• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma avukatı arkadaşlar bı bakarmisiniz konu acil

Kestane Sekeri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2017
2.027
2.077
133
34
Kizlar merhaba; komşum eşinden ayrılmak üzere 3 ay önce 3 çocuğunu da alıp köye annesigile gitti.Bosanma sebebi alkol ve şiddet.Dava açmadı henüz adamın açmasını bekledi.Adamda avukat tutmuş çocukları aliriz demiş avukat kadının sigortası yoksa demiş.Kadin şuan calismio sigortası falan yok.Cocuklari alabilir mi adam çocukların yaşları 4 7 ve 10...Kadının elinde darp raporu falan yok ama tehdit mesajları falan mevcut.Yardimci olur musunuz

Kizlar merhaba; komşum eşinden ayrılmak üzere 3 ay önce 3 çocuğunu da alıp köye annesigile gitti.Bosanma sebebi alkol ve şiddet.Dava açmadı henüz adamın açmasını bekledi.Adamda avukat tutmuş çocukları aliriz demiş avukat kadının sigortası yoksa demiş.Kadin şuan calismio sigortası falan yok.Cocuklari alabilir mi adam çocukların yaşları 4 7 ve 10...Kadının elinde darp raporu falan yok ama tehdit mesajları falan mevcut.Yardimci olur musunuz

Avukat değilim ama sigortalı olmakla olmamak arasında velayet açısından bir fark yok.
Bir sürü işsiz kadın çocuklarının velayetini alabiliyor.
Karşı taraf velayeti ister, çünkü kadını uğraştırmak asıl mesele, ama alamaz.

avukat degilim ama 7 ve 10 yasindaki cocuklarin kendi tercihlerine birakirlar heralde kiminle yasamak istediklerini sorarlar

Velayatin sigorta ile alakası yok. Anlamadığım neden adamın dava açmasını bekliyor?

7 ve 10 yas olan cocuklara kiminle yasamak istediklerini sorarlar.4 yasindaki annede kalir eger anne istemiyorum cocugumu demezse

Çocuklar 7 8 yaşlarına kadar anneye veriliyor.Küçük ve bakıma muhtaç oldukları için anneye verilecekler.Tanıklarla Isparta edebiliyorsaniz şiddet görmesi ve adamın alkol alması nedeniyle ağır kusur adamdır.Ağır kusurlu tarafın davası red edilir.Kadın davayı kazanır.Nafaka da alır,Tazminat da alır..

Evet bende araştırmıştım bu konuyu. 7 yasından sonra sıkıntı olabiliyor annenin alabilmesi. Yani herhalde cocuklara soruluyor diye biliyorum ama dört yaşındaki annede kalır

Çocuklar 7 8 yaşlarına kadar anneye veriliyor.Küçük ve bakıma muhtaç oldukları için anneye verilecekler.Tanıklarla Isparta edebiliyorsaniz şiddet görmesi ve adamın alkol alması nedeniyle ağır kusur adamdır.Ağır kusurlu tarafın davası red edilir.Kadın davayı kazanır.Nafaka da alır,Tazminat da alır..
Yani ictigine dair bilgi şöyle var tehdit mesajları falan ama isterse bende şahitlik yaparım çocuklarda söyler.Oyle korkuoki komşum çocukları alir birbirinden ayırır die ben kesin alamaz dememe rağmen baya korkutmuş kadını...Kadın iğnesini dahi istemio yeterki cocuklar bende kalsın ve ayrilmasinlar derdinde

İnşallah bir avukat arkadaşımız cevap verecektir ancak bildiğim kadarıyla ; 3 yaşına kadar koşulsuz anneye veriliyor anne isterse . İş durumuna bakilmadan.

3 ve 7 ya da 8 arası bu kısmı net bilmiyorum annenin madde bağımlılığı yoksa yine anneye veriliyor.

7/ 8 yaşından sonra çocuğa soruluyor ama yine kanunlar bu konuda da annenin yanında.

Babanın maddi durumu iyiyse iyi bir tazminat ve nafaka talep etsin.

Neden karşı tarafın dava açmasını bekliyor ki..

Yani ictigine dair bilgi şöyle var tehdit mesajları falan ama isterse bende şahitlik yaparım çocuklarda söyler.Oyle korkuoki komşum çocukları alir birbirinden ayırır die ben kesin alamaz dememe rağmen baya korkutmuş kadını...Kadın iğnesini dahi istemio yeterki cocuklar bende kalsın ve ayrilmasinlar derdinde

Şahitlik yaparken kadının anlattıklarına göre yapmayın, hiçbir işe yaramıyor.

Duyduğunuz sesler ve gorduklerinize göre şahitlik yapın yapacaksanız.

İnşallah bir avukat arkadaşımız cevap verecektir ancak bildiğim kadarıyla ; 3 yaşına kadar koşulsuz anneye veriliyor anne isterse . İş durumuna bakilmadan.

3 ve 7 ya da 8 arası bu kısmı net bilmiyorum annenin madde bağımlılığı yoksa yine anneye veriliyor.

7/ 8 yaşından sonra çocuğa soruluyor ama yine kanunlar bu konuda da annenin yanında.

Babanın maddi durumu iyiyse iyi bir tazminat ve nafaka talep etsin.

Neden karşı tarafın dava açmasını bekliyor ki..
Saçma ama düzelir mi die bekledi bı sure...Adam iyice cirkinlesti .Keşke şiddet gösterdiğinde darp raporu alsaydı mevcut değil malesef çocuklar zaten babadan nefret edio görüşmek bile istemiolar kesin annelerini seçerler babanın durumu iyi ama kadın o kadar nefret etmiş ki iğnesini istemiyorum yeter ki çocuklarımi almasın ayirmasin derdinde saatlerce ağladı telefonda bende konu açıp bı sormak istedim

Sigorta ile velayetin birebir ilgisi yok, ancak 7 yaşından büyük çocukların beyanı velayette etkilidir. Ayrıca adamın attığı tehdit mesajları ve komşu tanıklıkları da etkili olur. Adamım şiddet eğilimi mahkemede tanık beyanları ile ispatlanırsa bu da etkili olur.

Canım çocuk okul çağındaysa kimin daha iyi bir gelecek vereceğine bakılır ama mümkün olduğuncada kardeşleri ayırmamaya çalışırlar. Alkol şiddet kanıtlanırsa vermez ama ispatlayamaz hatta kendi evini terkettiye giderse bilmem. Mahkeme kanıtlarla yürür.
4 yaş annede kalır. O kesin gibi ama diğerlerini araştırması gerek.

Saçma ama düzelir mi die bekledi bı sure...Adam iyice cirkinlesti .Keşke şiddet gösterdiğinde darp raporu alsaydı mevcut değil malesef çocuklar zaten babadan nefret edio görüşmek bile istemiolar kesin annelerini seçerler babanın durumu iyi ama kadın o kadar nefret etmiş ki iğnesini istemiyorum yeter ki çocuklarımi almasın ayirmasin derdinde saatlerce ağladı telefonda bende konu açıp bı sormak istedim

Gurur yapmanın manası yok. Senelerini kaybetmiş o şahısla ve elinde 3 çocuk var.

Onların geleceği için alabileceğini almalı.

Yoksa yarın yeniden evlenir şahıs, çoluk cocuga karışır işte o zaman komşunuz pişman olur.

Back
X