- 15 Mart 2012
- 1.297
- 3.424
- 358
- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
Bu konuda hic bilgim yok ama ufak tefek cinayetler dizisindeki avukat arzu'ya protokol imzaladiysan 1 kuruş bile nafaka talep edemezsin demiştiHanımlar bi akrabam eşinden boşanıyor.
Adam bunu ikna etmiş ben senin kiranı vermeye devam edicem anlaşmalı boşanalım diye..
Bu safımda inanıp kabul etmiş imzalamış .
Ama şimdi çok pişman vermez sonradan diyor doğal olarak.
Duruşmaları bi ay sonra mahkeme de nafaka talebinde bulunabilir mi yine de ?
Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olur musunuz ?
Hangi yolları izlemek gerekli.
Anlasmalida nafaka talebi yoksa alamaz. Bir avukata danissin yol gosterirler mutlaka.Hanımlar bi akrabam eşinden boşanıyor.
Adam bunu ikna etmiş ben senin kiranı vermeye devam edicem anlaşmalı boşanalım diye..
Bu safımda inanıp kabul etmiş imzalamış .
Ama şimdi çok pişman vermez sonradan diyor doğal olarak.
Duruşmaları bi ay sonra mahkeme de nafaka talebinde bulunabilir mi yine de ?
Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olur musunuz ?
Hangi yolları izlemek gerekli.
Bulunabiliyor anlaşmalı bile olsa, hakim kadına soruyor
Anlasmalida nafaka talebi yoksa alamaz. Bir avukata danissin yol gosterirler mutlaka.
Arkadaşlarda talep edilemez demiş ama ..
Anlasmalida kagit ustunde hepsi yaziyor. Hakim okuyor soruyor. Okuduklarim tamam mi kabul ediyormusunuz diye. Tamam derse 1 celsede bosanir. Bu kisiler anlasmali icin mahkemeye basvurdularmi. Ikisininde kagitta yazilanlari imzalayip mahkemeye basvurmalari gerekiyor. Kagitta ne yaziyor acaba?Emin misiniz ? Çok mağdur olacak ya bu şekilde .
Mahkemede talep etse bana böyle dediği için imzalamadım ama güvenmiyorum resmiyete dökmek istiyorum dese
Hakim zaten duruşmada soracak. Anlaşmalı boşanmak istiyor musunuz, hazırladığınız protokolü onayliyor musunuz vs.vs.o sırada bunu talep edebilir. Eğer karşı taraf da kabul ederse protokole eklenir. Kabul etmezse çekişmeliye cevirirsiniz.
Merak etme canım. Avukatım ben. Mahkemede hakim ikisine de tekrar soracak o sırada bunları söylesin. Ayrıca hakime "ben anlaşmalı boşanmaktan vazgeçtim çekişmeliye cevrilsin" derse çekişmeliye çevrilir.Böyleyse süper akrabam çok saf adam bunu aldattı her türlü şeyi yaptı boşanmak için bunu kabul etmiş ama hiçbir maddi güvencesi yok bu lafına kanmış..
Şimdi böyle diyip yarın kirasını vermez kesinlikle imza attım napıcam diye dövünüyordu insaallah bi sorun çıkmaz dediğiniz gibi olur
Anlasmalida kagit ustunde hepsi yaziyor. Hakim okuyor soruyor. Okuduklarim tamam mi kabul ediyormusunuz diye. Tamam derse 1 celsede bosanir. Bu kisiler anlasmali icin mahkemeye basvurdularmi. Ikisininde kagitta yazilanlari imzalayip mahkemeye basvurmalari gerekiyor. Kagitta ne yaziyor acaba?
Nafaka talebi yok ama bi arkadaş şimdi yazmış çekişmeliydi çevirip talep edebilir yazmış .Kagidi imzalamista. Okumamismi neler yazdigini. Orada nafaka talebi yoksa. Hic bir sey talep edemez sonradan.
Merak etme canım. Avukatım ben. Mahkemede hakim ikisine de tekrar soracak o sırada bunları söylesin. Ayrıca hakime "ben anlaşmalı boşanmaktan vazgeçtim çekişmeliye cevrilsin" derse çekişmeliye çevrilir.
Rica ederim canım. Yani mantık şu; hakim tarafların protokolü etki altında,korku ile, tehdit ve cebirle ya da kendi rizalariyla imzalayıp imzalamadığını bilemez. O yüzden mahkemede tekrar sorması gerekir anlaşıp anlaşmadıklarını. Zaten eğer öyle olmasaydi direkt evrak üzerinden karar verir duruşmaya çağırmazdı.İçimizi rahatlattınız ya çok teşekkür ederim ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?