• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma davasından sonra istinaf ?

Feragat hakkı diye bir şey yok. Ancak karar çıktıktan sonra imzaladığında iki taraf oluyor. Ve imzalarken istinaf hakkımı kullanmayacağım diye de imza atması gerekiyor. Diğer türlü imza atsa bile 15 gün istinaf yolu açık oluyor.

Karşı tarafın davada verilen karara itirazı olduğunu ve kararı beklemeyi tercih edeceğini sonradan fark ettim.

Ya tamam hoş bir durum değil, ama sizi bu kadar karamsarlığa sürüklemesine izin vermesiniz daha iyi olmaz mı?

Niye sürekli hayatınızı etkilemesine izin veriyorsunuz. Yapın yapacağınızı, sonra karar netleşince yeniden düzenlersiniz.

Ya tamam hoş bir durum değil, ama sizi bu kadar karamsarlığa sürüklemesine izin vermesiniz daha iyi olmaz mı?

Niye sürekli hayatınızı etkilemesine izin veriyorsunuz. Yapın yapacağınızı, sonra karar netleşince yeniden düzenlersiniz.
Ya benim asıl sıkıntım şu benim okulum haziranda bitiyor meZun oluyorum ve onun soy ismiyle diplomamı alcam, bunu istemiyorum canım çok sıkkın bu kadar emek verip de onun soy ismiyle diplomayı almak oldukca zoruma gidiyo,1 dersimi bile bırakıp dönem uzatmayı düşünüyorum o dereceyim yani,okula mail attım durumumu ama mahkeme kararı yazısı ve kimlik isteniyo :( Ne yapcam bilmiyorum

Ya benim asıl sıkıntım şu benim okulum haziranda bitiyor meZun oluyorum ve onun soy ismiyle diplomamı alcam, bunu istemiyorum canım çok sıkkın bu kadar emek verip de onun soy ismiyle diplomayı almak oldukca zoruma gidiyo,1 dersimi bile bırakıp dönem uzatmayı düşünüyorum o dereceyim yani,okula mail attım durumumu ama mahkeme kararı yazısı ve kimlik isteniyo :( Ne yapcam bilmiyorum
O diplomanın sonra yüzüne bile bakmıyoruz ki

Kadınlar niye çeksin illa işyerinde bir arkadaş var tee geçen hazıranda boşandı güya çok sevinçli idi ama karısı gidip istinafa başvurmuş hala sonuçlanmadı ki anlaşmalı olduğu halde.
Bekleyeceksiniz belki eşinize olumsuz karar çıkar

Anlaşmalıda istinafa gidildiğini bilmiyordum
İstinafa verme sebebi neymiş ?

Karşı tarafta istiyor sadece hakimin verdiği karara itiraz ediyorlarmış, yeni avukatmla konuştum 1 yıl sürer dedi,

Hakimin kararı ne ki istinaf etti ?

Benim bir tanıdık , dediğine göre boşanma bitince hemen eski soyadını almış . Karşı taraf istinafa vermiş olsa da almış . Ama o nasıl oldu bilmiyorum

Anlaşmalıda istinafa gidildiğini bilmiyordum
İstinafa verme sebebi neymiş ?
O kadarını bilmiyorum ama çok çabuk karar verdim demiş bile olabilir sonuçta ne yazsa gidiyor bence.
O dediğim arkadaş da bittiğinden baya emindi ama üzerinden 10 ay geçti ama hala bitmedi

Merhaba arkadaşlar benim boşanma davam görüldü ve bitti hakim boşanmalarına diye karar verdi Ama davam istinafa gitmiş şimdide, bir türlü bitmiyor soy ismimi alamıyorum,ehliyet çıkartacam çıkartamıyorum,kendimle alakalı işleri yapamıyorum nu durumu aramızda yaşayanlarımız varmı ne yapmam lazım :KK43: Artık okadar bıktımkı neden bu sorunları biz kadınlar çeliyoruz Her şekilde mağdur olan benim 😔
Hakim sizin boşanmanıza karar verirken, istinaf yolu açık olarak karar veriyor. Siz karşılıklı bu hakkınızdan vazgeçerseniz gerekçeli kararı alıp tamamen boşanmış oluyorsunuz. Eşiniz neye itiraz ediyor nafakaya mı? İstediği kadar etsin, ayrıca neden vazgeçiyorsunuz ki ? Siz nafakadan vazgeçsenizde vazgeçmesenizde artık dava istinafa gitti, uzayacak bu konuda yapılabilecek birsey yok.. Hakkınız olan hiçbirseyden asla vazgeçmeyin.

Hakim sizin boşanmanıza karar verirken, istinaf yolu açık olarak karar veriyor. Siz karşılıklı bu hakkınızdan vazgeçerseniz gerekçeli kararı alıp tamamen boşanmış oluyorsunuz. Eşiniz neye itiraz ediyor nafakaya mı? İstediği kadar etsin, ayrıca neden vazgeçiyorsunuz ki ? Siz nafakadan vazgeçsenizde vazgeçmesenizde artık dava istinafa gitti, uzayacak bu konuda yapılabilecek birsey yok.. Hakkınız olan hiçbirseyden asla vazgeçmeyin.
Ama ben artık soy ismimi istiyorum

Kadınlar niye çeksin illa işyerinde bir arkadaş var tee geçen hazıranda boşandı güya çok sevinçli idi ama karısı gidip istinafa başvurmuş hala sonuçlanmadı ki anlaşmalı olduğu halde.
Bekleyeceksiniz belki eşinize olumsuz karar çıkar
Boşanma kararı çıkıp artık o çift kesin olarak mahkemece boşandıysa ardından istinaf olmamalı.Yani düşünsenize hakim çiftin boşanmasına dedi adam çıktı gitti başkasıyla bir ilişki kurdu eş istinafa başvurdu diye boşanmamış sayılıyor? Öyle bişey olmaz diye biliyorum ama bilemedm yine de.

Boşanma kararı çıkıp artık o çift kesin olarak mahkemece boşandıysa ardından istinaf olmamalı.Yani düşünsenize hakim çiftin boşanmasına dedi adam çıktı gitti başkasıyla bir ilişki kurdu eş istinafa başvurdu diye boşanmamış sayılıyor? Öyle bişey olmaz diye biliyorum ama bilemedm yine de.
Zaten 15 gün süresi var istinafın. Hadi karar da 15 günde çıksın. 1 ayda birini bulacak insan zaten daha öncesinde bulmuştur

Back
X