boşanma davasına 23 gün kaldı benim kafam çok karıştı...

Davayı açan kadınsa kadın gitmeli diye düşünüyorum ben :delphin:

Mantıklı olan da bu değil mi dir zaten

Benim mantıgıma ters geldiği için sordum..

Adam yapacagını yapmış,kadını hayatından bezdirmiş ,kadın davayı açtı diye ewi terk etmek neden ona düşsünki...

Her ne olursa olsun erkeğin ewi terk etmesi gerekir diye düşünüyorum..Awukat arkadaşlar varsa lütfen bunu cevaplandırsınlar..Gerçekten çok merak ettim bu konuyu..

Benim aklıma takılan bi konu var..Neden erkek ewi terketmiyo kadın terk etmek zorunda kalıyo..Yani adam ewden ayrılmıyo diye neden kadının boşanma davası düşüyo??

mantıklı birsoru, ama hukukta bu şöyle değerlendirilyor canım.
eğer aynı evde kalınabiliyorsa demek ki boşanmayı gerektirecek bir durum yokmuş gibi değerlendirilerek boşanma dilekçesinin geçersilziğine karar verilir. (bence de saçma ama bu böyle)

ayrıca, erkek evden ayrılmıyorsa polise gider şikayette bulunursun. sonra erkek evden uzaklaştırma cezası alır.

mantıklı birsoru, ama hukukta bu şöyle değerlendirilyor canım.
eğer aynı evde kalınabiliyorsa demek ki boşanmayı gerektirecek bir durum yokmuş gibi değerlendirilerek boşanma dilekçesinin geçersilziğine karar verilir. (bence de saçma ama bu böyle)

ayrıca, erkek evden ayrılmıyorsa polise gider şikayette bulunursun. sonra erkek evden uzaklaştırma cezası alır.

Cevaplandırdıgın için çok teşekkürler..
Demekki şikayette bulunuldugunda böyle bi hakkımız var..Sevindim bu duruma..

benim fikrm eşinizle konşmanız ve bı süre ondan yıne uzak durmanız.belkıde gercekten düzelmıştır.deneyerek görun derim.ilerde pişman olmamak adına.son bir sans verin.en azından kızınız için

şans ver diyenleri anlayamıyorum vallahi.dayak ye,kötü söz işit,insan yerine konma ama adam seni bir

kere yemeğe götürünce hemen şans ver.

canım,bence sen ona 3 yılda sayısız şanslar vermişsin dayak yemişsin susmuşsun.kötü muamele

görmüşsün katlanmışsın,yani yeterince şans vermişsin.artık dayanamayacak noktaya gelmişsinki

dava açmışsın.ha değişir mi diye kafan karışıyorsa,bence değişmez.ama yine de sen bilirsin.

umarım herşey gönlünce olur.

işin içinde bir aldatma falan yoksa bir şans daha ver bence belliki hatasını anlamış .

ha çok ilginçgamyoncuiremsu.
aldatma olursa şans verme, ama sekiz aylık hamileyken bile dayak yesende,hastanelik olsanda ,aldatmanın yanında ne ki,
işte o zaman şans ver!!!!
aşağılan, devamlı şiddet gör, (hamileyken de üstelik),hakaret işit,,hastalandığında gıkı çıkmasın,lüksüne ayırsın ,seni hastaneye götürmesin,ama bunlar bir şey değil canımmm.
şans ver!!!!!.
aldatma yanında bunların lafımı olur alt tarafı 8 aylık hamileyken dayak yemişsin,bebek o an düşebilirdide,ama bak düşmemiş.... adamcağız, bunu düşünememştir canım,.
şans ver!!!!
hey Allahım,daha neler okuyacağım şu forumda.:delphin:

ha çok ilginçgamyoncuiremsu.
aldatma olursa şans verme, ama sekiz aylık hamileyken bile dayak yesende,hastanelik olsanda ,aldatmanın yanında ne ki,
işte o zaman şans ver!!!!
aşağılan, devamlı şiddet gör, (hamileyken de üstelik),hakaret işit,,hastalandığında gıkı çıkmasın,lüksüne ayırsın ,seni hastaneye götürmesin,ama bunlar bir şey değil canımmm.
şans ver!!!!!.
aldatma yanında bunların lafımı olur alt tarafı 8 aylık hamileyken dayak yemişsin,bebek o an düşebilirdide,ama bak düşmemiş.... adamcağız, bunu düşünememştir canım,.
şans ver!!!!
hey Allahım,daha neler okuyacağım şu forumda.:delphin:

Okpit gel canım biz oyunlara yada mizaha takılalımolumunekankayizsmile

Yoksa valla tımarhanelik olacaz.eyvahedigeldismile:delphin:

Okpit gel canım biz oyunlara yada mizaha takılalımolumunekankayizsmile

Yoksa valla tımarhanelik olacaz.eyvahedigeldismile:delphin:

az kaldı valla, keçileri kaybetmeme..

yok..bir derdim vara bakmayım ben. yoksa, gerçekten bakırköy yolu göründü bana...:a015:

Ne yapmalıyım?Lütfen bir fikir verin.. Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar merhaba...benim problemim eşimle...3 yıllık evliyim..23 yaşındayım.evlendiğimiz günden beri çok ciddi sıkıntılar yaşıyorum..bir kısmını aştım ama mecburiyetten çünkü yapacak bir şeyim ve gidecek bir yerim yok.ne yapmadıki bana 8 aylık hamileyken bile dövdü beni..daha çocuğum 10 günlükken hastanelik edene kadar dövdü yine.nedeni ise basit problemler..genelde ailesinden kaynaklı.(tüm ailesiyle aynı binadayız)çocuğum 6 aylıkken beni evden atıp onu kaçırdı.ayrılmayı çok istedim ama gidecek yerim yoktu.sonra susmayı denedim o ne derse tamam dedim yeterki çocuğum üzülmesin diye.çünkü en ufak bişeye cevap verdiğimde bas bas bağırarak çocuğumu ağlata ağlata uyandırıyordu.bir süredir pek sorun yaşamıyoruz yani yada sorunlara sorumsuzluklarına ben alıştım diyeyim.geçen kış 2 defa ameliyat oldum.ciddi sağlık sorunlarım var ve tekrar ameliyat olmam gerekiyor.geçen senekileri sigorta karşılamıştı.ama şimdi paralı ameliyat olmam gerekiyo ve eşim hiç bişe yapmıyo.parası vardı ve gidip araba aldı kendine.şimdi ameliyat deyince param yok diyor.araba alıyorsun ama diyorum onu alırım diyo.bu kadarda yüzsüz yani.ondan çok soğudum.daha yaşım çok genç yaşanacak çok güzel şeyler var önümde.beni en önemlisi sağlığımı düşünmeyen bir insanla süremiyorum bu hayatı.nefret ediyorum ondan ama çocuğum için nerye kadar bilemiyorum.tek başıma olsam çalışıp bi şekilde ayaklarımın üstünde dururum ama çocuğumu asla bırakamam.ne yapmalıyım.nolur bir yol gösterin.
bunları yapan adamımı affediyorsun.
ya,8 aylık hamile karısını dövmüş bu adam
.

akannehir oyyy yeni gördüm bunu...8 aylık hamilelik dayak, bebek 6 aylık evden kovmalar..tıkandım... başta yazdığımı geri alıyorum... bu adamdan birşey olmaz.. alsanaalsanasmile

arkadaşım kusura bakma o şans ver diyenlerin biride benim ben dayak yediğini hamileyken üstelik oraları kaçırmışım ondan yazdım bi şans ver diye kim olursa olsun yuvasını yıkmasını istemem öyle şeyler varsa tabiki ayrılsın .ben sadece ilgisiz biri diye anladım ilk konuda.

arkadaşlar ben daha önce konu açmıştım..belki hatırlayanlar vardır..eşimle yaşadığım sorunları anlatmıştım.bilmeyenler için kısaca özetliyeyim..umursamazlık,sorumsuzluk,hakaret,küfür,şiddet ne ararsanız vardı.ve ben dayanamayıp boşanma davası açmıştım.davayı açtıktan sonra bunu eve gelip eşimede bildirdim ve artık tamamen uzak davranmaya başladım.yataklarımız ayrıldı.yemek bile hazırlamamaya başladım.eşim çok üzgün duruyordu..sabahlara kadar uyumuyor düşünceli düşünceli oturuyodu.neyse bunlar beni etkilemedi tabi ama bir kaç gün sonra çok farklı davranmaya başladı bana.dava açalı bir aydan fazla oldu ve o adam gitti başka adam geldi sanki.bir iyi bir iyi sormayın.sağlık problemlerimle ilgileniyo.işinden izin alıp doktor doktor gezdiriyo.normalde kavga çıkartması gereken konularda susup oturuyo.evlendiğimizden beri hiç dışarı çıkmamıştık yemeğe falan yani.11 mart evlilik yıldönümümüzdü.yalvar yakar yemeğe götürdü.dans edelim falan dedi.ki o böyle şeylerden hiç hoşlanmayan bir insandır.ben dışarda bi yerde çay içsek gidip dediğimde bile kavga ederdi.onun bu halleri beni şok etmeye başladı dolayısıyla.daha önceden istediğim karşılığında kavga ettiğimiz ne varsa gidip almaya yada yapmaya başladı.ben kursa gitmek istemiştim baya bir zaman önce.karşı çıkmıştı.gidip kendi elleriyle kursa yazdırdı beni.ne bileyim işte çok iyi davranıyor bana.ama bunlar ben boşanmaktan vazgeçene kadar olabilir diye düşünüyorum.ne yapmalıyım kızlar?15 nisanda mahkeme var.ben napacağımı şaşırdım.mahkemeyede gidip aynen böyle söyleme şansım varmıdır acaba?içimizde tecrübeli arkadaşlar vardır.boşanmaktan vazgeçmekte istemiyorum.bir daha böyle bir cesareti bulamayabilirim.biraz daha ertelense bir süre daha davranışlarını gözlemleyebilirim. bilemiyorum işte çok karıştı herşey.ne yapmalıyım arkadaşlar?:uhm:
Kardesim kimsenin vebalini alamam ama bir iki fikrimi yazmadan edemedim. Bir mademki bu tarz ilgili ve iyi davranmak ona ters olan dans etmek bile bu kadar kolaydı ne diye sana onca eziyet etti demi bu "adam" Adam denmezde kusura bakma ne olur. Muhtemelen boşanma davasini cektigin an yada kisa sure sonra değişecek yine eskisi gibi olacak. O yuzden sonra sana zaten bosanamazdinki blöf yaptın deme fırsatı vermr ona. Bence git mahkemeye ve orada hakim sorduğunda dusunmek istedigini soyle. Bi ödü b.kuna karışsın. Az bi korku bi bedel odesinki bir daha kolay kolay cesaret edemesin. Neden kolay kolay yazdımda hic cesaret edemesin yazamadım biliyormusun. Cunku boyle insanlar kolay kolay degisemezler. O yuzden mahkemede düşünmek istiyorum bile desen yinede uzak davran. Mademki o asamaya geldij zaten hemej iki iyi davrandı diye vazgecme sadece karar vermeyi ertele. Yinede en doğru karari kendin vereceksin. Benim dediklerimi uygula illaki diyemem vebal alamam o yuzden Allah en doğru sekilde hareket etmeni nasip etsin

affetmek değil ama yıllardır ilk defa böyle iyi davranışlar görünce kafam karıştı.boşanmaktan vazgeçmek istemiyorum.bir cesaret açtım davayı.bir daha bulamam bu cesareti diye korkuyorum zaten.ama ya gerçekten düzeldiyse diye düşünmektende alamıyorum kendimi.
Canim sen degersiz degilsinki yıllardır ilk defa boyle davranıyormus simdiye kadar akli vicdani nerdeymis. Asil bu mide bulandırıcı. Birden düzelmez. Bu sabırla hemen tmm bosanmicam demek yerine ona yine eskisi gibi olursan bu sefer bosanirim korkusunu köküne kadar hissettirmenle olur anca bence. Yinede vebal almak istemem dedigim gibi Rabbım yar ve yardımcın olsun

Canim sen degersiz degilsinki yıllardır ilk defa boyle davranıyormus simdiye kadar akli vicdani nerdeymis. Asil bu mide bulandırıcı. Birden düzelmez. Bu sabırla hemen tmm bosanmicam demek yerine ona yine eskisi gibi olursan bu sefer bosanirim korkusunu köküne kadar hissetmenle olur anca bence. Yinede vebal almak istemem dedigim gibi Rabbım yar ve yardımcın olsun
10 yıllık konu.

Erkek psikolojisinden hiç anlamıyorsun demekki...
O şu anda boşanılan taraf olmak istemediği için, kendini terkedilen olarak görmeye dayanamadığı için geçici bi süreliğine tüm enerjisini sarfedip vazgeçirmeye çalışıyor seni...
Kendi psikolojisini in dağılmasını istemediği için yapıyor bunu...Sen affedettikten kısa süre sonra özüne dönecektir ve yine seni suçlayacaktır...Hem de bu sefer daha da kötü davranarak, içinde intikam duygularıyla...Çünkü sen 1kere boşanmayı denedin ve devam ettiğinde içinde sana kin dolmuş bi erkek bulursun...Erkekler, boşanmak isteyen kadına mutlaka kinlenirler çünkü bu egolarını zedeler....kendi yaptıklarına bakmaksızın, İstenmeyen olmak bazıları için kabul edilemezdir...

Yani ne? Denenmişi deneme derim, sana hamileyken dayak atan bi insandan mucize bekleme

Back
X