Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşim memur ben çalışmıyorum.Eşinizin mesleği ve gelir durumu nedir? Siz çalışmıyor musunuz?
Eşim memur ben ev hanımıyım çalışmıyorum.Eşinizin mesleği ve gelir durumu nedir? Siz çalışmıyor musunuz?
Geçimsizlik.Boşanma sebebi ne?
4.700 gibi bir geliri var kocamın.Kocanızın maaşı üzerinden hesaplanır alacağınız miktar. Her memur aynı maaşı almadığı için size net bir cevap veremeyiz bu anlattığınız bilgilerle
Nafaka alacak tarafın kusurunun diğer taraftan fazla olmaması şartı var. Yani lafı ağzınızdan cımbızla alıyoruz, sadece geçimsizlik sebebiyle giderseniz nafaka almama ihtimaliniz bile var. Eşiniz size psikolojik şiddet mi uyguladı, para mı vermedi, yalan mı söyledi ne yaptı da geçinemiyorsunuz?4.700 gibi bir geliri var kocamın.
Kocam ilgisiz bana karşı. Psikolojik veya fiziksel şiddet yok. Kavgalarımız çok fazla. Küslükler çok fazla. Yalan falan söylemez. Para verir borcumuz olduğu için fazla vermez ama verir.Nafaka alacak tarafın kusurunun diğer taraftan fazla olmaması şartı var. Yani lafı ağzınızdan cımbızla alıyoruz sadece geçimsizlik sebebiyle giderseniz nafaka almama ihtimaliniz bile var. Eşiniz size psikolojik şiddet mi uyguladı, para mı vermedi, yalan mı söyledi ne yaptı da geçiremiyorsunuz?
Avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama ikinizin karşılıklı kusur durumuna bakılır. Yani özetle eşiniz evlilikte sizden çok problem yarattığı için evliliğiniz bitiyorsa nafaka alabilirsiniz, hiç alamayabilirsiniz de duruma göre.Eşim memur ben çalışmıyorum.
Aşağı yukarı 1000 tl alabilir miyim mesela ?Avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama ikinizin karşılıklı kusur durumuna bakılır. Yani özetle eşiniz evlilikte sizden çok problem yarattığı için evliliğiniz bitiyorsa nafaka alabilirsiniz, hiç alamayabilirsiniz de duruma göre.
Nafaka alsanız da sizi çok geçindirecek bir tutar olmaz gibi, çocuğu olanlar bile çalışmak zorunda kalıyor çoğu zaman nafaka aldıkları halde.
Kocam ilgisiz bana karşı. Psikolojik veya fiziksel şiddet yok. Kavgalarımız çok fazla. Küslükler çok fazla. Yalan falan söylemez. Para verir borcumuz olduğu için fazla vermez ama verir.
Beni eskisi gibi sevmiyor. Yani olmuyor onun la.
Denedik olmuyor. Hem benim işim yok ailemle yaşamak zorunda kalacağım boşanırsam. Kocam memur ve düzenli bir geliri var ve ben onun bana nafakayı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Amacım ayakta durmak. 24 yaşındayım ve bir işim yok köyde yaşıyorum. Ne yapmalıyım sence?Çok iyi niyetli görmedim ben sizi... evliliğinizde belki de çözümlenecek şeyler varken hemen nafakanın peşine niye düşüyorsunuz. Ayrıca eşten 1000 tl nafaka alacağıma gider kendim çalışır ayaklarım üzerinde de dururdum.
Çocuktular bile zor aliyo o miktariAşağı yukarı 1000 tl alabilir miyim mesela ?
Anlattığınız sebeplerle zor gibi. Birde evlilik süreniz de önemli olabilir. Kendiniz çalışıp daha iyi kazanabilirsiniz, eşinizden aldığınız miktar yeterli gelmez.Aşağı yukarı 1000 tl alabilir miyim mesela ?
Aşağı yukarı 1000 tl alabilir miyim mesela ?
O zaman ne nafakası istiyorsunuz adamdan? Hemde 1000 lira. Zaten alamazsınız hiç öyle bir beklentiye girmeyin. Ortada bir kusur yok çünkü. Kavga edip küsüşmeniz karşılıklı olan bir durum.
Peki ne kadar alabilirim?
Nafaka peşinde değilim. Ama ben boşanmak istiyorum bu nedenle nafaka talebim olacak amacım ihtiyaçlarımı karşılamak yoksa adamı sömürmek değil. Olmadı geçinemedik mutlu değiliz. Yapamıyoruz yani.Kusura bakmayın da, nafaka baglansin diye evlenmis gibisiniz
. Adam şiddet göstermemiş, belirgin bir suçu da yok. İlgisizlik var diyorsunuz ama siz bunu düzeltmek yerine nafaka hesabı derdindesiniz. Size bir kuruş bile bağlamam hakim olsam.