boşanma davası

yediveren35

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
489
100
323
istanbul
iyi günler.eşimden bir sürü nedenlerden(küfür,hakaret,ilgisizlik)dolaYI ayrılmak istiyorum.avukat tutacak imkanım yok.iki oğlum var.çalışmıyorum.2001 senesinde aldığımız(tapu yok)noter satışı benim üzerine olan bir evimiz var.dilekçe yazdırırken nelere dikkat etmem gerekiyor.haklarımı kaybetmemek için ne yapmalıyım.eşimin maaşı asgari ücret görünüyor.çocuklara ve kendime ne kadar nafaka alabilirim.bana yol gösterirseniz çok sevinirim...

Allah yardımcın olsun canım, eğer bir işin ve gelirin yoksa bulunduğun ilin barosu sana ücretsiz avukat veriyor, hemen başvur sana yol gösterirler... ayrıca bildiğim kadarıyla 2011 den sonra edinilen tüm mallar ortak sayılıyor, inşallah evini kurtarırsın, ama olmazsa da %50 si senin...

Bence de bulunduğunuz ilin barosundan avukat temin edin.
Ancak dava açmak biraz külfetli.
Eşinizin size olan davranışlarınızı ispatlayabilirseniz çok iyi olur. Yani bunun için şahitleriniz var mı?
Allah çocuklarınızı size bağışlasın. Onlar için nafaka tayin edilecektir elbette ki.
Ayrıca eşiniz kusurlu göründüğü için tazminat da talep edebilirsiniz.
Hatta düğünününüzde takılanlara kadar alabiliyorsunuz. Bir arkadaşımdan hatırlıyorum. Düğün fotoğraflarından tespit ettirmişti.
Asgari ücretli çalışmadığını maaş hesabının yatırldığı bankadan tespit ettirebilirsiniz gibi geliyor bana. Avukat arkadaşlar daha iyi bilirler elbette ki.
Boşanma zorlu bir süreç.
Herşeyden önce sakin olun. Çocuklarınıza yansıtmamaya çalışın.
Şu anda onların sakin , güvenilir ve güçlü bir anneye ihtiyaçları var.
Ne olursa olsun onlara sıkıntılarınızı hissettirmemek için gayret edin. Ve mutlaka destek alın.
Allah yardımcınız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…