Boşanıyorum çok moralim bozuk

Yaklaşımınızı hiç beğenmedim sizin. Tüm mesajlarınızda resmen kv suçu yok. Oğlunda senden memnuniyetsiz de o yüzden anlatıyor, bunları yapıyor durumuna getirmişsiniz.
belli ki siz hiç böyle bir durumla karşılaşmamışsınız

Eş kişisi zaten onlara karışmayın biz iyiyiz diyecek kabiliyette olsa, karşıdaki de bu kadar söylemeye devam edemeyecek.

bazı erkekler sanıyor ki, herkesin anasıyla karısı süper anlaşıyor. Bir benimki anlaşmıyor. O yüzden saçma sapan hareketlerle araya giriyor, kendince arayı yapmaya falan kalkışıyor.
kv de diyor AA demek bak oğlum da benim tarafımda. Şiddetini arttırıyor her konuda.

benim de başımda var bir benzeri bu olayın. Ordan çok iyi biliyorum.
bir kişi sürekli sürekli size karşıdakini kötülese, sizin aranız iyiyse bile şüpheyle yaklaşırsınız ve doğru yanlış ayırt etme yetisini kaybediyorsunuz eğer çok dirayetli değilseniz. Bu uydum akıllı kocalar da böyle oluyor.

bu yüzden burda problem yaşayan birine, eee demek kocan da senden memnun değil demek hiçbir olayı çözmediği gibi, çok da kırıcı oluyor haberiniz olsun.
Bilakis benim de başımda olduğu için tecrübelerimle yazmıştım cevaplarımı.

Söylediklerinize itiraz etmiyorum. Ben kızkardeşim dahi olsa konu sahibi çok kötü kocan var tüm suçlu kv boşan demem, diyemem..

Madalyonun iki yüzü olabilir, konu sahibinde de hata olabilir, biz kadınlar bazen kocalarımızın söylediklerini umursamıyoruz onlarda da bardak taşıyor annelerine anlatıyor dedim.

bakın hep olabilir, belki de.. acaba.. ifadeleriyle konuşuyorum kesinlik ifadeleriyle değil. genellemiyorum. Konu sahibi suçlu kocası haklı annesine anlatıyor demedim hiçbir yerde.

ama konu sahibi kalktım kv min üzerine yürüdüm diyor (konunun önünü arkasını bilmiyoruz paylaşmadığı için) ben de “bu da normal bir davranış değil acaba konu sahibinde de mi hata var” diye düşünüyorum. Düşüncemi buraya yazıyorum.

konu sahibi dahil, siz dahil konuştuğum kimseyle ne kavga etmek isterim ne kalp kırmak isterim.

herkes kendi tecrübeleri ışığında buraya fikirlerini yansıtıyor. herkes boşan sen haklısın deyince sorun yok.. bir kişi aradan çıkıp farklı fikir söyleyince üzerine alınanlar rahatsız oluyor.

ilk mesajımda ben dedim ki konu sahibini bu konuda sizin de hatanız varsa kocanızı umursamadıysanız beklentilerini,şikayetlerini boşanırsanız pişman olursunuz. Ama sizde sorunluluk yoksa sadece anne lafına bakıp sizinle geçimsizlik yaşayan eş varsa karşınızda pişman olmazsınız boşanırsanız dedim. Konunun özü bu..

evliliklerde pek çok sorun karşıdakini suçlamalarla başlıyor. Ben kendi evliliğimde de eşimi suçlarsam kendime de bakarım muhakkak. Konı açanlara da bunu tavsiye ederim. buradan herkese de tavsiye ederim mükemmeliz suç hep karşı tarafta modundan çıkalım. Bu söylediğim basit geçimsizlikler için. Ciddi şiddet gibi aldatma gibi sorunlar için değil.

Kızlar esyalarımı topladım sabah eş kişisinede mesaj attım gidiyorum ailemin yanına 3-5 gün dinlenip davayı aççam dedim neler isteyeceğimi söyledim, altınları aldığım ev eşyalarını ve 1 senedir annesinin psikolojimi bozduğunu tazminat davası açacağımı nafaka isteyeceğimi bütün haklarımı iyi bi avukat tutup isteyeceğimi söyledim, ayrıyetten evliliğimize ailesini müdahale ettirdiğini kusurlu kendisinin sayılacağını söyledim, kendisi çıktı geldi dur dedi konusalım ailene beni anlatmışsın ben ona kızdım dedi annemle görüşmediğine değil dedi bende çok yorgun olduğumu aynı şeyleri konuşup anlatmaktan bıktığımı söyledim o sırada babam aradı babam da kızımın arkasındayım dedi anlayacağınız eşim iyice sıkıştı artık annesinin bizi huzursuz etmeyeceğinin garantisini istedim
Öyle bir garanti olmaz. Huylu huyundan vazgeçmez. Bence boşuna ümitlenmeyin.

Kayınvalide yuzunden deil eşin yuzunden bıtıo evlılıgın.Üzülme bende oylesı ınsanlardan kurtuldum.Her gün ağlayacağına 1 gün ağlarsın.Gözümde yaş kalmıyodu.Her gn bir dorun.Anlayışsız kocadan hiç bir şey olmaz.Ne ev ne kapı her şey anlayışla başlar

Bilakis benim de başımda olduğu için tecrübelerimle yazmıştım cevaplarımı.

Söylediklerinize itiraz etmiyorum. Ben kızkardeşim dahi olsa konu sahibi çok kötü kocan var tüm suçlu kv boşan demem, diyemem..

Madalyonun iki yüzü olabilir, konu sahibinde de hata olabilir, biz kadınlar bazen kocalarımızın söylediklerini umursamıyoruz onlarda da bardak taşıyor annelerine anlatıyor dedim.

bakın hep olabilir, belki de.. acaba.. ifadeleriyle konuşuyorum kesinlik ifadeleriyle değil. genellemiyorum. Konu sahibi suçlu kocası haklı annesine anlatıyor demedim hiçbir yerde.

ama konu sahibi kalktım kv min üzerine yürüdüm diyor (konunun önünü arkasını bilmiyoruz paylaşmadığı için) ben de “bu da normal bir davranış değil acaba konu sahibinde de mi hata var” diye düşünüyorum. Düşüncemi buraya yazıyorum.

konu sahibi dahil, siz dahil konuştuğum kimseyle ne kavga etmek isterim ne kalp kırmak isterim.

herkes kendi tecrübeleri ışığında buraya fikirlerini yansıtıyor. herkes boşan sen haklısın deyince sorun yok.. bir kişi aradan çıkıp farklı fikir söyleyince üzerine alınanlar rahatsız oluyor.

ilk mesajımda ben dedim ki konu sahibini bu konuda sizin de hatanız varsa kocanızı umursamadıysanız beklentilerini,şikayetlerini boşanırsanız pişman olursunuz. Ama sizde sorunluluk yoksa sadece anne lafına bakıp sizinle geçimsizlik yaşayan eş varsa karşınızda pişman olmazsınız boşanırsanız dedim. Konunun özü bu..

evliliklerde pek çok sorun karşıdakini suçlamalarla başlıyor. Ben kendi evliliğimde de eşimi suçlarsam kendime de bakarım muhakkak. Konı açanlara da bunu tavsiye ederim. buradan herkese de tavsiye ederim mükemmeliz suç hep karşı tarafta modundan çıkalım. Bu söylediğim basit geçimsizlikler için. Ciddi şiddet gibi aldatma gibi sorunlar için değil.
Hayır ben niye boşan demedin diye üzerine alınıp rahatsız olan taraf değilim. Çok yanlış yorumlamışsın. Kimseye illa boşan diyemem çünkü bilirim kimse benim lafımla ne boşanır ne barışır. Ama bir erkeğin ailesini evin içine sokup karısıyla arasının bozulmasının ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Burda kadının hiç suçu olmadığını da.

Bak burada mesela belki farkında değilsin ama hala yanlış taraftan bakıyorsun. Ne demek kocalarımızın söylediğini umursamıyoruz onlarda bardak taşıp anlatıyor? Bir erkek bunu yapmamalı. Hele ki annesi ve karısı problemliyken aklından bile geçirmemeli. Bilakis bu durumda eş ailesi diyor ki, bak oğlumuz bile böyle böyle düşünüyor karısı hakkında. O zaman bu davranış artarak devam ediyor.

bir kadın kocasının istediği şekilde davranmak zorunda değil. Zaten zorla yapılacak işler değil bunlar insanın içinden gelmeli. O zaman tam tersi olsa kadın her şeyi ailesine anlatsa aynı şeyi söyler miydiniz yoksa kadın hatalı mı derdiniz?

sizin söylediğiniz gibi olursa kocası dövünce de “ee sen de onun söylediklerini umursamamışsın bir kadın olarak, onda da bardak taşmış” deriz biter gider.

Bu arada konuların falan varsa hiç bilmiyorum. Tamamen buraya yazdığın yoruma karşılık yazıyorum. Yoksa sana bir kastım yok

Hayır ben niye boşan demedin diye üzerine alınıp rahatsız olan taraf değilim. Çok yanlış yorumlamışsın. Kimseye illa boşan diyemem çünkü bilirim kimse benim lafımla ne boşanır ne barışır. Ama bir erkeğin ailesini evin içine sokup karısıyla arasının bozulmasının ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Burda kadının hiç suçu olmadığını da.

Bak burada mesela belki farkında değilsin ama hala yanlış taraftan bakıyorsun. Ne demek kocalarımızın söylediğini umursamıyoruz onlarda bardak taşıp anlatıyor? Bir erkek bunu yapmamalı. Hele ki annesi ve karısı problemliyken aklından bile geçirmemeli. Bilakis bu durumda eş ailesi diyor ki, bak oğlumuz bile böyle böyle düşünüyor karısı hakkında. O zaman bu davranış artarak devam ediyor.

bir kadın kocasının istediği şekilde davranmak zorunda değil. Zaten zorla yapılacak işler değil bunlar insanın içinden gelmeli. O zaman tam tersi olsa kadın her şeyi ailesine anlatsa aynı şeyi söyler miydiniz yoksa kadın hatalı mı derdiniz?

sizin söylediğiniz gibi olursa kocası dövünce de “ee sen de onun söylediklerini umursamamışsın bir kadın olarak, onda da bardak taşmış” deriz biter gider.

Bu arada konuların falan varsa hiç bilmiyorum. Tamamen buraya yazdığın yoruma karşılık yazıyorum. Yoksa sana bir kastım yok
Kimse kimsenin istediği gibi davranmak zorunda değil. Kimse kimseyi eğitemez evlilik yaşına geldikten sonra.. kimse kimseyi de değiştiremez ne gelin kv yi ne kv gelini ne karı koca birbirini..

Ama.. evlilikte orta yol bulunmak zorunda. Tamamen örnek olsun diye söylüyorum; bir erkek çok cimriyse kadın biraz değişmesini ister değil mi? Bir kadın çok müsrifse erkek biraz az harca diyebilir.. erkek yemekleri biraz daha az yağlı yap diyebilir.. kadın erkeğe çok çalışıyorsun benimle ilgilen diyebilir..

Şimdi bu örneklerde kimse kimse için değişmek zorunda değil diyebilir miyiz.. evlilik iki mükemmel insanın bir araya gelmesi değil. Uyumsuzluklara rağmen ömür geçirebilme, karşıdaki insanla orta yolu bulabilmedir.

Kadınlar bazen önemsemiyor eşlerinin dediklerini demem hata aslında. Eşler demeliyim. Erkek de kadın da bazen önemsemiyor bu tip şikayetleri.. bir kere oturup eşiyle bir konuda konuşuyor insan. iki kere üç kere.. bakıyor ha duvara söylemişsin ha eşine bir şeyi değiştirmeye çabalamıyor. içinden çıkamayan eş anneye de anlatabiliyor arkadaşa da.. en azından benim çevremdeki çoğu evliliğin sorunu bu yönde olduğu için ben bu konuda hassasım. Böyle bir örnek görmemiş yaşamamış insan bu kadın ne diyor der..

İçinde olduğumuz konuya dönersek; konu sahibi iki aydır kv siyle görüşmediğini söylediği için ben bu tarz cevaplar verdim. demek ki adam memnun olmadığı bir şeyleri annesine anlatıyor ki kadın karışıyor konuya. Adam memnun olsa annesine de biz iyiyiz dese kv zaten iki aydır konu dışı.. nasıl yuva yıkabilir ona aklım ermedi..

Kimse kimsenin istediği gibi davranmak zorunda değil. Kimse kimseyi eğitemez evlilik yaşına geldikten sonra.. kimse kimseyi de değiştiremez ne gelin kv yi ne kv gelini ne karı koca birbirini..

Ama.. evlilikte orta yol bulunmak zorunda. Tamamen örnek olsun diye söylüyorum; bir erkek çok cimriyse kadın biraz değişmesini ister değil mi? Bir kadın çok müsrifse erkek biraz az harca diyebilir.. erkek yemekleri biraz daha az yağlı yap diyebilir.. kadın erkeğe çok çalışıyorsun benimle ilgilen diyebilir..

Şimdi bu örneklerde kimse kimse için değişmek zorunda değil diyebilir miyiz.. evlilik iki mükemmel insanın bir araya gelmesi değil. Uyumsuzluklara rağmen ömür geçirebilme, karşıdaki insanla orta yolu bulabilmedir.

Kadınlar bazen önemsemiyor eşlerinin dediklerini demem hata aslında. Eşler demeliyim. Erkek de kadın da bazen önemsemiyor bu tip şikayetleri.. bir kere oturup eşiyle bir konuda konuşuyor insan. iki kere üç kere.. bakıyor ha duvara söylemişsin ha eşine bir şeyi değiştirmeye çabalamıyor. içinden çıkamayan eş anneye de anlatabiliyor arkadaşa da.. en azından benim çevremdeki çoğu evliliğin sorunu bu yönde olduğu için ben bu konuda hassasım. Böyle bir örnek görmemiş yaşamamış insan bu kadın ne diyor der..

İçinde olduğumuz konuya dönersek; konu sahibi iki aydır kv siyle görüşmediğini söylediği için ben bu tarz cevaplar verdim. demek ki adam memnun olmadığı bir şeyleri annesine anlatıyor ki kadın karışıyor konuya. Adam memnun olsa annesine de biz iyiyiz dese kv zaten iki aydır konu dışı.. nasıl yuva yıkabilir ona aklım ermedi..
Yıkıcı değil yapıcı olmak adına olayi iyi niyetli yorumlamaya çalıştığınız düşünüyorum. Ancak konuyu nerden alırsanız alın, ne taraftan bakarsanız bakın, isterseniz konu hakkinda bin tane pencere açın, koca annesi melek olup gökten inmis olsa bile hiçbir şekilde annesine karısı ile ilgili eleştiri yapamaz. NET. Yapıyorsa da koca olamamıştır.

Kayınvalidenizden huzurunuz zaten yokmuş aylarca kv ile ilgili konu açmışsınız. En son ipler kopmuş.
Hayırlısı olsun boşanmak daha iyi eşinizle iyi anlaşmanız önemli değil önemi olan eşinizin 3.kişileri ilişkinize müdahil etmemesiydi. Onu da yapamamış salın doğal ortamına yolunuza bakın daha evliliği öğrenememiş evcilik oynamak sanan zibidiler haketmiyorlar güzel insanları

Eşim annesinin ağzına bakıp annesinin bana yaptıklarına tüm hakaretlerine şahit olmasına rağmen onun ağzına bakıp bana kötü oldu, resmen dün gece annesiyle yarım saat benim hakkımda konuşmasını dinledi ve biz birbirimize girdik, eş annesi bana senden bi bok olmaz seni insan edemedim dedikten sonra görüşmeyi kesmiştim. Ayrı yattık bugünde geldi Devam etti küslüğe, böyle hayat mi geçer dedim resmen benim yanımda olmadı ve annesinin ağzına baktı, boşanalım dedi, bende babasını aradım bu kadının derdi ne bana hakaretler etti görüşmüyorum saygımı bozmadım hala ne hakla benim evimde benim dedikodumu yapar benim kocama dedim, onun yüzünden boşanıyoruz dedim, ailemi aradım söyledim, boşanıyorum, 5 yıllık tanışma Evliliğimin 1. yılında annesinin hakaretleri yüzünden huzur bozması yüzünden bitiyor
Dün kaynananın iyisi olmaz dedıgım ıcın beni linç edenler benim kaynanam melekçiler, ben eşimle kavga ederken kaynanam beni tutar esimi duvara yapıştırırcılar, kaynanam benim gorumcem den cok sevıyorcular nerede kendilerinı söyle alalım

Bu insanlar değil bir tek eş annesi, kendisi bu ailede benim sözüm geçer dedi 1 sene boyunca, psikolojik şiddet uyguladı, beni köşeye çekip çekip ne kadar kötü olduğumu vs söyledi hakaretler etti en sonda, nankör senden bi bok olmaz vs. Kısaca ona itaat etmemi bekledi etmedim kötü oldum ve benimle uğraştı, bende son 1,5 aydır görüşmüyordum.
Sana bu kadar seviyesizlik yapılmasına izin verdiğine ileride coooook piaman olacaksin.seni doğuran ana başkaları egosunu senin üzerinde tatmin etsin diye doğurmadı.Bunuanne olduğunda cok iyi
anlayacaksin

Bir insan oglunun ya da kızının evliliğini neden bozar hiç anlamış değilim.malesef erkekler aile olduklarını kabullenemiyor oysa evlenince önce eşler aile olur anne baba bile o yeni ailenin dışında olmalıdır.her iki taraf için gecerli

Kaynanaların hepsı aynı. Cok nadir kaynana var ogluna laf tasımayan oglunj doldurmayan. Sizin kocanız koca degil. Ne dıye ezdıeıyor sizi. Alt yanı sen karısma dıyecek annesıne.bunu dıyemeyen adamdan koca olur mu yetişkin olur mu.

Back
X