- Konu Sahibi YazYagmuru1
SelamMerhabalar herkese, boşaniyor olmam , eşimin uzaklaştırma almış olması gibi durumlar benim canımı sıkıyor. Memurum. Ev sahibim bile anlaşmalı mı boşaniyorsunuz diye sordu, bela istemiyorum dedi. Çevre yine aynı. Herkes belalı gözüyle bakıyor. Kimseye uzaklaştırma aldığını söyleyemem. Bir kere toplum dislayacak. Şiddete uğramış olmama şahit olanlar bile biz bir şey duymadık ki deyip karşı taraftan yana şahit oluyorlar. Çok canım sıkkın. Bosanana kadar yanındayız sıkma canını diyen kimse yok etrafımda. Çok üzgünüm. Bir yıldır ayriyiz, İlk defa bunun zorluğunu bu aylarda hissediyorum... İçimi dökmek istedim. Kimse kadından yana değil. Bunlar sadece internette, paylaşımlarda....
Selam, öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Böyle sıkıntılı bir evlilikten kurtulmuş olduğunuz için. Yaşadıklarınız konusunda yalnız değilsiniz. Boşanan ya da boşanmak isteyen birçok kadının ortak derdi bu. Hariçten gazel okuyorum gibi görünmesin. Ben de aynı şeyleri yaşadım. Hatta ben 2.kere koruma kararı aldım. İlkinde 3 ay, ikincisinde 6 ay uzaklaştırma oluyor. Tekrarında zaten 1 yıl ve hapis cezasına kadar gidiyor.Merhabalar herkese, boşaniyor olmam , eşimin uzaklaştırma almış olması gibi durumlar benim canımı sıkıyor. Memurum. Ev sahibim bile anlaşmalı mı boşaniyorsunuz diye sordu, bela istemiyorum dedi. Çevre yine aynı. Herkes belalı gözüyle bakıyor. Kimseye uzaklaştırma aldığını söyleyemem. Bir kere toplum dislayacak. Şiddete uğramış olmama şahit olanlar bile biz bir şey duymadık ki deyip karşı taraftan yana şahit oluyorlar. Çok canım sıkkın. Bosanana kadar yanındayız sıkma canını diyen kimse yok etrafımda. Çok üzgünüm. Bir yıldır ayriyiz, İlk defa bunun zorluğunu bu aylarda hissediyorum... İçimi dökmek istedim. Kimse kadından yana değil. Bunlar sadece internette, paylaşımlarda....
Yanınızda olmayanları hiç takmayın, hatta sevinin. Ben de öyle yaptım. Bu zaten onların gerçek dost olmadıklarını anlamamı sağladıkları için.
Ev sahibiniz konusunda, koruma kararı aldığınızı değil ev sahibi, kimseye söylemek zorunda değilsiniz. Bu sizin özel hayatınız ve sâdece sizi bağlar. Ev sahibine karşı yükümlülüğünüz kontrata bağlı olarak kirayı ödemeniz ile sınırlıdır. Bela istemiyorum tavrı yanlış olmuş. Bela, evli insanlardan da gelebilir sonuçta.
Koruma kararı altında olmanız sizi güvende kılar ayrıca. Kapıya sorun çıkarmak adına geldiği anda, polisleri kapıya yığma hakkınız var. Hatta buna dair emniyetten size de, cinayet büroya kadar 1 sayfalık telefon numaraları verilmiş olmalı. Bundan dolayı sorun çıkacağını sanmam.
Ayrıca sâdece kapıya gelerek değil, telefona atacağı tehdit mesajlarını da delil olarak sunabilirsiniz. Şahit konusunda haklısınız. Malesef ki bu konuda insanlar vurdum duymaz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinde. O yüzden dost vs kötü günde aramayın. Ama elbette bugünler de geçer. Düze çıktığınızda tekrar o dost adı altındaki yılanlar size yanaşmaya çalışır. O zamanlar geldiğinde, zaten onlara ihtiyacınız olmadığını anladığınız için, daha güçlü olacaksınız. Sizi öldürmeyen şey güçlendirir misali..
Hep mutlu kalın. Dualarım sizinle de olacak

Son düzenleme: