- 16 Nisan 2008
- 3.832
- 111
Boşanıyorum. Aralıkta 5 yılı doldurmuş olacaktık. Olmadı ama. Eş olmayı beceremedik birbirimize. Evin içindeyken bitirdiği krediyi şimdi yeniden kazanmaya çalışan kağıt üzerinde hala evli olduğum bir eşim var. O benim canımdı. O benim hayat arkadaşımdı. Çocuklarımız olacaktı. Öyle hayallerimiz vardı evlenirken. Şimdi karanlık bir odada, genç kızken bana rengarenk olan, hayallerimin merkezi olan odada, genç kızlığımın geçtiği odada başımı yastığa koydum ve hayatımın son yılları gözlerimin önünde her gözümü kapattığımda. Yanaklarım ıslak, gönlüm kırgın, sanki bedenimin içinde ölmüş bir ruh taşıyorum. Var mıyım yok mu bilmiyorum. İçeride babamlara bayram ziyaretine gelenler var, ama benim kalkıpta onlara misafirperverlik yapacak ne gücüm var ne de isteğim. Yapayalnız değilim, ailem yanımda. Ama bir yanım eksik. Bir yanım arabayla 3 dakikalık mesafede, tek başına aileainden uzakta Allah'tan başka kimsesi yok şu bayram günü. Niye diyorum? Niye? Neden kıymet bilmedin? Bilseydim şimdi içeride kahkaha atan insanların arasında olurduk. Bilseydin yanyana olurduk. Bilseydin kıymet, şu an kalbimiz acımazdı şu günlerde. Bilemedi ki. Boğazımda kocaman bir yumruk yok, sanki kocaman kocaman yumruklar var. Hiç haketmedim. Hatasız değilim, ama hiç haketedim. Evliyken yürüyüş yapalım mı diye soru sorduğum eşimden hakaret işitmiştim. Şimdi bir kaç saat önce mesaj atmış. Çok mu kötü durumun? Yürüyüş yapalım mı? Söz başını ağrıtmam. Bugün benim için özel bir gün. Bugün 18 temmuz. Nişanlandığımız gün, sevdiğime kabuştuğum gün".
Hangi bir lafını yutupta güveneyim sana tekrar? Nasıl güveneyimde devam edelim hadi diyeyim? Son bir şansı nasıl vereyim, bu kadar şans vermişken yıllar boyu?
Yinede soruyorum kızlar; BİR İNSAN DEĞiŞİR Mİ?
Not: evlenip, eşine son şans verenlere soruyorum özellikle. İçimdeki acaba pişman olur muyumu yok etmek için.
İyi bayramlar.
Hangi bir lafını yutupta güveneyim sana tekrar? Nasıl güveneyimde devam edelim hadi diyeyim? Son bir şansı nasıl vereyim, bu kadar şans vermişken yıllar boyu?
Yinede soruyorum kızlar; BİR İNSAN DEĞiŞİR Mİ?
Not: evlenip, eşine son şans verenlere soruyorum özellikle. İçimdeki acaba pişman olur muyumu yok etmek için.
İyi bayramlar.