• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma dilekçesi için acil yardım

kedi34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2009
221
5
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
4 aylık bir bebeğim var ve eşim tarafından şiddete maruz kaldım, şikayetçi oldum ve rapor aldım.
Yarın boşanma dilekçemi vereceğim, yazdırma imkanım yok, neler yazabilirim?
Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevınırım hele avukat olan varsa daha da çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun bu erkekler kendilerini ne zannediyor anlamadım seninde bebeğin çok küçük allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin hayırlı bir evlat olur inşallah bende dün açtım boşanma davasını benimde bebeğim henüz 49 günlük çok şiddete maruz kaldım hamilyken bile ama saflığıma doymayayım hiç rapor almadım şu andada psikolojik şiddet mevcut

NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİNE
DAVACI
DAVALI
KONU: ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİK NEDENİ İLE BOŞANMA
AÇIKLAMALAR
1- Davalı eşimle ... tarihinde evlendik bu evlilikten .....tarihinde oğlumuz ....dünyaya geldi
2- Evliliğimizin başlangıcından itibaren eşimden kaynaklanan fikri ve ruhi anlaşmazlıklar ile birlikte eşimin şiddet eğilimi baş göstermiştir evliliğimi yürütebilmek adına sarf ettiğim çabalara rağmen evlilik birliğinin sürdürülmesi imkânsız hale gelmiştir
3- Davalı eşimin şahsımı aşağılaması her fırsatta haksız eleştirilerde bulunması ....... olan bebeğimin varlığından duyduğu rahatsızlığı sürekli dile getirmesi nedeniyle aramızdaki duygusal bağ koptuğu gibi evliliğin devamını sağlayacak hiçbir neden kalmamıştır
4- Çocuğumuzun anne sütü ile beslenmesi anne şefkat ve bakımına olan ihtiyacı göz önüne alınarak velayetinin tarafıma verilmesini talep ediyorum
5- Davalı eşim 657 ye tabi memur olarak çalışmaktadır ben ise çalışmamaktayım bu hususlar dikkate alınarak aylık ..... tarafıma aylık ..... çocuğumuza olmak üzere toplam 800 TL nafaka talep etmekteyim
DELİLLER: Nüfus kaydı raporu aldığın kurum
SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda sunulan nedenlerle boşanmamıza çocuğumuz .....in velayetinin tarafıma verilmesine dava tarihinden itibaren çocuğumuz için..... TL benim için .... olmak üzere aylık ..... TL tedbir nafakası tayinine nafakaların boşanma kararından sonra iştirak ve yoksulluk nafakası olarak devamına yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine karar verilmesini arz ve talep ederim SAYGILARIMLA
18.05.2010
Davacı:

bende dilekçeyi kendim hazırladım belki bir fikir verir hakkında hayırlısı olsun

çok sağol, sizin de hakkınızda hayırlısı olur inşallah, en azından bir fikir edinmiş oldum.

Back
X