Boşanma aşamaları

hayatdevamediyorr

Elhamdülillah
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2015
64
19
Merhaba öncelikle böyle bir topic açıp bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Ben boşanma davası açacağım eşime çekişmeli boşanma. Ailesiyle birlikte oturuyoruz eşim içiyor maddeden de sabıkası var aynı zamanda. Çocuğum yok allaha sukur boşanma davası açacağım ne şekilde hangi sebep üzerinden acabilirim eşim boşanmak istemiyor aynı zamanda evliyken aldığımız bir arabamiz var benim uzerime ruhsatı. O aracın borcu da duruyor araçtan hak talep edebilir mi ve zaten çalışmıyor sürekli yeni dosyaları çıkıyor mahkemeye de gelmez delidir aynı zamanda ben ne yapabilirim. Eger ki mahkemesini takip ederse karsilasacagim durumlar nedir. Beni yönlendirir seniz çok memnun olurum. Çalışan bir bayanim aynızamanda ve uzaklaştırma kararı nasıl alabilirim aynı semtte büyüdük ailelerimiz de aynı semtte. Yardımcı olup yol gosterirseniz çok memnun olurum

Merhaba;
Madde bağımlılığı ve şiddeti gerekçe göstererek "Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle " boşanma davası açıp Öncelikle tedbir olarak madde bağımlılığı ve şiddet nedeniyle uzaklaştırma talep edebilirsiniz. Davada manevi tazminat da talep edip mutlaka. Hukuken araçtan hak talep edebilirse de borçları çıktıktan sonra kalandan hak talep edebilecektir. Buna karşılık siz de manevi tazminat alabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

X