boşanma davası hakkında

ebrummm88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2014
284
147
123
Merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum anlaşmalı boşanma davasında taraflardan biri gelmeyince nasıl ilerler prosedür

Merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum anlaşmalı boşanma davasında taraflardan biri gelmeyince nasıl ilerler prosedür

anlaşmalı boşanmada, her iki tarafın duruşmaya gelerek boşanma iradelerini bildirmelerini gerekir, taraflardan birisi gelmezse çekişmeli boşanma olarak devam edilir.

soru ile ilgili cevap var burda sanırım bi bak cnm istersen

Son düzenleyen: Moderatör:
Her iki taraf protokol hazırlamıs ve bunu imzalayıp mahkemeye de sunmuslarsa o mahkemenın hakımı ıle konusup ıkı tanık dınleterekte bosanma gerceklestırebılırsınız ama her mahkeme hakımı bunu yapmıyor. Dosyanız hangı mahkemedeyse gorusup ıkı tanık dınleterek ılk celsede bosanmanız mumkundur

merhaba,19 temmuzda( anlaşmalı boşanma) duruşmamız oldu.e-devletten baktığımda dava dosyama (dosya durumu:karara çıkmış) olarak görünüyor ancak hala sonuç dosyası adresime gelmedi.ne kadar sürede gelir acaba? veya karşı taraftan itiraz vs.olsa benim haberim olur mu?

karar yeni yazılmıştır. Mahkemeye giderek veya arayarak kararın yazılıp yazılmadığını öğrenmeniz lazım. yazılmışsa kararrı talep etmelisiniz. artık talep olmadan kararlar tebliğe cıkarılmıyor. hangi adliyede dosyanız özelden yazın isterseniz sordurayım ben yarın mahkemeye istanbuldaysa tabi dosyanız.

Back
X