Boşanma aşamasındaki birine nasıl destek olunur ?

H

Görüşme demiyor sürekli bu konu hakkında konusmanız yanlıs sık sık dertlesmeye gitmen yanlış diyor git ama sık sık olmasın basımiz agrır diyor
Aman basınız ağrımasın. Gitmeyin. Kocanız haklı. Siz de tereddüte düşüp konu açtıysaniz bence olmasa da olur bir arkadaşsınız

Esin haksız ve aman millet ne der başımız agrimasin modunda olduğu için kötü birisi. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim baskasi ne der diye değil gitmemeniz ama bence de çok gitmeyin zira bazı insanlar sadece içindeki pisliği kusup bosaltip sizi de strese sokup hayatlarında hiçbir değişiklik yapmayacak olan tipler olabiliyor. Sabahın 7sinde arayan kocamla kavga ettim diyen bir arkadasim vardı kesin boşanacak diyordum hamileymiş. Ben saatlerce onu dinlememle başıma ağrı girmesi ile kaldim.
Millet ne der diye değil gorusmeyecekseniz bu sebeple olabilir

Eşiniz haklı.İster istemez yorum yaparsınız ki yapmışsınız kurtul şu adamdan diyerek.Yarın öbür gün boşanır sizi suçlar.Öyle biri demeyin kimsenin içini bilemezsiniz.Boşanacaksa boşansın kendi kararı siz çok dinlemeyin.

Boşanma aşamamda bana destek olan arkadaşlarımı asla unutmam. Bu karar birinin demesiyle verilmiyor. Sadece dinlesen bile yeter. Küçük çocuk da varmış. Yemek yapıp götür. Benim elim kolum kalkmıyordu mesela. Yakınsanız çocuğu alıp onu dinlendir biraZ. Temizlik de falan yardımcı olabilirsin. Biraz hava alsın diye dışarı çıkarabilirsin. Barışsa da boşansa da bu ona iyi gelir bence

Arkadaşınız çalışıyor mu ? Ben de boşanmak üzereyim ve en çok arkadaşlarım çocuklarımla ilgilendiğinde kafamı dağıtıyorum. Kimseyle uzun uzun telefon konuşması yapmaya tahammül edemiyorum açıkçası. Siz de arkadaşınızın çocuğuna bakın, arkadaşınız biraz nefes alsın, yürüyüş yapsın vs… Sürekli dert dinlemek de insanı yorar, hem de aynı olayları konuş konuş insanın sinirleri bozuluyor. Olan olmuş zaten, boşanma ile ilgili konuşmak arkadaşınızı daha çok yıpratır. Arkadaşınızın farklı bir ortama ihtiyacı var bence, bunu saklamanız yeterli.

Back
X