• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyorum çok moralim bozuk

Aslında nişanlıyken yüzüğü atacaktım, şöyle ki düğün alışverişinde bana siz bizim adetimizin altından kalkamazsınız dedi! Bende delirdim kendimi tutamadım üstüne yürüdüm ne diyorsun dedim, yüzüğü attım gidiyordum kendi şehrime, yatakodasını kendi paramla almama rağmen surat asmıştı.
O zaman eş kişisi işte o gün benim peşimden koştu hatta annesi aferin oğlum aferin dedi, annesini bırakıp benim peşimden koştu onun adına özür diledi. Ya hep böyle böyle yapıp yanımda olacağını sandım. Yanımda da oldu olmadı değil ama yeteri kadar olmadı
Adamın basbayağı ailesini sizin için karşısına almasını bekliyorsunuz da sizin davranışlarınız çok mu doğru? Benim kv öyle dese.. beş yıl konuşmuş olsam nişanlımla.. derim ki anne adetleri bir kenara bırakalım. beğendiğimizi, gücümüzün yettiğini alalım. Yetmediği kalsın. İki tarafı da borca sokmaya gerek yok. Eksiğimizi biz evlendikten sonra da alırız.. derdim. Veya anneme söylemek düşer zaten adetlerin yerine getirilmesi konusu büyüklerin konuşacağı konu. Gelin kaynana muhatap olunacak şey değil. Çok mu zor bu üslup da cevap vermek. Üzerine yürümek bağırmak nişan atmak nedir. Asıl siz huyunuzu belli etmişsiniz orada.

Ben eşin de suçlu olduğunu düşünmüyorum. Pek çok örnekte kv oğlunun ona aktardıklarıyla gelinin üzerine gidiyor.

hele bu örnekte konu sahibi bir aydır görüşmüyorum diyor. kadın ne görüyor da ne söylesin. Belli ki adam eşinden memnun değil. Annesiyle paylaşıyor. Annesi de dinliyor, anlıyor, hak veriyor. Yarım saat konuştular diye konu sahibi rahatsız oluyor.

Diyor ki kv kocamı etkiliyor. Aslında kv sebep değil sonuç. Adam kadından memnun değil.

Pek çok kadın kocasının memnun olmadığı şeyleri dikkate almıyor. Sen konuş dur diyor. Adamlar da annelerine anlatıyor. Kadın dikkate aldığını gösterse ve değiştirse o noktaları adam gidip annesine anlatmayacak.

Burada konu açıyorlar ki vicdan rahatlasın. Herkes desin ki böyle koca olmaz boşa. Valla ben tam aksini söylüyorum. Konunun iç yüzü benim düşündüğüm gibiyse konu sahibi boşanınca çok pişman olur. Dili kv bizi boşattı dese de vicdanı bilir kendim ettim kendime diye...
"Adamlarda annelerine anlatiyor" burdaki adamlar adam değil de; 5 yaşında çocuk olmasınlar? " enteresans bir bakış açısı.

Burada öyle örnekler var ki.. konu sahibi bir şeyleri eksik anlatıyor belli. Örnek; diyor ki kv bizi boşatıyor. Herkes bir anda “Oooo git boşa kılıbık adam, annesinin sözünden çıkamıyor, seni savunmuyor..” konu sahibi de vicdan rahatlatıyor. Kimse de demiyor ki konu sahibine bu böyle olmaz. Sen ne yaptın? Kocan senin neyinden şikayetçi?

Herkes şöyle bir etrafına baksa evliliğinde mutlu olan erkeğin annesine “bir dk anne sen orada dur ben mutluyum karışma” dediği bir örnek görebilir.

Adam belliki annesine şikayet ediyor. Anneler oğullarını savunmaya dünden hazır. Bir sene önce bir konu yaşadık. Yüzde yüz benim haklı olduğumu bile bile kv eşimi savundu. Çözümü basit olan bir mevzuydu sırf oğlunu savunmak için elini beline koydu ve karşıma dikildi.

Anneler bunu yapıyor. Bazı hanımlar “koca söylesin dursun, ben kulakardı ederim, değişmeye çaba göstermem, adamın istekleri umrumda değil” diyor. Kayınvalideler karışınca eşimi geçiştirebilse bile kv yi geçiştiremeyeceğini anlıyor. Hoop konu dönüyor kv bizi boşatıyor. Ya kadının söylediği belki oğlunun istekleri.

sizin örneğiniz de öyle. Eşiniz bu konudan dem vuruyor olsa annesiyle bir olur üzerinize gelir. Gayet de ilişkimize karışma alan memnun satan memnun sen üçüncü kişisin demiş tavrıyla annesine.
Kadının eksikleri varsa bile kv nin bu hakaretlere hakkı yok.. kocasının da 5 yaşındaki çocuk gibi anneye şikayet etme hakkı yok alır karısını karşısına anlatır şikayetlerini anlamıyorsa karisi boşanalım der.. çok saçma dediğiniz şey.. derdini direk muhatap yerine 3. Kişiye anlatan da evlilik olgunluğunda değildir.. ayrıca belki şikayetleri yanlış büyütülecek şeyler değildir..

"Adamlarda annelerine anlatiyor" burdaki adamlar adam değil de; 5 yaşında çocuk olmasınlar? " enteresans bir bakış açısı.
Benim ailemden bir erkek böyle bir sıkıntının içinde. Biz normal evlilikleri var zannediyorduk. Erkek artık kafayı yeme noktasına geldi ve ne desem beni dinlemiyor, isteklerimi önemsemiyor, yapma dediklerimi yapıyor, orta yolu bulmaya yanaşmıyor benimle diyerek eşini şikayet etmeye başladı annesine. Ciddi derecede psikolojisi bozulmuş. Şikayet etmek için değil danışmak için anlattı desem doğru olur. Bir de boşanmayı kafaya koyduğu için anlatmış. Pat diye boşanıyoruz dese biz diyeceğiz ki e hani iyiydiniz ne sorununuz var? Yavaş yavaş ailesine boşanma niyeti olduğunu anlatmak için paylaşmaya başlamıştı. Bu konular çok yönlü konular. Annesiyle sorun paylaşan her erkek beş yaşında çocuk zekasında veya pısırık değil. Bazen evlilikler adamı bu noktaya getiriyor. Anlatınca kv konuya dahil oldu, kadın kv yüzünden boşanıyoruz dedi. Ben geline dedim. Sen kocanın fikirlerini dikkate alırsan annesiyle paylaşmak zorunda kalmaz. Adam çözümü annesiyle konuşarak aramak zorunda kalıyor. Bazen de boşanma kararı alırken adam danışmak istiyor. Gelin anladı bir nebze şimdi sustu oturdu.

sizi şuraya etiketleyeyim cevabı buradan vermiş olayım. Benaslindayoum Benaslindayoum bazı kadınlar adamı çileden çıkarıyor. Kv nin üslubu da kendi terbiyesizliği. Anneler dahil olsa bile yapıcı olmalı. Bu arada hiç bir erkek anlaşamıyorsak boşanalım demez direkt. Aile büyükleriyle konuşur danışır. Çözüm var mı yok mu son çare boşanır. İlişkiler kopuk değilse, aileler dahil olmadan boşanan yok türk kültüründe.

Benim ailemden bir erkek böyle bir sıkıntının içinde. Biz normal evlilikleri var zannediyorduk. Erkek artık kafayı yeme noktasına geldi ve ne desem beni dinlemiyor, isteklerimi önemsemiyor, yapma dediklerimi yapıyor, orta yolu bulmaya yanaşmıyor benimle diyerek eşini şikayet etmeye başladı annesine. Ciddi derecede psikolojisi bozulmuş. Şikayet etmek için değil danışmak için anlattı desem doğru olur. Bir de boşanmayı kafaya koyduğu için anlatmış. Pat diye boşanıyoruz dese biz diyeceğiz ki e hani iyiydiniz ne sorununuz var? Yavaş yavaş ailesine boşanma niyeti olduğunu anlatmak için paylaşmaya başlamıştı. Bu konular çok yönlü konular. Annesiyle sorun paylaşan her erkek beş yaşında çocuk zekasında veya pısırık değil. Bazen evlilikler adamı bu noktaya getiriyor. Anlatınca kv konuya dahil oldu, kadın kv yüzünden boşanıyoruz dedi. Ben geline dedim. Sen kocanın fikirlerini dikkate alırsan annesiyle paylaşmak zorunda kalmaz. Adam çözümü annesiyle konuşarak aramak zorunda kalıyor. Bazen de boşanma kararı alırken adam danışmak istiyor. Gelin anladı bir nebze şimdi sustu oturdu.

sizi şuraya etiketleyeyim cevabı buradan vermiş olayım. Benaslindayoum Benaslindayoum bazı kadınlar adamı çileden çıkarıyor. Kv nin üslubu da kendi terbiyesizliği. Anneler dahil olsa bile yapıcı olmalı.
Ama konu sahibinin eşi boşanmasın diye yalvarmış demek ki adamı boşanmaya getirecek ciddi şikayetleri yok.. dediğim gibi karşındaki seni anlamıyorsa önemsemiyorsa boşan zaten anneye anlatmak ortalığı karıştırır olayları buyutur sadece.. iki yetişkin insan sorunlarını oturur konuşur cozemiyorlarsa boşanırlar.. kaldi ki yanlislari dahi olsa kv boyle hakaret etmeye hakki yok.. buyuk dedigin hakaret etmek yerine alir karsisina konusur ayrica

Ben kendi adıma konuşayım. Eşimin dediklerini dikkate alırım. Konuşunca sorunu benimle çözebileceğini bilir. Annesine gidip anlattığını da duymam böylelikle. Kv kendi çapında beni eleştirdiğinde de bir kulağımdan girer diğerinden çıkar. Eşim benden memnun bilirim çünkü. Konu sahibi gibi kv nin üstüne yürüyüp bağırıp kocam arkamdan gelmedi diye boşmaya kalkmam. Gelmez hiçbir erkek annesinin üstüne yürüyen kadının peşinden. Kadınlar da eşiyle sorunları çözemese arkadaşına anlatır annesine anlatır kız kardeşine anlatır. Biz kadınlar üçüncü kişilere anlatmıyormuşuz da erkekler annelerine anlatıyormuş gibi davranmaya gerek yok.

sizi şuraya etiketleyeyim cevabı buradan vermiş olayım. Benaslindayoum Benaslindayoum bazı kadınlar adamı çileden çıkarıyor. Kv nin üslubu da kendi terbiyesizliği. Anneler dahil olsa bile yapıcı olmalı. Bu arada hiç bir erkek anlaşamıyorsak boşanalım demez direkt. Aile büyükleriyle konuşur danışır. Çözüm var mı yok mu son çare boşanır. İlişkiler kopuk değilse, aileler dahil olmadan boşanan yok türk kültüründe.

ultra görümce detected. :KK14: tamam ablacım bütün erkekler çok gariban, bütün karıları da kötü. hepsi eziyet ediyor kocişlerine. onlar da yaapşın, hemen analarınınkine dönüveriyolla.

zaten bu gelin kısmısının ne sıkıntısı olacak ki? her kocasının beğenmediği tarafını açıp annesine anlatsın onlar da, onların da anaları gelsin damatlarına "senden bi bok olmaz adam edemedim seni" desin. hoşuna gider miydi acaba o "ailendeki erkeğin" ha yalniz kalpler yalniz kalpler ? ne güzel aile saadeti ya? herkes anasını getirsin ringte dövüştürsün horoz gibi. evlilikmiş, çift olmakmış bu işler yalan zaten.

Ama konu sahibinin eşi boşanmasın diye yalvarmış demek ki adamı boşanmaya getirecek ciddi şikayetleri yok.. dediğim gibi karşındaki seni anlamıyorsa önemsemiyorsa boşan zaten anneye anlatmak ortalığı karıştırır olayları buyutur sadece.. iki yetişkin insan sorunlarını oturur konuşur cozemiyorlarsa boşanırlar.. kaldi ki yanlislari dahi olsa kv boyle hakaret etmeye hakki yok.. buyuk dedigin hakaret etmek yerine alir karsisina konusur ayrica
Adam boşanacak kadar gözden çıkarmamış kadını. Ama sorunları da çözemiyor. Mutlu değil. Kadın dinlemiyor. Annesine şikayet etmiş. Belki çözüm aradı belki kafasını boşaltmak istedi. Belki boşanma kararı almaya çalıştı..

Kv iki aydır görüşmüyormuş gelinle. Tek sorun o olsa ne malzemesi varda bulaşacak kadın. Belli ki adam şikayet ettiği şeyleri annesine anlatıyor.

kv ye hak veren yok zaten ikinci kere söyleyeyim o üslup da kv nin kendi terbiyesizliği. büyükler yapıcı olmalı.

Adam boşanacak kadar gözden çıkarmamış kadını. Ama sorunları da çözemiyor. Mutlu değil. Kadın dinlemiyor. Annesine şikayet etmiş. Belki çözüm aradı belki kafasını boşaltmak istedi. Belki boşanma kararı almaya çalıştı..

Kv iki aydır görüşmüyormuş gelinle. Tek sorun o olsa ne malzemesi varda bulaşacak kadın. Belli ki adam şikayet ettiği şeyleri annesine anlatıyor.

kv ye hak veren yok zaten ikinci kere söyleyeyim o üslup da kv nin kendi terbiyesizliği. büyükler yapıcı olmalı.
Evet yapıcı olmalı.. ama adam da anlatmamalı. Anlatsa bile annesi gelini karşına alıp güzelce konuşabilir. Tatlı dili düşmana bike döksen anlaşırsın ama hakaretler işi daha kötü noktaya getirir.. ayrıca ben konu sahibinin eşinin sorunlarının senin anlattığın gibi olduğunu da düşünmüyorum.. bazı erkekler gerçekten ailesine çok ezdiriyor eşini çünkü anne babasına karşı çok pısırık oluyorlar.. deger verme de degil degisik bir bağlılıkları var anne babâlarina karşı.. konu sahibinin kocasi da boyle olabilir

ultra görümce detected. :KK14: tamam ablacım bütün erkekler çok gariban, bütün karıları da kötü. hepsi eziyet ediyor kocişlerine. onlar da yaapşın, hemen analarınınkine dönüveriyolla.

zaten bu gelin kısmısının ne sıkıntısı olacak ki? her kocasının beğenmediği tarafını açıp annesine anlatsın onlar da, onların da anaları gelsin damatlarına "senden bi bok olmaz adam edemedim seni" desin. hoşuna gider miydi acaba o "ailendeki erkeğin" ha yalniz kalpler yalniz kalpler ? ne güzel aile saadeti ya? herkes anasını getirsin ringte dövüştürsün horoz gibi. evlilikmiş, çift olmakmış bu işler yalan zaten.
Görümce değilim ama mesele o değil. Mesele ben genelleme yapmadım mesajımda. Bütün kadınlar kötü erkekler mağdur anneler de dahil oluyor demedim.

böyle örnekler de var dedim.

Konu sahibinin cevaplarını okuyunca ben konunun sadece kv meselesi olmadığını düşündüm ve bunu paylaştım. Herkes kendi fikrini paylaşıyor. Konu sahibinin verdiği bilgiler ışığında herkes tüü kaka koca boşan çabuk diyor. Hiçbir zaman böyle şakşakcı olmadım. Konu sahibine aklı selim fikir de lazım ki biri de çıkıp desin senin hatan varsa sen de düzelt..

herkes sen haklısın boşan kocan kötü kv kötü sen mağdursun edebiyatı yapan en yakın kız arkadaş modunda.. gerçekçi olup senin de suçun olabilir diyen sevilmiyor..

Ailenizdeki erkek yanlış adrese gitmiş, boşanmaya niyeti yok ve amaci sorularını çözmek ise; once esi ile birlikte evlilik danışmanına gitmeyi deneyebilirdi. Esi ile birlikte boşanmaya kesin karari verdiklerinde ailelere boşanma açıklamasi yapılırdı. Yani olgun insanlar bunu yapmalıdır bence.

Ben eşin de suçlu olduğunu düşünmüyorum. Pek çok örnekte kv oğlunun ona aktardıklarıyla gelinin üzerine gidiyor.

hele bu örnekte konu sahibi bir aydır görüşmüyorum diyor. kadın ne görüyor da ne söylesin. Belli ki adam eşinden memnun değil. Annesiyle paylaşıyor. Annesi de dinliyor, anlıyor, hak veriyor. Yarım saat konuştular diye konu sahibi rahatsız oluyor.

Diyor ki kv kocamı etkiliyor. Aslında kv sebep değil sonuç. Adam kadından memnun değil.

Pek çok kadın kocasının memnun olmadığı şeyleri dikkate almıyor. Sen konuş dur diyor. Adamlar da annelerine anlatıyor. Kadın dikkate aldığını gösterse ve değiştirse o noktaları adam gidip annesine anlatmayacak.

Burada konu açıyorlar ki vicdan rahatlasın. Herkes desin ki böyle koca olmaz boşa. Valla ben tam aksini söylüyorum. Konunun iç yüzü benim düşündüğüm gibiyse konu sahibi boşanınca çok pişman olur. Dili kv bizi boşattı dese de vicdanı bilir kendim ettim kendime diye...

Lütfen alınmayın ama siz konuya dikkatinizi veremediniz sanırım. Önce kayınvalidenin söylediklerini eş söylüyor zannetmiştiniz. Şimdi de olayın gelişimini kaçırmışsınız.

Olay kayınvalidenin konu sahibinin bir paylaşımını kendi üzerine alınmasından çıkmış. Üstelik konu sahibi kayınvalidesini engellemesine rağmen kayınvalide başkasının hesabından bakmış bu paylaşıma. Ortada eşin annesine şikayet ettiğini gösterir hiç bir veri yok.

Kaldı ki elimizde böyle bir veri olsa bile, bu konu sahibinin eşini ya da kayınvalideyi haklı çıkarmaz. Çünkü eşiyle bir sorunu varsa annesiyle değil eşin kendisiyle paylaşmalı, olmuyorsa da boşanmalıydı. Gidip anneye şikayet etmek evlenecek olgunlukta bir erkeğin davranışı olamaz. Şikayet etse bile bu kayınvalideye müdahale hakkı vermez.

Herkesin algısı farklıdır elbette ama ben konudan ottan çöpten sorun çıkaran bir kayınvalide ve onu evliliğinden uzak tutamayan bir eş görüyorum. Konu sahibi eşi ile mutlu huzurlu otururken gelen bir telefon ile huzurları kaçıyorsa ortada eşin sorun ettiği bir konu değil kayınvalidenin sorun çıkardığı bir durum var demektir.

Ayrıca konu sahibi kimseye göre kendini şekillendirmek zorunda değil. Kayınvalidenin hadsiz sözlerini duymak zorunda hiç değil.

Evet yapıcı olmalı.. ama adam da anlatmamalı. Anlatsa bile annesi gelini karşına alıp güzelce konuşabilir. Tatlı dili düşmana bike döksen anlaşırsın ama hakaretler işi daha kötü noktaya getirir.. ayrıca ben konu sahibinin eşinin sorunlarının senin anlattığın gibi olduğunu da düşünmüyorum.. bazı erkekler gerçekten ailesine çok ezdiriyor eşini çünkü anne babasına karşı çok pısırık oluyorlar.. deger verme de degil degisik bir bağlılıkları var anne babâlarina karşı.. konu sahibinin kocasi da boyle olabilir
Aslında nişanlıyken yüzüğü atacaktım, şöyle ki düğün alışverişinde bana siz bizim adetimizin altından kalkamazsınız dedi! Bende delirdim kendimi tutamadım üstüne yürüdüm ne diyorsun dedim, yüzüğü attım gidiyordum kendi şehrime, yatakodasını kendi paramla almama rağmen surat asmıştı.
O zaman eş kişisi işte o gün benim peşimden koştu hatta annesi aferin oğlum aferin dedi, annesini bırakıp benim peşimden koştu onun adına özür diledi. Ya hep böyle böyle yapıp yanımda olacağını sandım. Yanımda da oldu olmadı değil ama yeteri kadar olmadı
Bir mesajinda konu sahibi kendi huyunu belli etmis. Bu kadinla adam da dememis midir hemen uzerime sicramasi mi lazimdi? Bir nisanli gelinin de uslubu boyle mi olmali? Bes yil konustugun adamla evleniyorsun. Deseydi ki anne ne onemi var adetlerin gucumuzun yettigini yapariz. Hatta kiz annesi demeli bunu. Bir lafla annesinin uzerine yuruyen nisan atan bagiran kadinin pesinden giden erkegi de normal gormem ben. Konu sahibi ömür boyu ben boyle bir tavir icinde olayim kocam da hep beni secsin istiyor. Mumkun degil malesef..

Kesinlikle ilk evlendiğimde kaynanam eşime bebeğimin bakımıyla ilgili basit bir şikayette bulunmuş anlamıyor gibisinden. Eşimde sanane huyu iyi seviyorum seni ilgilendirmez demiş. O günden beri kaynanam ağzını açmamış mesela cesaret edip. Ama bana bunu söylediğinde çemkirip annesine hakaret etseydim haklıyken haksız olacaktım anne sonucta ne kadar suclu da olsa erkekler saygısızlığı kabul edemez anneye karsı o yüzden hep eşe karşı sessiz sakin naif olacaksın haa gerekirse kaynanayı köşede çaktırmadan sıkıştırcaksın iş ezilme boyutuna gelirse ayrı tabi 🤣🤣ama oda kocaya caktırmadan 🤣🤣
Çok doğru söylemişsiniz. Ben daha 6 aylık evliyim ve en iyi çareyi hiç bir şey olmamış gibi yapıp eşimin görmesine bıraktım.
Yine de can sıkıcı olmuyor mu oluyor.
Dün şiddetli öksürüğü ve astım sebebiyle hastaneye giden kv nin suratını çekiyorum.
Sebep ise yanında gitmemem.
Yaşlı değil genç ama sürekli bir ilgi, alaka istiyor.
Buna çare bulmuş değilim.

Ailenizdeki erkek yanlış adrese gitmiş, boşanmaya niyeti yok ve amaci sorularını çözmek ise; once esi ile birlikte evlilik danışmanına gitmeyi deneyebilirdi. Esi ile birlikte boşanmaya kesin karari verdiklerinde ailelere boşanma açıklamasi yapılırdı. Yani olgun insanlar bunu yapmalıdır bence.
Kadin degil terapiye gitmek y.tube daki evlilikle ilgili egitici videolari dahi oturup esiyle izlemeye yanasmiyordu. Bir konunun cok boyutu vardir. Bende her seyi anlatmiyorum sayfalar yetmez. Kisaca anlattim. Siz stokholm da ya da zurihte mi yasiyorsunuz bilmem. Iki yetiskinin bosanma karari alip da ailelere acmasi turk kulturunde on binde bir ihtimal. Bu soylediginiz utopya.

Lütfen alınmayın ama siz konuya dikkatinizi veremediniz sanırım. Önce kayınvalidenin söylediklerini eş söylüyor zannetmiştiniz. Şimdi de olayın gelişimini kaçırmışsınız.

Olay kayınvalidenin konu sahibinin bir paylaşımını kendi üzerine alınmasından çıkmış. Üstelik konu sahibi kayınvalidesini engellemesine rağmen kayınvalide başkasının hesabından bakmış bu paylaşıma. Ortada eşin annesine şikayet ettiğini gösterir hiç bir veri yok.

Kaldı ki elimizde böyle bir veri olsa bile, bu konu sahibinin eşini ya da kayınvalideyi haklı çıkarmaz. Çünkü eşiyle bir sorunu varsa annesiyle değil eşin kendisiyle paylaşmalı, olmuyorsa da boşanmalıydı. Gidip anneye şikayet etmek evlenecek olgunlukta bir erkeğin davranışı olamaz. Şikayet etse bile bu kayınvalideye müdahale hakkı vermez.

Herkesin algısı farklıdır elbette ama ben konudan ottan çöpten sorun çıkaran bir kayınvalide ve onu evliliğinden uzak tutamayan bir eş görüyorum. Konu sahibi eşi ile mutlu huzurlu otururken gelen bir telefon ile huzurları kaçıyorsa ortada eşin sorun ettiği bir konu değil kayınvalidenin sorun çıkardığı bir durum var demektir.

Ayrıca konu sahibi kimseye göre kendini şekillendirmek zorunda değil. Kayınvalidenin hadsiz sözlerini duymak zorunda hiç değil.
Sadece ben yanlis anlamadim konu sahibi yanlis yazmis kocasi seni adam edemedim demis gibi yazmis. Duzelttim diye bir mesaji var baslarda.

Onceki konularini ya da kv yi engelledigini vs bilmiyorum. Konu sahibinin verdigi cevaplara dayanarak onu da yapici ve gecinmeye gonlu olan biri olarak gormedim. Cok kolayca nisanliyken kv sinin uzerine yurudugunu bagirdigini soyleyebiliyor. Anneyiz hepimiz. Bazilarinin oglu var. kadinin yerine koyun. Daha nisanliyken yuzgoz olunan gelinle nasil guzellikle ilerlenebilir? Gelin de yapici degil kv de..

aslinda su sekilde soylemem lazim. ben kari koca mutlu oldugunda disaridan gelen olumsuz etkinin bir yere kadar amacina ulasabilecegini dusunuyorum. aldatmalarda da ucuncu kisi degil aldatan es sucludur aile birligine catlak actigi icin.. o hesap.

Bu insanlara tepkisiz kalarak problemi çözemez. Tepkisiz kaldıkca saldırıların dozu artar. Sizin kocaniz aninda annesine anlık tepki verebilen bir karakterde, konudaki koca annesinin etkisi altında. Oğlak kızı tepkisiz kaldığı sürece kv ve etkisindeki oğluşu iyice çigrindan çıkarlar.
Çok doğru söylemişsiniz. Ben daha 6 aylık evliyim ve en iyi çareyi hiç bir şey olmamış gibi yapıp eşimin görmesine bıraktım.
Dün şiddetli öksürüğü ve astım sebebiyle hastaneye giden kv nin suratını çekiyorum.
O surat assın sen telefonla arkadaşlarınla gül eğlen yanında yokmus gibi davran

Kadin degil terapiye gitmek y.tube daki evlilikle ilgili egitici videolari dahi oturup esiyle izlemeye yanasmiyordu. Bir konunun cok boyutu vardir. Bende her seyi anlatmiyorum sayfalar yetmez. Kisaca anlattim. Siz stokholm da ya da zurihte mi yasiyorsunuz bilmem. Iki yetiskinin bosanma karari alip da ailelere acmasi turk kulturunde on binde bir ihtimal. Bu soylediginiz utopya.
Hayır çok şükür Türkiye de yaşıyorum ve boşanma tecrübesi yaşadım. Gayet kendi kararlarım doğrultusunda gerçekleştirdim. Hiçbir şekilde geri dönüşü olmayacağı anda, son raddede durumu aileme açtım. Ben bir kadın olarak bunu yapabiliyorsam, bir erkek daha kolay yapabilmeli diye düşünüyorum. Evlilikte catirdama varsa ve bu ailelere yansır ise o saatten itibaren düzeleceği varsa da düzelmez. Su alan gemi ile ilgili ailelere bilgi verilirse batmaya mahkumdur. İyi niyetli olarak düzeltme çabaları olsa bile kimse çocuğuna yapılanları unutmaz. Eşler birbirini affetseler bile aileler unutmayabilir.

Ben bes yil sonra gordum ki ben hanimligimi bozmadigim zaman esim bes yilin sonunda annesinin ariza cikaran taraf oldugunu gordu. Ha bes yil kolay mi gecti hayir. Yiprandim mi evet. Idare ettim mi evet. Ama ben bunu gecinmek evliligi surdurmek olarak goruyorum. Benim yuvam saglam sukur. Bir sorun cikti mi azar yiyen kv oluyor. Simdiki gencler evliligi saga sola foto. koymak, kocisim var diye paylasimlar yapmak, hep gul bahcesi, prenses olunan bir hayat saniyor. Her gun kahvaltilara yemeklere gidilsin evde yemek dahi yapmayayim istiyor. Idare etmek istemiyorlar karsilastiklari zorluklari.

Hayır çok şükür Türkiye de yaşıyorum ve boşanma tecrübesi yaşadım. Gayet kendi kararlarım doğrultusunda gerçekleştirdim. Hiçbir şekilde geri dönüşü olmayacağı anda, son raddede durumu aileme açtım. Ben bir kadın olarak bunu yapabiliyorsam, bir erkek daha kolay yapabilmeli diye düşünüyorum. Evlilikte catirdama varsa ve bu ailelere yansır ise o saatten itibaren düzeleceği varsa da düzelmez. Su alan gemi ile ilgili ailelere bilgi verilirse batmaya mahkumdur. İyi niyetli olarak düzeltme çabaları olsa bile kimse çocuğuna yapılanları unutmaz. Eşler birbirini affetseler bile aileler unutmayabilir.
Sizi tebrik ederim. Inanin sizin gibisi onbin de bir.. ben dahi bosanmayi aklima koymaya baslasam aileme anlatirim danisirim paylasirim. Pat diye ben karar verdim bosaniyorum demem. Demeye cesaret edemem cunku yanlis karar almak istemem. Aileme guveniyorum cunku annem telefonu kapatirken birbirinizi idare edin kizim, esinin kiymetini bil yuvana sahip cik der kapatir. Esim mukemmel oldugu icin degil. Benim de eksiklerimi bildigi icin seni de idare eden gecinen damattir diye dusundugu icin. Bosanmayi dusunsem onlar benim hatalarimi da soyler o yuzden bu karari tek basima almam. Siddet gibi, aldatma gibi kesin ayrilikla sonuclanacak imtihanlar yasayan insanlar tabiki kesin karar verir ve kendi karar verir. Benim dedigim basit gecimsizlikler icin ailelerde akli selim insan varsa dahil edilebilir.

Back
X