Bosanma hakkinda..

vellar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
41
2
28
İzmir
Merhaba kizlar
Siteye uye olali epey oldu konu acmak boyle bir konuyla hele bugune nasipmis..
2 senelik evliyim ve 10 aylik bir oglum var. 28 yasindayim ve cocuga baktigim için su an icin calismiyorum. 2 senelik evliligim boyunca alkol , alkolun getirdigi siddetli gecimsizlik ve zaman zaman da siddet en sonunda da ihanet bu evliligin sonunu getirdi.
Su an ailemin yanindayim oglumla ve kafamda kesinlikle biten bu evliligi kağıt uzerinde de sonlandirmak istiyorum.
Sizlerin degerli fikirlerine ihtiyacim var.
1.cisi avukat tutma hakkinda. Bosanma ucretleri ve avukat ucretleri hakkinda bilginiz var mi?Barodan avukat verildigini duymustum fakat net bir bilgiye sahip degilim.

2.ci olarak cocugun velayeti konusunda bir sıkıntı cikar mi? Cocugun babasının alkol problemi ve kadinlara olan zaafini tum cevre biliyor fakat kalkıpta kimsenin sahit olacagini düşünmüyorum.

Simdiden hepinize vereceginiz bilgiler için cok tesekkur ederim.

Allah yardımcın olsun arkadaşım. Barodan avukat istediğinde çok sonrasına veriyorlar 2 ay falan gibi mesela bunu biliyorum, çocuk annenin bakımına muhtaç durumda olduğu sürece ve anne istemedikçe kesinlikle babaya verilmiyor rahat ol. Avukat ücretleriyle ilgili bir fikrim yok tatlım. Kolaylıklar diliyorum

barodan avukat isteyebiliyorsunuz, bebeğinizin velayeti kesinlikle size verilecektir..
diğer detayları da bilen arkadaşlar yazacaklardır

öyle bir adamdan kendinizi de çocuğunuzu da kurtardığınıza sevindim.. yolunuz çok açık olsun inşAllah.. sevgiler

Eğer üzerinize kayıtlı taşınır veya taşınmaz gayrimenkul yoksa, barodan size avukat çıkacaktır. Bulunduğunuz şehirdeki baroya gidin. Sizden isteyecekleri evraklar var. Onları temin eder, avukat için başvurursunuz. Başvurunuz olumlu olacaktır. Şehrinizin kalabalığına göre, sanırım 1 ayı buluyor avukatın temin edilmesi. Daha kısa olabilir bu süre.

Çocuk konusunda ise sizde bir kusur olmadıkça babaya vermezler. Görünüşe göre de yok. Eşinizin alkol sorununu da kredi kartı ekstreleri, ödeme fişleri gibi şeylerle ispat edebilirsin. Elinde yoksa, mahkemeden talep edersin. Onlar araştırırlar.

Canını sıkma. Özellikle bebeğin konusunda. Asla senden alamazlar.

Evet uzerimde herhangi kayitli bir mal yok cok cok tesekkur ederim. Icimi rahatlatiniz

Allah yardımcınız olsun,hakkınızda hayırlısı inşallah.

oğlunuzla yepyeni bir hayata başlayın inşallah.

Çocuğunuzu sizden alamazlar rahat olun.
Avukat ücretleri hakkında maalesef bilgim yok.
Eşiniz ayrılmak istiyor mu peki?

Anlaşmalı mı çekişmeli mi boşanacaksınız?

Ücreti bu etkiliyor diye duymuştum..

Bundan sonra oğlunuzla çok mutlu olmanızı dilerim..

Evet uzerimde herhangi kayitli bir mal yok cok cok tesekkur ederim. Icimi rahatlatiniz

Allah kolaylık versin, zor ama atlatırsınız bebişinle. Eşinin gittiği meyhane tarzı mekanları biliyorsan, sık sık da gidiyorsa o mekanların isimlerini öğren. Belki kamera kayıtlarından falan çıkar sık sık gittiği. Gerçi bu kadar detaylı araştırılıyor mu bilmiyorum da şansını denemekten bir şey çıkmaz.

Muhakkak zorluk cikarticak benim kararim kesin hicbisey yolumdan donduremez. Bu ucretler umarim yari yariyadir cunku bunu odeyecek maddi gucumuz yok su anda.

Canım zorlu süreç. Ama geçecek;)
Avukatlık ücretleri değişiyor.
Ama anlaşmalı boşanma yoluna git.
Tabi tüm haklarını talep ederek.
Çekişmeli çok uzun sürüyor. 2yılda def ettim. Temyiz vs derken daha da uzuyor.
Yolun açık, Rabbim yar ve yardımcın olsun.
SEVGİLER:;)

Adamin gitmedigi meyhane bar kalmadi ki. Sokaklarda iciodu son zamanlarda. Bunlarin ispati gerekirse elimden geleni yaparim tabii ama farkli sehirlerdeyiz su anda.offff ya ne zormus bu işler. Evlenmesi ayri bosanmasi ayri..

Cok tesekkur ederim darisi başıma . Umarim bu kadar uzamaz. Ucretler asagi yukari ne kadar. Bir de bu bosanma surecinde cocugun ihtiyaçlari icin maddi olarak birsey isteyebiliyor muyum?

Avukatlık ücretleri çekişmelide taban 1.5tan başlıyor. Tabi birde kazanılan hakların yüzde 25i (benim yüzde işaretim yokmus yeni farkettim yada göremedim;) sevgili avukata ait oluyor. O yuzdelik limitte avukattan avukata değişiyor. Sahsen benimki yüzde 25ini aldı.
SEVGİLER:;;:))

Cok tesekkur ederim darisi başıma . Umarim bu kadar uzamaz. Ucretler asagi yukari ne kadar. Bir de bu bosanma surecinde cocugun ihtiyaçlari icin maddi olarak birsey isteyebiliyor muyum?

Canım davayı açtığın an itibarı ile tedbir nafakaşi talep edebiliyorsun.
Dava bitiminde hakim karar verirse yoksulluk nafakaşi olarak devam ediyor.
SEVGİLER;;)

ortalama olarak bi bosanma davasi 5bin lira civarinda aciliyor diye biliyorum avukatla.. tabi yere, kisiye gore degisir, barodan verilen avukat daha farkli olur diye dusunuyorum.. anlasmaliya razi gelip istediklerini de verecekse, avukata da gerek yok..
velayeti de hem cocugun yasi hem de babasinin durumundan dolayi size verirler..
bu surecte esinizin eline koz (hakaret, kavga vs) vermeseniz iyi olur, mesajla vs..
zor surec duygusal olarak ozellikle..
Allah yardimciniz olsun..

Eğer anlaşmalı boşanmak istiyorsanız avukata gerek yok,çocuğunuz için ve kendiniz için nafaka talep edebilir siniz tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…