Bosanma davasi tecrubesi olanlar

Melikemm110

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2018
25
9
36
38
Merhaba arkadaslar esimle bosanma karari aldik cok uzun anlatip sıkmak istemiyorum kisacasi bana yapmadigini birakmayan biri psikolojik siddet geçimsizlik surekli negatiflik karsindakini insan yerine koymama surekli kendini hakli bulma karsidakini suclama uzuntuden iki kez dusuk yaptim annesi surekli mudahale etti herseyi bilmek istedi karismak istedi oda annesinin agazina gore gitti bana sahip cikamadi 3 yillik evliyiz bir suredir ayriyiz ailemle kaliyorum cocuk yok bana davayi beraber acmamiz lazim diyo kendisi arastirmis anlasmali bosanalim diyor bosanma davasi nasil oluyor neler yapmam lazim kendi haklarimi almak icin bu arada durumumuz iyi olmasina ragmen bana maddi manevi hic bir destekte bulunmadi bu konuda tecrubeli arkadaslar yardimci olabilirlerse cok mutlu olurum ilk once avukatmi tutmaliyim nasil yapacagim hic bilmiyorum (bu arada calismiyorum)

Anlasmali dilekce hazirlatirisiniz 1 gunde biter. Fakat nafaka veya tazminat alacaksaniz konusun anlasmaya onlari da dahil ederek yine anlasmali bosanabilirsiniz.
Sayet esiniz tazminata nafakata yanasmazsa cekismeli olur ve zaman alir bosanmaniz.
Cevremdeki bosananlardan bildigim bunlar
Maddi anlamda ihtiyaciniz yoksa ve bir an evvel bosanmaksa istediginiz, anlasmaya varin en temizi

Anlasmali dilekceyi berabermi hazirlatmamiz gerekir farkli sehirlerdeyiz
Şartlarını söyle ona göre hazirlatsin kabul ediyorsa eğer şartlarını sana bi örneğini gönderir okursun eksik bisey yoksa atarsınız imzaları

Ben anlaşmalı boşanma protokolü hazirlattim o başka sehirdeydi
Gelip imzalasa bitecekti ama vazgeçti kabul etmedi sonradan çekişmeli olarak açtım

Beraber bir protokol hazirlamaniz gerekiyor. Siz isteklerinizi belirtin bakalim kabul edecek mi. Kabul etmezse mecburen cekismeli olur. Avukatiniz araciligiyla irtibata gecseniz daha iyi cunku bu asamaya gelinmis bir durumda yuzyuze gorusmek hos olmayabilir. Ben 2012de anlasmali olarak bosandim hic bir sey istemedim, uzun surmemisti hemen neticelenmisti dava

Sanirim evet. Cunku zaten birlikte basvuruyorsunuz mahkemeye. Yine de yarin bir avukata ugramanizi oneririm. Onlar daha iyi bilir. Tazminat veya nafaka islemleri icin bilgi veriyorlar. Ne alirsin alamazsin
Tesekkur ederim cevabiniz icin avukata en yakin zamanda gidip bi danismak istiyorum ozamanna kadar biraz bilgi edinmek istedim

Şartlarını kabul ediyor mu peki
Ben anlasmaliyi kabul etseydi hiç bir talebim olmayacaktı hatta avukat iste hakkını dedi ben kurtulayım yeter dedim
Ama anlaşmalı olmadi malesef

Şartlarını söyle ona göre hazirlatsin kabul ediyorsa eğer şartlarını sana bi örneğini gönderir okursun eksik bisey yoksa atarsınız imzaları

Ben anlaşmalı boşanma protokolü hazirlattim o başka sehirdeydi
Gelip imzalasa bitecekti ama vazgeçti kabul etmedi sonradan çekişmeli olarak açtım
Sartlarimi soyliycem daha o konuda konusmadik tek istegim uzamamasi isteklerimi kabul edip en yakinda bosanmak

Şartlarını kabul ediyor mu peki
Ben anlasmaliyi kabul etseydi hiç bir talebim olmayacaktı hatta avukat iste hakkını dedi ben kurtulayım yeter dedim
Ama anlaşmalı olmadi malesef
Daha sart sunmadim o konulara gelemedik beni heryerden engelledigi icin sadece msj yoluyla konusabildim anlasmali bosanmak istedigini soyledi bende avukatimi tutucam onunla anlas dedim o kadar daha evimi gidip bosalticam evimi bosalttiktan sonra gidip davami acim diyorum kafam cok karisik insallah gonlunuze gore olur hersey hakkinizda hayirlisi olsun

Insallah diretmez kendisi dik kafalidir evlendikten sonra alinan bir araba var benden kistiklariyla yasiyo kendisi ben uc aydir ailemleyim o keyfinde Allaha havale ettim insallah bosanmamda kolay olur

Daha sart sunmadim o konulara gelemedik beni heryerden engelledigi icin sadece msj yoluyla konusabildim anlasmali bosanmak istedigini soyledi bende avukatimi tutucam onunla anlas dedim o kadar daha evimi gidip bosalticam evimi bosalttiktan sonra gidip davami acim diyorum kafam cok karisik insallah gonlunuze gore olur hersey hakkinizda hayirlisi olsun
Amin sizinde öyle gerçekten yorucu ve zor bir süreç

Beraber bir protokol hazirlamaniz gerekiyor. Siz isteklerinizi belirtin bakalim kabul edecek mi. Kabul etmezse mecburen cekismeli olur. Avukatiniz araciligiyla irtibata gecseniz daha iyi cunku bu asamaya gelinmis bir durumda yuzyuze gorusmek hos olmayabilir. Ben 2012de anlasmali olarak bosandim hic bir sey istemedim, uzun surmemisti hemen neticelenmisti dava
Ben hakkim olani talep etmek istiyorum umarim kabul eder uzamasindan yana olucagini dusunmuyorum o buyuk ihtimal avukat tutmadan halletmek istiycek ben heme mi avukat tutsam daha iyi olur bu protokol avukatlami hazirlaniyor

Ben hakkim olani talep etmek istiyorum umarim kabul eder uzamasindan yana olucagini dusunmuyorum o buyuk ihtimal avukat tutmadan halletmek istiycek ben heme mi avukat tutsam daha iyi olur bu protokol avukatlami hazirlaniyor
Resmî olarak sart degil avukat ama iyi bi protokol gerek haklarınızı alabilmek icin avukat tutun derim

Bende ilk anlaşmalı boşanacaktım bende hiçbir şey istemiyordum
O zamanlar karşı taraf ilk defa avukat gördükleri için avukatımızla muhatap olun diyordu
Sonra öylemi dedim açtım çekişmeli gittiği yere kadar şimdi her celse anlaşma istiyorlar ama geçti. Artık
Tüm haklarınızı almadan boşanmayın

Kendiniz de hazirlayabilirsiniz ya da birlikte ayni avukata gider ona hazirlattirirsiniz. Onemli olan isteklerin karsilikli olarak kabul edilmesi.

Back
X