- Konu Sahibi adventurerpassenger
Ya benim konu sahibine yapacak torpilim yok, tanımıyorum bile :))
Konu olumsuz eleştiri değil çünkü, konu mükemmeliyetçilik beklemek, bu bu konuya has bir şey değil sadece.
Konu toplu linç
Ama o dediğin şey empati olmuyor step, sempati oluyor, sempatinin de çok faydalı bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum
Benim kastettiğimin eleştiri olmadığını bilecek kadar pekala tanıyorsun beni sen :)
Zaten hangi niyetle yazdıgını bildigim için, o yorumunun başka konuları da kapsadıgını ve bunun yanlış tanımlamalara yol açacagını düşündügüm için yazdım.
Seni alıntılayan üyenin şaşkınlıgı da bence biraz bu yüzden.
Mesela sempati beslenecek bir durum olmadıgı halde kadını anlamaya calısan bazı üyelerin sagduyulu gibi gözüken yorumları özellikle sabır ve fedakarlık cercevesinde yaşanılan eziyeti devam ettirmeye yönelik olabiliyor.
Yapılan hatayı eleştiren üyeleri ise mükemmeliyetçi diyerek çözümlerin imkansız oldugunu iddia ederek konu sahiplerine köstek oluyorlar.
Hatta dayak yemiş bir kadın ise sen önce kendi yaşadıklarına bak diyerek haklılık payı çıkarmaya çalışıyorlar. Sanki şiddet geçmişi olmak ilkeli olmaya engel birşeymiş gibi...
Bu konu içerik olarak farklı kabul ediyorum. Üstelik konu sahibi haksızlıga ugruyorken arka çıkılması, yanlış anlamaların düzeltilmesi elbette değerli.
Ancak ilişkisi hakkında henüz net bir karar vermemişken diğer yorumların mükemmelliyetçi denilerek kestirilip atılmasının yukarıda verdigim örnekteki gibi bir tavra büründügünü, hatta konu sahibini çıkmaza götürecegini düşünüyorum.
Bunun yerine yalnızlık korkusuyla yüzlesmesine yönelik ya da aşkın cinselligin olmadıgı bir ilişkinin artık ilişki olmaktan cıktıgının söylenmesini daha çözüm odaklı buluyorum.
Uslubunu bilmeyen, hadsizleşen, eleştiri adı altında konuyu saptıran üyeler ise benim için madalyonun diğer yüzü dedigim kesimi oluşturuyorlar zaten.