boşanma davası açmak istiyorum ama nasıl bilmiyorum

yafrimu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
533
1
0
İstanbul
arkadaşlar boşanıyorum.. ya zaten ayrıldık bitti gitti davayıda açalım tamamen bitiyor işte.. ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.. dilekçe vermem gerekiyormuş dilekçede ne yazmalıyım bilenler bi yardımcı olabilirmi.. ben türkiyedeyim.. o yurt dışında çocuk çoluk yok nafaka vs falan hiçbir istek yok birbirimizden.. nasıl olacak??? tatsız tuzsuz bir konu.. kendisini sevmediğim halde üzücü bir olay... keşke bu hatayı hiç yapmasaydım..

anlaşmalı boşanma kızlar... avukat tutmayı düşünmüyorum.. avukatsızda oluyormuş ya.. ilk adımı atıcam dilekçe vermem gerekiyormuş.. dilekçe nasıl olacak bilmiyorumki ama

anlaşmalı boşanma kızlar... avukat tutmayı düşünmüyorum.. avukatsızda oluyormuş ya.. ilk adımı atıcam dilekçe vermem gerekiyormuş.. dilekçe nasıl olacak bilmiyorumki ama

canım nettede bir sürü örnek var...biz mahkemeinin önünde hazırlattık hemen hazırlıyorlar...birde protokol hazırlatacaksın hemen onuda adliye önünde hazırlıyorlar...sonra vericeksin mahkemeye 280 tl harç istiyorlar...o kadar...

canım nettede bir sürü örnek var...biz mahkemeinin önünde hazırlattık hemen hazırlıyorlar...birde protokol hazırlatacaksın hemen onuda adliye önünde hazırlıyorlar...sonra vericeksin mahkemeye 280 tl harç istiyorlar...o kadar...

canım dilekçeyi mahkemenin önünde hazırlatabilirim öylemi?? dilekçe için bi ücret alıyolarmı??? bide bu protokol dediğin şey ne?? onuda o dilekçeyi verdigim günmü vericem??? avukatsız halledicem ıslemlerı boyle olacak degılmı????

arkadaşım şakamısın sen ,hiç işin yokmu.profilinde bekar yazıyor,şimdi boşanmadan bahsediyorsun.15.11.2010 da kocamı sevmiyorum ,boşansammı demişsin,10gün sonra sözlüme ne hediye alayım demişsin.bak benden sana abla tavsiyesi kafanı böyle işlere yoracağına güzelce ders çalış okumaya zaman ayır.

canım dilekçeyi mahkemenin önünde hazırlatabilirim öylemi?? dilekçe için bi ücret alıyolarmı??? bide bu protokol dediğin şey ne?? onuda o dilekçeyi verdigim günmü vericem??? avukatsız halledicem ıslemlerı boyle olacak degılmı????

orada arzuhalciler var evet ücret alıyorlar tabi ben dilekçe ve protokola 20 tl verdim hazırlattım...dilekçeyle beraber birbirnizden bir talebiniz olmadığına dair protokol hazırlatıyosun...nüfus cüzdanı fotokopileride lazım eşininde dilekçeyi ve protokolü imzalaması gerekiyo tabi...

arkadaşım şakamısın sen ,hiç işin yokmu.profilinde bekar yazıyor,şimdi boşanmadan bahsediyorsun.15.11.2010 da kocamı sevmiyorum ,boşansammı demişsin,10gün sonra sözlüme ne hediye alayım demişsin.bak benden sana abla tavsiyesi kafanı böyle işlere yoracağına güzelce ders çalış okumaya zaman ayır.

aaaaaaaaa bende cevap yazıyorum oturdum...

kafamı böyle bi işe yormam lazım sevgili ablacığım çünkü boşanıyorum.. orda bekar yazar çünkü bekarken üye olmuştum. evlendim 3 yıl önce falan 3 ay evli kaldım.. ayrıldık.. ama boşanma işini halletmemiştik kendisi yurt dısında oldugu ıcın. şu andada hayatımda biri var... yeterince açık oldumu???

melisim canım çok sağol.. yalnız kendisi yurt dısında dılekceyı falan ımzalayamaz.. ben tek taraflı bosanma davası açamıyomuyum??? günü belli olsun dava günü o gelsin istiyorum boşanmak desin bitsin böyle olmazmı???

bekarlık konusunda gerekçen haklı olabilir ama madem hala evlisin hayatındaki kişiyi sözlüm diye anlatma canım.

12/03/2010
kızlar ben 1 yıl once ıstemedıgım hatta kendısınden nefret ettıgım bırıyle ki kendısı cok yakın akrabam boyle bı evlilik yaptım. hemde yurt dısı.. 5 aydır yurt dısındaydım ve hala bakıreyım istemedım beraber olmayı.. benı zorla aldın madem beklemek zorundasın alışmamı dedım.. oda benı gercekten cok sevıyo asla kırmıyo.. hep bosanmayı dusundum..

ve gecenlerde bı yakınımız vefat ettı turkıyeye geldık.. benım vıze sorunum oldu yenıden vızeye basvurmam gerekıyo.. ama benım hala bakıre oldugumu ogrenen kaynanamgıl eşime baskı yapıyo ve karı koca gelıp gelme dıyolar bana boşanın.. hep boşanmayı bekleyen ben mahfoldum. anladımki alışmışım farketmeden.. ayrılmak ıstemıyorum. eşimle konustum artık ıyı olacakmısın falan dedı olcam dedım tamam dedı oda ayrılmak ıstemıyo. sımdı onlar almanyaya gıttı ben burda kaldım ve pasaportumuda goturmusler. kac gundurde dogru durust konusamıyoruz..

ben ayrılmak ıstemıyorum. eşimin aılesını nası ıkna edebılırım ıyı olacagımı nası soylıcem bılmıyorum nolur yardım edın sıkıntıdan kalbım sıkışıyo artık

15/11/2010
öncelıkle aıle meselelerıne acmıyorum bu konuyu cunku dert bu benımkı ortada aıle yok..

arkadaşlar ben 2 yıl once burda cok başınızı agrıtmıştım... okuyummu evlenıyımmı derken baskılar sonucu evlendim. evlendıgım ınsan bana çok aşık. bense onu sevmiyorum hiç hemde. yurt dışına gelin gittim. 5 ay kadar orda kaldım. fakat aıle olmadık hıcbır zaman. yanıma yaklastırmadım cunku. sımdı turkıyedeyım. boşanıp boşanmama konusunda tereddutlerım var.. aılem hala gıtmemden yaana. oysa ben sevmedıgım bırıyle ömür gecırmek ıstemıyorum. bana bı kere olsa şu iş ( anladınız sız ne iş oldugunu) zamanla alısırsın dıyolar bana.. sizcede bu boylemıdır zamanla sevmedıgım bırıne alısırmıyım? ben ki yanıma oturmasından bıle rahatsız olan bırı....

evlilik nası bırsey? sorun şu ki orayı ozluyorum ama eşim olmadıkca ıyı o oldugunda ıcın daralıyo.... ben orda yasamak ıstıyorum ama eşimi işstemıyorum.. zamanla alısırmıyım ona? ama ıcımde hıc ıstek yok ona karsı hıc hemde

25/11/2010
kızlar sözlümü çok kızdırdım hatta ayrılık eşigine geldık.. şimdi gonlunu almak ıstıyorum fakat aynı sehırde degılız. ev arkadaslarıyla ırtıbata geçtim yardımcı olacaklar.

soyle yapıyım dıyorum t-shırt bastırcam ustune ne yazdıırıyım bılemedım ilk sorum bu sızde ne yazdırıyım senı sevıyorum canım falanmı

bıde boyle mınık kalplı not kagıtlarının uzerlerıne mınık mınık notlar yazcam onuda yatagının ustune heryere dagınık bı sekılde koyacaklar..

bıde gul kurusu yaprakları oluyo ya onlardan alcam halısının ustune o yapraklarla ıkımızın bas harflerını yapacaklar :17:

baska aklınıza gelen seyler varmı ne alabılırım ona

16/12/2010
3 yıllık sevgilim evlenmeyi dusundugum ınsan arkadaslık sitelerinde üye ve bır msn acıp kızları oraya eklemıs :( ben ne dıyım neden bı erkek bunu yapar neden ya amacı baska turlu bişeymıs ayrı sehırlerdeyız.. cok kızdım ettim yapmam bı daha etmem dedi söz verdi ama bunu yapmak istemiş olması beni yıkıyo :5:

bu kadar okudum kafam karıştı

Son düzenleme:
allah Allaaaaaah arkadaşlar ben burda bi dertten muzdaribim sizden fikir istiyorum hadi gelin eski konularımı inceleyip inginçlikleri bulalım demiyorum! darda sıkıntıda deprsyonda oldugum ne yapacağımı bılemedıgım kafamın karısık oldugu zamanlar oldu. hepsi geride kaldı çok şükür. şu anda resmi olarak evli fakat 3 yıldırda ayrıyım. ve erkek arkadaşım var aramızda söz yaptık.

şu anki sorunuma yardımcı olabiliecekseniz yazın ama bak şöyleymiş aa böyleymiş türünden postlarla kalabalık etmeyiniz lütfen. şu anki konum başka bierşey.

Son düzenleme:
allah Allaaaaaah arkadaşlar ben burda bi dertten muzdaribim sizden fikir istiyorum hadi gelin eski konularımı inceleyip inginçlikleri bulalım demiyorum! darda sıkıntıda deprsyonda oldugum ne yapacağımı bılemedıgım kafamın karısık oldugu zamanlar oldu. hepsi geride kaldı çok şükür. şu anda resmi olarak evli fakat 3 yıldırda ayrıyım. ve erkek arkadaşım var aramızda söz yaptık.

şu anki sorunuma yardımcı olabiliecekseniz yazın ama bak şöyleymiş aa böyleymiş türünden postlarla kalabalık etmeyiniz lütfen. şu anki konum başka bierşey.

sizin kalabalık etmeyiniz dediğiniz post'lar
kendi açtığınız konuların başlıkları hanımefendi!

siz insanlarla dalga geçer gibi bir öyle bir böyle derseniz
doğal olarak bizler de önce hangisinden boşanacaksınız onu öğrenmek isteriz.

bu arada bilginiz olsun diye söyleyeyim
bir kişi ile evli iken diğer kişi ile söz yapamazsınız

boşanmak için de dilekçe vermek yeterli
3 senedir herhalde nasıl boşanılacağını öğrenmiş olmanız gerekiyordu

neyse, sustum ben...

sizin kalabalık etmeyiniz dediğiniz post'lar
kendi açtığınız konuların başlıkları hanımefendi!

siz insanlarla dalga geçer gibi bir öyle bir böyle derseniz
doğal olarak bizler de önce hangisinden boşanacaksınız onu öğrenmek isteriz.

bu arada bilginiz olsun diye söyleyeyim
bir kişi ile evli iken diğer kişi ile söz yapamazsınız

boşanmak için de dilekçe vermek yeterli
3 senedir herhalde nasıl boşanılacağını öğrenmiş olmanız gerekiyordu

neyse, sustum ben...

ben bir öyle bir böyle diyorsam hayatımda bir öyle bir böyle olaylar olmuş demekki... ve boşanma hakkında hiçbir fikrim yok.. dilekçe yeterli demişsin teşekkürler..

Bu sitede surekli actiginiz 2. uyeliklerden, carpik iliskilerinizden ciddi olarak rahatsizlik duymaktayim. Hayatinizi dilediginiz gibi yasayabilirsiniz bunu yargilamak bize dusmez ama burada surekli baska hesaplardan girip baska hayal dunyasinda yasamaniz saglikli bir ruh hali degildir.

Bu sebeple tum uyeliklerinizi kapatiyorum !

Back
X