boşanma davası için yardım lütfen

çxixnar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
15
0
86
43
İstanbul
eşim beni aldattı aldattığı her türlü ispatıyla elimde var (mesajlar, fotolar).eşimin üzerine hiçbirşey yok bankada bir 20 milyar civarı parası ve arabası dışında!o bana dava açmayı reddetti davayı mecburen ben açacağım gittiğim avukat bana maddi manevi hak olarak bir miktar para isteyerek bir tek boşanma davası açalım dedi.lakin bu şekilde dava 2 yıl kadar sürebilirmiş.sizce boşanma davası açıp akabininde tazminat davası açarak onun soyadını taşımaktan daha önce kurtulmam mümkünmü?bir an evvel o soyadından kurtulmak ama bir taraftanda onu uğraştırıp süründürmek istiyorum.şimdiden çok teşekkür ederim....

inanın bende böyle bir topik açmayı düşünüyordum tam. bir tanıdığımın başına üzücü bir olay geldi. eşi henüz yeni evliyken eve başka bir kadın getirmiş. bu kadın burda duracak sende bize hizmet edeceksin demiş. kız karşı çıkınca dövmüş hakaret etmiş ve evine postalamış. bu kızın mesleği yok bişeyi yok. verdiği zarar çok fazla. acaba bilgisi olan var mı neler yapılabilir tazminat konusunda. ve kızın elinde hiçbir kanıt yok eşyalarını aldığı gibi çıkmış evden.

aslında evlenmeden sözleşme yapmak gerekiyor diye düşünür oldum. siz yine şanslısınız ki elinizde kanıt var. çocuğunuz varsa tazminatı arttırır diye biliyorum ben.

aslında evlenmeden sözleşme yapmak gerekiyor diye düşünür oldum. siz yine şanslısınız ki elinizde kanıt var. çocuğunuz varsa tazminatı arttırır diye biliyorum ben.

canım benim ben de artık böyle düşünüyorum evlilik anlaşması hakikaten şart,kesinlikle ben şimdi hesap nosunu bile bilmiyorum bugün hesabı boşaltsa hiçbişiy yapamam o kapatmadan benim davayı açıp tedbir koymam gerekecek aksi halde bu konuda hiçbişiy yapamam
senağlama

okuduğuma göre bekarsın eğer evlenmeye falan kalkarsan ya evlilik anlaşması yap yada attığı her adımdan haberin olsun...her an herşey olabiliyormuş ben bu insanı 7 senede tanıyamamışım,allahtan çocuk falan yok,kendimi şanslı sayıyorum!hele bahsettiğin kadıncağıza çok üzüldüm en azından benim delilim var.bu arada ilgin için teşekkür ederima.s.

keşke hukuk bilsem de arkadaşıma da size de yardımcı olabilsem. bekleyelim belki hukukçu arkadaşlar vardır yazarlar yardımcı olurlar. evlilik sözleşmesi konusunda çekindiğimiz şey erkeğe güvenmediğimiz hissi vermesi işte. ama ciddi ciddi düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.

evet seneye düğünüm olacak inşaallah. bakalım ne yapabileceğim. bunlara rağmen boşanmayı düşünmeyin yuvanızı dağıtmayın derim ben. kesin kararınız mı bu?

evet seneye düğünüm olacak inşaallah. bakalım ne yapabileceğim. bunlara rağmen boşanmayı düşünmeyin yuvanızı dağıtmayın derim ben. kesin kararınız mı bu?
umarım sen evliliğinde aradığın mutluluğu yakalarsın allah daim etsin canım.önce kendine sonra eşine güven ama,emin adımlarla gidin bu yolda inşallah.evet benim kararım kesin fotolardan sonra üstelik kendi evimde çekilen fotolar geri dönüşü olmayan bir yol oldu benim içinbu saatten sonra allahtan hayırlısını dilemekten başka çarem yok...

canım öncelikle anlamadığım şeyleri sormak istiyorum,
neden tazminat davasını ayrı açmayı düşünüyorsun?boşanma davanda talep edebilirsin?boşanma davasının 2 yıl gibi uzun bir zaman sürmesi sadece tazminatla birlikte açılmasına bağlı değil ki...boşanmayla birlikte eşinin soyadından kurtulursun.tazminat iste ya da isteme.

benim istediğim bir an önce onun soyadından kurtulmak,ama bir taraftanda manen bir yıkım yaşadığım için manevi tazminat davası açıp onun sürünmesini sağlamak.ben bu tazminat davasını boşanma davasınada iliştirebilirim ama o zaman dava 3 yıl kadar uzuyormuş,benim kuzenimin başından geçti böyle bişiy hala boşanamadı o yüzden kafam karışık.gerçi bugün herşeyi kendi haline bırakmaya karar verdim talepsiz boşanma davası açıcam,bir yıl bile sürmezmiş bu şekilde.o şerefsizde ne hali varsa görsün,allaha havale ediyorum ,uzadıkça ben daha fazla yıpranıcam.bu arada ilgin için teşekkürler.

Boşanma davası ile birlikte tazminat istemek davayı uzatmaz,tazminata hükmedilmesinde önemli olan kusur tesbitidir.Zaten kusur , davada tazminat istesen de istemesen de tesbit edilir,zira davanın kabulü ya da reddi için bu şarttır.
anlaşmalı olursa,ya da sadece boşanmayı talep eder de eşin de bunu kabul ederse kısa sürer tabi

canim öncelikle geçmiş olsun sana bilidğim kadariyla yardim edeyim benim eşim avukat sürekli böyle davalar geliyo benim bildiğim kadariyla 2002 senesinden sonra evlendiysen eğer onun olan herşeyin yarisini alabiliyosun sen çalişmamiş olsan dahi ama onlari kendisinin almiş olmasi gerekiyo eğer miras yoluyla geçtiyse eğer bişey yapamazsin yani evlendikten sonra alinan herşey yari yariya 2002 den önce evlendiysen eğer seni aldattiği için maddi manevi tazminat davasi açabilirsin o kadar da uzun sürmez benim bildiğim benim eşime gelenler tek celsede bitiyo

Soyadi meselesin de seni cok iyi anliyorum hak da veriyorum ancak maalesef bosanma karari kesinlestikten sonra taraflarin 15 günlük temyiz haklari süresi var.Bu süre icerisinde taraflar davayi temyiz etmezse gidip bosanma ilamini alibiliyorlar.Bu süre de en iyi ihtimalle en az 1 ay sürüyor.Bosanma ilamini nüfüs müdürlügüne vermeden soyadini degistirmezsin.Dilerim davan lehine en hizli sekilde sonuclanir, kolay gelsin canim.

Son düzenleme:
1-Bence elinde sağlam delilin varsa 2 seneyi göze alıp davanı aç derim sonuçta bir kadının tek başına hayata tutunması ilk zamanlar zor olur.Artı canını bu kadar acıtmışken senin ondan beş kuruş bile talep etmeden ayrılman ilerde vicdan azabı çekmene neden olabilir.
2-kararını verdiysen hemen hangi bankada hesabı var araştır.hesaplara hemen tedbir koydurman lazım.Düzenli bir işi ve geliri yoksa ilerde davayı kazansanda paranı tahsil edemessin.ozaman 2-3 senen boşa gitmiş olur ki bu daha acı bir durum

benim anlamadığım olay şu; neden dava iki yıl sürsün? sen elimde delil var diyorsun, aldattığından da eminsen, hakim zaten seni haklı görecek. bence en fazla 3 celseyle biter bu iş. soyadında da kurtulursun. boşanma davalarında, aile birliğinin temelden sarsılması ve aldatma en çok gösterilen sebeplerdendir. sen maddi ve manevi tazminat alabilir, ayrıca nafakaya da bağlattırabilirsin. ama temyiz süresi 15 gün. o süreden sonra soyadı değişikliğ sağlanır.

Son düzenleme:
Boşanma davası açarken tedbir talepli aç böylece mal kaçırmasını önlersin.Tedbir istemin reddedilse dahi üzerindeki mal varlığını kaydırsa bile bu mallar tazminata konu olur.Boşanma davasında nafaka,maddi ve manevi tazminat birlikte istenebiliyor ayrı açılmıyor yani.Bence elinde delilin varsa bu süreci göze al sonuçta sen bir kadınsın.Boşanma sonrası kadının mağduriyeti erkekten daha fazladır artı haketmediğin şeylerle karşılaşmışsın. Bunun bedelini mutlaka eşine ödetmelisin.Ayrıca şuan işi olamsada ilerde olmayacağı ne malum birikmiş nafaka borcu için icra takibi yaptırabiliyorsun.Bu adam hayatı boyuncamı üzerine bişey yapmıyacak.Bir ev yada araba alırsa anında haciz koyarsın.İşe girse maaşının dörtte birini her ay kestirirsin. Bence boşverme mücadeleni SABIRLA sürdür

Canım önceki yazımla çelişmesin diye yazıyorum.Bir çok kişi boşanma davasından sonra kazandığı tazminat veya nafaka benzeri şeyleri tahsil edemiyor.Bunun nedeni kaybeden eşin üzerine kayıtlı malvarlığının veya maaşının olmaması.Bu gerçekten kadın için çok acı bir durum heleki çocuğu varsa..Ancak bu herkesin başına gelecek diye bir şart yok Bence sonu ne olursa olsun mücadele etmek lazım.Zamanın ne getireceği hiç belli olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…