Boşanma davası açarken neye dikkat etmeli ?

permanganat

En kimyasal üye ☠️
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
1.848
1.530
198
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır eşimden ayrılmak istiyordum ama o çok inat etti boşanmamak için. Araya ailesini ve benim ailemi sokarak sürekli değişeceğini söyledi ama hep daha kötüye gitti. Benim de gerçekten canıma tak etti. Pazartesi günü bir avukattan randevu aldım.1- Boşanma davası çekişmeli olacak. Maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Miktarı nasıl belirleyeceğiz? 2- Hemen boşanır mıyım ? 3-Eşim evden gitmeyi kabul etmiyor. Uzak yerde gurbetteyim, bir çocuğum var, evden çıkmak istemiyorum. Eşimi evden nasıl çıkartırım? 4- Boşanma sonrası nasıl geçiyor? Kendimi nelere hazırlamalıyım ? Ya da önereceğiniz bi şey var mı? Teşekkür ederim cevaplar için.

Çok bilgim Yok .. boşanmaya karar vermişseniz kim bilir neler yaşadınız , umarım herşey istediğiniz gibi gider ..
sadece çekişmeli boşanan bir yakınımın davası 3 yıl kadar sürmüştü bunu biliyorum , diğerleri ile ilgili çok bilgim Yok
Eğer imkanın varsa şimdiden psikoterapi almaya başlayabilirsin, çünkü süreç uzun olacağı için bir de çekişmeli olacağı için seni baya yıpratabilir ..
süreci yönetebilmen için iyi gelir diye düşünüyorum

Çok bilgim Yok .. boşanmaya karar vermişseniz kim bilir neler yaşadınız , umarım herşey istediğiniz gibi gider ..
sadece çekişmeli boşanan bir yakınımın davası 3 yıl kadar sürmüştü bunu biliyorum , diğerleri ile ilgili çok bilgim Yok
Eğer imkanın varsa şimdiden psikoterapi almaya başlayabilirsin, çünkü süreç uzun olacağı için bir de çekişmeli olacağı için seni baya yıpratabilir ..
süreci yönetebilmen için iyi gelir diye düşünüyorum
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Psikoterapi alma imkanım yok ama kendi kendimi telkin ediyorum sürekli. Pozitif düşünüyorum zaten eşimden nefret ettiğim için üzülmüyorum açıkçası.

Pek bilgim yok allah yardimcin olsun... yanlis anlamazsan eger esin tehlikeliyse koruma karari cikar yada siginma evine yerles oncelikle

Boşanmış hanımlar önerilerinizi bekliyorum.
Pazartesi avukatla tüm bu detayları görüşün, eşinizin evden gönderilmesiyle alakalı yol gösterir mutlaka.
Çekişmeli olacağı için en az 3-5 seneye hazırlayın kendinizi.
Allah yardımcınız olsun

Şiddet hala varsa, uzaklaştırma kararı çıkarabilirsiniz.
Geç de olsa doğru olan bu karardan sakın dönmeyin

Pazartesi avukatla tüm bu detayları görüşün, eşinizin evden gönderilmesiyle alakalı yol gösterir mutlaka.
Çekişmeli olacağı için en az 3-5 seneye hazırlayın kendinizi.
Allah yardımcınız olsun
3-5 sene uzatacak gücüm yok. Çalışıyorum o zaman anlaşmaya razı olayım.

Şiddet hala varsa, uzaklaştırma kararı çıkarabilirsiniz.
Geç de olsa doğru olan bu karardan sakın dönmeyin
İspatlayabileceğim bir şiddet olayı yok. Şimdi eve geldi anlaşmalı boşanmayı da istemiyor. Ben bu adamdan nasıl kurtulacağım ya offfffff

Öncelikle.avukatinizi iyi seçin, sizi yanlış yönlendirmesin.
Bazılarının davanın uzaması işlerine geliyor, daha çok para almak için..

Dava açsan da evden gitmem diyor, dava sürerken onunla aynı evde yaşamak istemiyorum. Ne yapacağım gerçekten bilmiyorum.
Bulunduğunuz şehirde öğretmen evi Yok mu ? Eğer aynı ortamda bulunmak çok huzursuz ediyorsa sizi , öğretmen evinde falan kalabilirsiniz .. gerçi evden ayrılmış sayılıp dava süreci etkilenir mi bilemiyorum.. yanlış yönlendirmek istemem

Back
X