boşanıyorum

Kocaniz 1000 TL maas vereyim benim yanimda yasa demis. Gecenlerde bir haber okumustum. Kadinla erkek ayriliyor. Erkek baskasi ile evleniyor. Sonra da kadin da baskasini bulup evleniyor. Erkek bu sefer kadinin evlenmesini hazmedemiyor. Illa yeni karima kuma geleceksin diye kadina baski yapiyor. En sonunda da 11 yerinden bicaklio kadini. Olaya bak. Sanki Sultan Suleyman. Kocanizda da bu sendrom var herhalde. O istedigi gibi yasayacak siz de gozunun onunde olacaksiniz. Bence bir mesleginiz varsa kosarak uzaklasin aksi halde imkaniniz varsa calisin ve baska bir ile tasinin. Hicbiri olmazsa iyi bir tazminat ve nafaka koparmaya onlarla yeni bir hayat kurmaya calisin ama her halukarda ondan uzaklasmaya bakin.

o kadar güzel anlatmışsınız ki boşanan kadınların başına bu geliyor harfiyyen......erkeğimdir düzelik seviyorum dedikçe adam bunu bu şekilde kullanıyor:47::47::47::47::20::20::20::20:javelinin hikayesini biliyordum ama bu noktaya geldiğini bilmiyordum.....arkadaşım daahiliye uzmanı genç güzel sporunu da ihmal etmez eşinin ona teklif ettiği tam da buydu ne hakla çocuk var diye beraber aynı evde yaşayalım eeee ben dışarı gidip geleyim.....neyine güveniyor bunlar...benimkide böyle elbette bitecek
erkeğe endeksli hayat çok zarar veriyor kadına dışarda çalışmak daha kolay diyorum....javelin seninki çok kötü biraz allah korkusu olur insanda karın tokluğuna onun yanında kalmanı istiyor......biraz diren o parayı sana vermek zorunda

hımmm benim konu çok karışık aslında ballosun hikayesine benziyor.benim eşimde imam çocuğu bende ailesi tarafından benzer şeyleri yaşadım.çalışıyorum diye bana etmediklerini bırakmadılar.ama maaşımı tek kuruşuna kadar alıp harcıyodu eşim bi gün beni öldüresiye dövdü kulağımı patlattı bende bu gidişe bir son vermeliyim diye hakaret ettim.benim maaşımla kardeşini okuttu 1 yıl boyunca kardeşinin okulu bitti memur oldu daha çalışmayacaksın diye başımın etini yiyodu bende dedimki tamam herşey bitti kardeşin iş buldu sen paraları kursları bitirdin daha bana ihtiyacın kalmadı dedim hepside doğruydu gerçekler acıtırya insanı nasıl olduysa gururu kabardı ve bu olaydan sonra bana yabancılaştı ayrılmadan 1 kaç gün önce işyerinden geç geldim diye beni eve almadı yalvardım açmadı kapıyı annesi aşağı katta oturuyodu iftar vakti gelmişti yukarı çıktı iftara gelmiyomusunuz diye bende merdivende oturdum ağlıyodum dedim böyle böyle kapıyı açmıyo diye neyse annesi söyledi açtı kapıyı olmadık hakaretler ediyor bana tabi bu arada anneside boşa oğlum boşa dedi kişiliksiz eşimde sizin yüzünüzden evlendim baskı yaptınız dedi o sözleri bitirdi beni zaten 2 gün sonrada başka bi meseleden kavga ettik ve yüzüme karşı boşadım seni diye defalarca bağırdı bende daha gitmedim o eve :(

Arkadasım yüce rabbim senin yüzüne bakmış bu insanla hayat geçermi neyi düşünüyorsun dahaboşa gitsin.Ben 19 yıllık evliliğimi bitirdim bir cümle için.Daha yolun başındasınız aklınızı başınıza alın.Hayatınızı karartmayın.

Arkadasım yüce rabbim senin yüzüne bakmış bu insanla hayat geçermi neyi düşünüyorsun dahaboşa gitsin.Ben 19 yıllık evliliğimi bitirdim bir cümle için.Daha yolun başındasınız aklınızı başınıza alın.Hayatınızı karartmayın.

işte bazen bazı şeyler bişeylerin önüne geçiyo.arasa özür dilese affedermiyim bilmiyorum büyük konuşmak istemiyorum ama dönmem artık.Allah bu karamsarlıktan kurtarsın bizi bir an önce herkeze sabır versin rabbim vicdansızlardanda mazlumun hakkını bir an önce alsın yüce yaradan.duadan başka bişey gelmiyo elimizden:( bide kafamı karıştıran bişey daha var bunun sonrasında ne olacağı güzel şeylerle karşılaşabilecekmiyim falan falan bundan sonra çok zor ama allahtan umut kesilmez :(

işte bazen bazı şeyler bişeylerin önüne geçiyo.arasa özür dilese affedermiyim bilmiyorum büyük konuşmak istemiyorum ama dönmem artık.Allah bu karamsarlıktan kurtarsın bizi bir an önce herkeze sabır versin rabbim vicdansızlardanda mazlumun hakkını bir an önce alsın yüce yaradan.duadan başka bişey gelmiyo elimizden:( bide kafamı karıştıran bişey daha var bunun sonrasında ne olacağı güzel şeylerle karşılaşabilecekmiyim falan falan bundan sonra çok zor ama allahtan umut kesilmez :(

Kişiliği gelişmemiz kendini herşeyden üstün gören, sizi hak etmeyen insanlarla ömrünüzü tükettiğiniz için güzel şeyleri görmek için fırsatınız olmuyor(her anlamda güzel).Sonra yıllar geçiyor arkana dönüp bakıyorsun ben ne yasadım ki diyorsun ama o kaybettiğin günler geri gelmiyor.

Kişiliği gelişmemiz kendini herşeyden üstün gören, sizi hak etmeyen insanlarla ömrünüzü tükettiğiniz için güzel şeyleri görmek için fırsatınız olmuyor(her anlamda güzel).Sonra yıllar geçiyor arkana dönüp bakıyorsun ben ne yasadım ki diyorsun ama o kaybettiğin günler geri gelmiyor.

evet kişiliği gelişmemiş ve ya kendi ile işimi kıyaslıyodu işini benden daha çok seviyosun diyodu hangi kadın eşini işine tercih eder sizce :( ama yinede evliliğimi bitirecek gücü kendimde bulamıyorum kafam hep meşgul eşyalarım daha hiç kullanılmamış gibi duruyo onları ne yapacağım diye düşünüyorum çünki hepsinin bi anısı var atsam kırsam :( satsam bi çözüm bulamıyorum biraz önce dava sorgulatma hattını aradım ve halen bi dava kayıtlı değil sabrım kalmadı geceleri bazen diyorumki kendi yatağımda olsaydım diyorum halen :( çok zor bulmuştum ben onu ama kaybetmek çok kolay oldu bi tarafım hep kırık kalacak sanırım bundan sonrada :( allah başka imtihan vermesin inşallah çok zor bi mesele hepimize sabır versin :(

Sende haklısın ne deyim.Ben kendim istedim boşanmayı buna rağmen kendimi boşlukta buldum,çok üzüldüm,kendi yatağımda 2 ay yatamadım kanepede yattım.ama sonra kendime geldim ve kalan hayatım için çok doğru bir karar verdiğimi anladım. Şu anda hiç pişman değilim.

Sende haklısın ne deyim.Ben kendim istedim boşanmayı buna rağmen kendimi boşlukta buldum,çok üzüldüm,kendi yatağımda 2 ay yatamadım kanepede yattım.ama sonra kendime geldim ve kalan hayatım için çok doğru bir karar verdiğimi anladım. Şu anda hiç pişman değilim.

ne kadar sürüyo bu kendini iyi hissedebilme zamanı onu çok merak ediyorum kişiye göre değişeceğinide biliyorum ama hiçbir acıda sonsuza kadar sürüp gitmez öyle değilmi sevgimin karşılığı bu olmamalıydı herkez hata yapar bende yaptım ama karşılık bu olmamalıydı olamaz :( nasıl bi vicdan sahibi bu insanlar anlamıyorumki sanki her önüme çıkandan bi kazık yiycem gibime geliyor hiçkimseye güvenim kalmadı :(

hımmm benim konu çok karışık aslında ballosun hikayesine benziyor.benim eşimde imam çocuğu bende ailesi tarafından benzer şeyleri yaşadım.çalışıyorum diye bana etmediklerini bırakmadılar.ama maaşımı tek kuruşuna kadar alıp harcıyodu eşim bi gün beni öldüresiye dövdü kulağımı patlattı bende bu gidişe bir son vermeliyim diye hakaret ettim.benim maaşımla kardeşini okuttu 1 yıl boyunca kardeşinin okulu bitti memur oldu daha çalışmayacaksın diye başımın etini yiyodu bende dedimki tamam herşey bitti kardeşin iş buldu sen paraları kursları bitirdin daha bana ihtiyacın kalmadı dedim hepside doğruydu gerçekler acıtırya insanı nasıl olduysa gururu kabardı ve bu olaydan sonra bana yabancılaştı ayrılmadan 1 kaç gün önce işyerinden geç geldim diye beni eve almadı yalvardım açmadı kapıyı annesi aşağı katta oturuyodu iftar vakti gelmişti yukarı çıktı iftara gelmiyomusunuz diye bende merdivende oturdum ağlıyodum dedim böyle böyle kapıyı açmıyo diye neyse annesi söyledi açtı kapıyı olmadık hakaretler ediyor bana tabi bu arada anneside boşa oğlum boşa dedi kişiliksiz eşimde sizin yüzünüzden evlendim baskı yaptınız dedi o sözleri bitirdi beni zaten 2 gün sonrada başka bi meseleden kavga ettik ve yüzüme karşı boşadım seni diye defalarca bağırdı bende daha gitmedim o eve :(

:( çok üzüldüm inan.çokk karaktersizmiş ne demek ya sizin baskınızla evlendim.Senin günahın neymiş...Aramalarını bekleme bence baksana annesi bile boşa oğlum demiş :( Eğer aile yapıcı olursa inan herşey biraz daha değişiyor.Ama baksana boşa diyen kadın yapıcı olurmu? Bence onun dava açmasını bekleme.O açarsa belki dahaçok üzülürsün...Ben açtığım için hiçç pişman değilim.Eve almamakta ne yaaa :( Benimkide gece saat 1 de beni otogara bıraktı 3 saatlik yolu geldim :( Böyle adamlara açacaksın davayı güçlü olduğunu göstereceksin...Benim kaynanam derdi boşanırsan kim alacak seni falan...Gözümü korkutuyordu..Ama zamanla inan yaralar kapanıyor.Başlada çok yıprandım bende.Aramasını bekledim ama ne kendisi nede ailesi bir kere bile aramadı.Onlarda benim açmamı beklediler galiba.Açtım ve kazandım davamı.Bu bana yetti.Parasında değilim ama kanun önünde kazanmam yetti.Yuvan dağılsın istemem canım ama anlattıklarına bakılırsa bu adamın aramasını bekleme.Beklemiyorsun belki ama dava aç ve kurtul derim.Hakkında hayırlısı olsun...

arkadaşım çok güzel yaşmışsın da
ben hiç boşanıpta özellikle çocukla yeni çok güzel bir hayat kuran görmedim..mesela benim ailem sen artık dul bir kadınsın herkes senden faydalanmak isteyecek diyor
ben tekrar evlenirim diyorum çocuk ne olacak diyorlar
bu olayları yaşamadan önce çevremdeki herkes boşanan arkadaşları(bayan) için dikkatlilerdi.. Evlerine çok çağırmazlar,kocaları varken biraraya gelmezlerdi
neden kadınlar çok sabredip en son noktada boşanırlar da erkek keyfince istediği an boşanabilir..yine toplumun bakış açısı
erkek için namus kavramı yok tabi anneside yemek,çamaşır vs konusunda en mükemmelini yapıyorsa ne gerek varki çeksin kadını,birde bekar bir kadın bulur oohh..çocukta garantide annede istediği zaman görüyor
bir arkadaş nişantaşı sosyetesi demiş.onlarada bak boşanan erkeklerin çoğu hemde çocuklu olup 20lik bekar kızlarla evleniyorlar
ben öyle boşanıpta çocuğu olan kadınla evlendiklerini görmedim
çocuklu boşanan kadın ya yine 3-5 çocuğu olan, 2. Yada 3. Evliliğini yapmış,yaşlı yada orta yaş erkeklerle evleniyorlar
ne yapmak lazım şimdi,paran varsa babası tarafındanda çocuğa bakılıyorsa 30 yaşında evlilik hayaline veda edip yaşlanmayı beklemekmi gerekiyor

kimse evlenmesin o zaman benle ya böyle mantık mı olur. ben istemem zaten bu mantıkta evlilik olsun.boşanıp güzel hayat yaşayanlar da var ayrıca ne kadar karamsar bakıyorsunuz
hayata. benim annem gayet memnun boşandığına şiddet yoktu maddi prob. yoktu ama anlaşamıyolardı başta biraz sıkıntılar oldu ama şimdi gül gibi hayatı var hele maaşın varsa kimseye muhtaç olmazsın. bu güçsüzlük aşısını kim yapıyor size. insanoğlu inanamayacağınız kadar güçlü. tek hayali evlilik olamaz bir insanın. elbette sağlıklı düşünenen erkekler de var. çıkarsa karşına ne ala çıkmazsa, kocayla gelmedin dünyaya yalnız geldin yalnız gideceksin. dulsam dulum karşıdakinin beyni küçük diye ben de mi onlara ayak uydurayım... senle arkadaşlık etmiyosa birisi sırf sen dulsun diye o insan da arkadaş olamaz zaten... allah hepinizin yardımcısı olsun hanımlar...

:( çok üzüldüm inan.çokk karaktersizmiş ne demek ya sizin baskınızla evlendim.Senin günahın neymiş...Aramalarını bekleme bence baksana annesi bile boşa oğlum demiş :( Eğer aile yapıcı olursa inan herşey biraz daha değişiyor.Ama baksana boşa diyen kadın yapıcı olurmu? Bence onun dava açmasını bekleme.O açarsa belki dahaçok üzülürsün...Ben açtığım için hiçç pişman değilim.Eve almamakta ne yaaa :( Benimkide gece saat 1 de beni otogara bıraktı 3 saatlik yolu geldim :( Böyle adamlara açacaksın davayı güçlü olduğunu göstereceksin...Benim kaynanam derdi boşanırsan kim alacak seni falan...Gözümü korkutuyordu..Ama zamanla inan yaralar kapanıyor.Başlada çok yıprandım bende.Aramasını bekledim ama ne kendisi nede ailesi bir kere bile aramadı.Onlarda benim açmamı beklediler galiba.Açtım ve kazandım davamı.Bu bana yetti.Parasında değilim ama kanun önünde kazanmam yetti.Yuvan dağılsın istemem canım ama anlattıklarına bakılırsa bu adamın aramasını bekleme.Beklemiyorsun belki ama dava aç ve kurtul derim.Hakkında hayırlısı olsun...

dün ben işte iken annesi aramış kızlar annemi ne olacak bu durum soğuk kanlılıkla halledelim demiş 60 günden beri yeni aklı başına gelmiş ayrıca oğlu annemle özel görüşmek istiyomuş ya her defasında kavgalarımızda beni millete kötülüyodu şimdide anneme yapacak aynı şeyi kararsızlaştım biraz ama yinede çok kızgınım sanırım düzelmeyecek kesinleşmeside güzel ama ne olacaksa olsun insanın belirsiz yaşaması çok kötü :(((((((

ha bide şey var şimdi güyaaaaaaa biz bişey yapmadık gibisinden ben istemişimi gibi olcak vebali üzerlerinden atcaklar kimi kandırıyolar ilahi adaletten kaçabileceklermi sizce hakkımı helal değil hiçbirine bi insanın hayatı ile oynamak bu kadar basit olmamalı bu dünyada değilse bile diğer tarafta alcam hepsinden hakkımı :(

ne kadar sürüyo bu kendini iyi hissedebilme zamanı onu çok merak ediyorum kişiye göre değişeceğinide biliyorum ama hiçbir acıda sonsuza kadar sürüp gitmez öyle değilmi sevgimin karşılığı bu olmamalıydı herkez hata yapar bende yaptım ama karşılık bu olmamalıydı olamaz :( nasıl bi vicdan sahibi bu insanlar anlamıyorumki sanki her önüme çıkandan bi kazık yiycem gibime geliyor hiçkimseye güvenim kalmadı :(

O sana bağlı, eğer hayatı kendine zindan etmek istiyorsan uzunca bi sürebilir.Yada boşanan bazı kadınlar gibi hep eski eşinin kötü olacagını bekleyerekte bir hiç uğruna hayatını yasamayan kadinler gibi mutsuzluğu kendine yasam tarzı olarak seçersen (sen daha boşanmadın ama,allah gönlüne göre dileğini versin) ömür boyuda sürer.ama sen bu hayat iyisiylede kötüsüylede benim bir erkegin etrafında dönmüyor.onu doya doya yasamalıyım(o kendi hayatını güle oynaya yasayacak emin ol) dersen kısa sürer.Acısı olanlar acılarını doya doya yaşamalı ki ileriye bakabilsin.Bu her türlü acı için geçerli.Herkesin hakkında hayırlrsı olsun.

O sana bağlı, eğer hayatı kendine zindan etmek istiyorsan uzunca bi sürebilir.Yada boşanan bazı kadınlar gibi hep eski eşinin kötü olacagını bekleyerekte bir hiç uğruna hayatını yasamayan kadinler gibi mutsuzluğu kendine yasam tarzı olarak seçersen (sen daha boşanmadın ama,allah gönlüne göre dileğini versin) ömür boyuda sürer.ama sen bu hayat iyisiylede kötüsüylede benim bir erkegin etrafında dönmüyor.onu doya doya yasamalıyım(o kendi hayatını güle oynaya yasayacak emin ol) dersen kısa sürer.Acısı olanlar acılarını doya doya yaşamalı ki ileriye bakabilsin.Bu her türlü acı için geçerli.Herkesin hakkında hayırlrsı olsun.

çok garip kendimden utanıyorum ama bi yanım halen evimi evliliğimi istiyor :( allahım sen bana yardım et hakkımızda hayırlı ne ise o olsun :( ömür boyu sürmesin eğerki boşanırsam ki öyle geliyo bana ömür boyu istemem sürmesini içimden çıksın gitsin isterim hemen nasıl bi kaplamış beni hiç anlamadım ilk aşk ilk heycan fılan derken hayatıma mal olcak bu evlilik benim :(

çok garip kendimden utanıyorum ama bi yanım halen evimi evliliğimi istiyor :( allahım sen bana yardım et hakkımızda hayırlı ne ise o olsun :( ömür boyu sürmesin eğerki boşanırsam ki öyle geliyo bana ömür boyu istemem sürmesini içimden çıksın gitsin isterim hemen nasıl bi kaplamış beni hiç anlamadım ilk aşk ilk heycan fılan derken hayatıma mal olcak bu evlilik benim :(

Bunda utanacak ne var sen doğal tepkiler bunlar insallah senin için hayırlısı ise sürer.Kimse boşanmak için evlenmiyor bende eski eşimle yaşlanmayı isterdim ama olmadı olmasınca olmuyor ne yaparsan yap.insallah eşinin aklı başına gelir.Keşke elimizden dir şeyler gelse.

Bunda utanacak ne var sen doğal tepkiler bunlar insallah senin için hayırlısı ise sürer.Kimse boşanmak için evlenmiyor bende eski eşimle yaşlanmayı isterdim ama olmadı olmasınca olmuyor ne yaparsan yap.insallah eşinin aklı başına gelir.Keşke elimizden dir şeyler gelse.

ne güzel yazdınız.

eşim bilmiyomki olmıycak sanırım böyle içim istiyo ama bi taraftanda bişeylerin sonunun geldiğini hissediyorum sanki soğukkanlılıkla halledelim demek ay şu kadına çok sinirliyim nedense :(

Hangi kadına sinirlendin bakalım?

ay annesine kime olcak yani öyle boşa fılan kolaymı ya bu ne pervasızlık bunu ilk kezde söylemedi üstelik daha öncede söylemişti kulaklarım duyarak ama kendininde kızı var rabbim biliyo ne kadar sıkıntıda olduğumu gözyaşlarımın hesabını veremesinler :( hep böyle diyorum ama yani işlerinin yolunda gittiğide herhalukarda ortada ama tabi kimin ne zaman ne olacağı belli deil benim durumuma kimin düşmesi onları en çok üzecek ise o kişi benim durumumdan daha kötü bi duruma düşsün ne çektiğimi anlasınlar bir an önce yaradandan tek istediğim bu benim ailem var yanımda işim var en azından biraz kafamı dağıtıyorum işe gelip gidip ama onların o fırsatlarıda olmasın :(

Ben eşimi çok seviyordum,ne yaptım da böyle oldu.

Bir ana kuzusu vak'ası daha...

Güzelim üzme kendini, o senin eşin olmamış maalesef..Belli ki anasının ağzına bakıyor.Anası da seni istememiş girmiş kanına..O da hemen "emredersin anacığım" demiş..Yoksa öyle 18günde ne oluyor yaa!!

Davanı aç maddi manevi tazminatını al.Her şeyi birlikte yaptınız madem ev eşyalarını da al.Bunu kendin için değil,para peşinde olduğun için değil,karşındaki kişi hak ettiği için yap.Bedelini ödemeli!!

Anlamıyorum ya hiç Allah korkusu yok demek ki..Eşini boşayan adam kadın istemese bile hakkını fazla fazla vermelidir.Kuranda yazar bu ya..Takılarını,eşyalarını,paranı..her şeyini fazlaca vermeli ki hakkın kalmasın..

Neyse öyle bir insanla ömür geçmezdi,anası alsın oğlunu sarılsın doya doya...turşusunu kursun!! :47: :47: :47: :113:

Çok kızdım valla :47: :47:

Sen kendine acırsan herkes sana acır.Yapma bunu senin bir kusurun yok.Aciz ve eksik olan o...Git işine dimdik yürü, arkadaşlarınla sohbet et,şen kahkahalar at,ona ve herkese inat.Telefonla konuşmalarını arttır.Tabi dedikoduya fırsat vermeden.. Güçlü ol,dünyada ilk boşanan sen misin?
Ne ayrılıklar var, kuma getirenler mi dersin,dövenler mi dersin..Dayan, emin ol devran dönecek.. Sabır... Allah yardımcın olsun.

Back
X