnız yetiştiren pek çok kadın var.
Bazıları sperm bankası yolu ile hamile kalıyor, bazıları ilişkilerinde hamile kalıp çocuğu evlenmeden yalnız yetiştirmeye karar veriyor, bazıları ise boşanıp yine bekar ebeveyn rolünü üstleniyor.
Çocuğunuza kaliteli, mutlu, sağlıklı, baba eksikliğini en az düzeyde hissedeceği hayatı nasıl vereceğinizi sormuşsunuz?
Cevap vereyim. Bana göre ancak siz iyi olursanız böyle bir hayatı çocuğunuza verebilirsiniz.
İyi olun, mutlu olun, evinizde huzur olsun, çocuğunuza sevildiğini hissettirin...
Ondan sonrası kendiliğinden gelir.
Çocuğunuza illa bir erkek figürü vermenize gerek yok.
Ona iyi bir insan figürü sunabilirseniz başka bir şeye gerek de yok.
Zaten önemli olan erkek veya kadın farketmeksizin iyi bir insan olmayı başabilmek değil mi?

Son düzenleme:
Beğenmeyenler siz sanki hiç hayatınızda Hatalı yorum yapmadınız sizi de gören mükemmel sanır. Bir kere insanın kusursuz olmadığını hatırlatmama gerek yok. İster beğenin ister beğenmeyin ben kendim den eminim Hatalı yorum yaptım. Kabul ettim bunda ilettim zaten. Çoğu kişi kadına ve adama demediğini bırakmamış önce onların yorumlarını beğenmeyin sonra benimkini düşünürsünüz... Kimseye veremeyecek hesabımda yok....

Ay ne abarttınız. Ben ne yorum yazdınız bilmiyorum ama kadıncağızın konusunu sabote etmeniz sizin fikirlerinizin değişmediğini gösteriyor. Burası bir forum. Beğenilmeyince canınızdan can gitmiyor ya da herkes sizin yorumunuzu beğenince cebiniz dolmuyor. Peş peşe yazmış da yazmışsınız

Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Rica ederim, içimden geçenleri yazdım sadece
Geleceğe yönelik endişeli olmanızı anlıyorum.
Gelecekte hiçbir sorun olmayan sorunsuz bir hayatın sizi beklediğini de söyleyemem.
Çocuk yetiştirmek zaten zor, tek başına yetiştirmek elbette ki daha zor.
İşte tam da bu yüzden önce sizin iyi olmanız gerekir.
Evli olsanız da hayatınız sorunsuz olmayacaktı, aksine boşanmanıza sebep olan sorunları yaşamaya devam edecektiniz.
Şimdi kendinize ve bebeğinize odaklanabilirsiniz.
Bebeğinizle bir aile, hem de mutlu bir aile olabilirsiniz.
Herşey gönlünüzce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…