Boşanıyorum ve korkuyorum

Deniz macar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
6
2
36
Üç yıllık evliyim ve 2 yaşında bir bebeğim var. Bir senedir aldatılmamın sonucunda 6 ay önce boşanma davası açtım. Çok zorlu bir süreç geçirdim.
Nihayet 3 temmuz da ilk celsemiz görülecek. Sorum şu ki boşanan bayan arkadaşlarım eşinizden maddi manevi tazminat ev için mal paylaşımı ve nafaka ne kadar alabildiniz ?

Öncelikle en kisa zamanda huzura kavuşursunuz inşallah.boşanmadım ama bildiğim kadariyla manevi tazminatta sizin tamamen kusursuz karsi tarafin tamamen kusurlu olmasi gerekiyor. Nafaka ise eşinizin aldığı kayit uzerindeki maasin en fazla bir kısmı oluyor. Internetten arastirabilirsiniz

Talep edebileceğiniz nafaka, maddi ve manevi tazminatlar eşinizin kayıtlı gelirlerine göre belirleniyor, mal paylaşımı davası boşanma davası bittikten sonra yapılıyor ve aksiözellikle belirtilmediği sürece mallar yarı yarıya bölünüp ev eşyaları ve düğün takıları kadında kalıyor.

Düğünde takılan takılarımı bebeğime takılan takıları herşeyi kasaya koyacam demişti hepsini yemiş. 6 aydır çocuğunuda ne arıyor ne soruyor inanın dünya malı umrumda değil ama başka bi kadın yüzünden çocuğumun geleceğini elinden almasına gönlüm razı olmuyor.teşekkür ederim cevabınız için peki aşşağı yukarı hakimin tazminatlardaki taktiri ne olur ???

Üç yıllık evliyim ve 2 yaşında bir bebeğim var. Bir senedir aldatılmamın sonucunda 6 ay önce boşanma davası açtım. Çok zorlu bir süreç geçirdim.
Nihayet 3 temmuz da ilk celsemiz görülecek. Sorum şu ki boşanan bayan arkadaşlarım eşinizden maddi manevi tazminat ev için mal paylaşımı ve nafaka ne kadar alabildiniz ?
cocugundan oturu mutlaka al nafakani.. maddi manevi tazminat davasi da ac.. ve nisanda dugunde takilan miktar kadar sana odemek zorunda.. haklarindan vazgecme.. Allah kolaylik versin..

Düğünde takılan takılarımı bebeğime takılan takıları herşeyi kasaya koyacam demişti hepsini yemiş. 6 aydır çocuğunuda ne arıyor ne soruyor inanın dünya malı umrumda değil ama başka bi kadın yüzünden çocuğumun geleceğini elinden almasına gönlüm razı olmuyor.teşekkür ederim cevabınız için peki aşşağı yukarı hakimin tazminatlardaki taktiri ne olur ???
takilari harcamis olmasi onemli degil.. o miktar dugun videosundan filan ispatlanir.. odemeye mecbur..

O takıların tutarları belli idiyse, sizden gizli yediğini de belirtirseniz hakim en azından o takıların tutarı kadar bir meblağ belirleyecektir, sizin hakkınızdı çünkü onlar, ortak değillerdi.
Onlara ek olarak, eşinizin maaşı ne kadar? Veya maaş dışında düzenli geliri falan da var mı kira geliri falan gibi? Üzerine kayıtlı evlendikten sonra alınmış ev araba falan?

Ev araba onun üstüne aylık ortalama da 4 bin beş bin geliri var. Ama sırf bişey vermemek için düşük gelir göstermiştir. Defalarca ulaşmaya çalıştım gel çocuğun için anlaşma yoluna girelim diye sanki kadının kölesi olmuş beni hiç tanımıyo çocuğu hiç yok. Nasıl geçirmişim beş yılımı bu kdr körmüymüşüm

Bir yakinim aldatilmasi dolayisiyla manevi tazminat savasi acti. Fakat adam savunmasinda "cinsel beraberligimiz yoktu, bana karsi soguktu "diye bir savunma uzerinden yurudu ve yakinim tek kurus tazminat alamadi hakimin karariyla. Tazminat isi pek olmuyor yani benim gordugum.

Ev araba onun üstüne aylık ortalama da 4 bin beş bin geliri var. Ama sırf bişey vermemek için düşük gelir göstermiştir. Defalarca ulaşmaya çalıştım gel çocuğun için anlaşma yoluna girelim diye sanki kadının kölesi olmuş beni hiç tanımıyo çocuğu hiç yok. Nasıl geçirmişim beş yılımı bu kdr körmüymüşüm
Ev ve araba evlendikten sonra alınmıştı değil mi? Evlendikten sonra alındılarsa onların yarısı sizin. Mahkemeden onların yarısını talep edeceksiniz en az. Eşinizin aldattığını ispat edeceksiniz mahkemede, bu konuda avukatınızla da görüşün, aldatmak büyük kusurdur ve kusurlu taraf o olduğu için maaşı 4-5 arasıysa, ödediği resmi bir borç da yoksa bin - bin beş yüz liraya yakın toplam nafaka alabilirsiniz. Maddi manevi tazminat da talep edeceksiniz zaten araba ve evin yarısı hariç. Onlar da atıyorum arabanın diğer yarısına denk gelecek kadar olabilir.
Siz rakamları yüksek yüksek talepedin hakim zaten illa biraz düşürüyor.

Bir yakinim aldatilmasi dolayisiyla manevi tazminat savasi acti. Fakat adam savunmasinda "cinsel beraberligimiz yoktu, bana karsi soguktu "diye bir savunma uzerinden yurudu ve yakinim tek kurus tazminat alamadi hakimin karariyla. Tazminat isi pek olmuyor yani benim gordugum.
Savas degil "dava " olacakti o. Otomatik duzeltme :KK43:

ev ve araba evlendikten sonra alındı ise yarısını alırsınız...

hemen tedbir nafakası talep edeebilirsiniz..Ödemezse ztn ileriye dönük toplu bir şekilde icra takibi açarak tahsil edersiniz...

nafaka aylık gelirin 1/4 ü olarak hesaplanır..yani 1000 tl ise aylık 200 tl..

maddi ve manevi tazminat talebi genelde talep edilen rakamın altında verilebilir..Bu hakimin takdiri..Ve sizin yada eşinizin ne kadar kusurlu olduğuyla orantılıdır...

ayrıca eşinize miraas yoluyla kalan bir mal var ise buna ortak değilsiniz..

Düğün resmin varsa bilezik talep edersin zaten kadının hakkı ev araba kimin üstüne olmasi önemli değil yarıya bölünür nafaka boşanma aylığına göre biçilir

Esinizin sizi aldattigi kadin esinizin evli oldugunu bilerek iliskiye girdiyse kadina da tazminat davasi acip ondan da para alabilirsiniz. Hem de rezil olur

Allah yolunu açık etsin canım. Bu rezilliğe katlanmayıp onurunla boşandığın için seni takdir ediyorum. Allah karşına hayırlı insanlar çıkartsın. Selamlar...

şok oldum.hem aldatıldı hem hakin aldatılmasını haklı buldu.
nasıl bi adalet bu

Hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim kadının kim olduğunu bi bilsem gidip direk yüzüne tükürürüm. Ama boşanacağım kişi onu çok büyük bi korumaya almış sanki o karısı ben metresi olmuşum. Allah onları bildiği gibi yapsın.
Ne diyim allahından bulsun ikiside

X