boşanma hakkında

ASENK

kendimi durduracak değilimmm!!
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
1.668
2.310
kızlar mart ayında evlendim.şimdi dava açsak hakim bizi boşar mı?reel sebepler yok şiddetli geçimsizlik diye anlaşarak?

yawww çok yeni ne oldu hemen

Bosanabilmek icin 1 yılin dolması gerek diye bi şey okumuştum kk da.

Bildiğim kadarıyla 1 sene geçmeden boşanılmıyor o şekilde.
Belki cana kast ne biliyim çok büyük şeylerin mi olması gerekiyor. (bilemiyorum tabi)

benim bildiğim şiddet, aldatma ve dolandırıcılık gibi bir durum yoksa hakim 1 yıl geçmeden anlaşmalı da olsa
boşamıyor .
Daha 1 ay oldu mu evleneli? sorun nedir ne bu acele ?

Anlaşırsanız hakim boşar da 2 ayda nealıp veremediniz merak ettim doğrusu. Ortada sebep de yok anladığım kadarıyla. Evlilik iyice çocuk oyuncağı oldu.

1 yılı doldurmuş olmanız gerek.
düzeltilemez mi?

1 yıl usul, eğer hakim sebbei gecerli bulursa cat diye boşar

7 yıldır beraberiz.evlenince ikimizinde içine şeytan kaçtı resmen.Geçerli bir sebep yok aslında çok kavga ediyoruz müthiş şiddetli kavgalar.ve işin içinde biraz maddi anlaşmazlıklar var.şimdi işten çıktı al kimliğini avukata gidicez diye.merak ettim.

anlaşmalı boşanmanın şartıdır 1 yıl
yoksa çekişmeli boşanmada tabi ki hakim sebebi geçerli bulursa boşar, 1 yıl şartı da aranmaz
yoksa 1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanma davası açılırsa usulden reddeder

1 yıl beklemeden boşanmak istiyorsanız biriniz dava açın
diğer taraf da açılan davayı kabul etsin
ama şunu da düşünün şimdi dava açsanız 2-3 ay sonraya boşanma günü verilir
muhtemelen adli tatile rastlar, eylülden sonraya kalır

anlaşmalı boşanmanın şartıdır 1 yıl
yoksa çekişmeli boşanmada tabi ki hakim sebebi geçerli bulursa boşar, 1 yıl şartı da aranmaz
yoksa 1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanma davası açılırsa usulden reddeder

1 yıl beklemeden boşanmak istiyorsanız biriniz dava açın
diğer taraf da açılan davayı kabul etsin
ama şunu da düşünün şimdi dava açsanız 2-3 ay sonraya boşanma günü verilir
muhtemelen adli tatile rastlar, eylülden sonraya kalır

çok teşekkür ederim yorumlarınız için.anlaşmalıda avukata gerek yok diye biliyorum.böyle olursa avukat mı gerekir? o açsın zaten işim gücüm var uğraşamam.

yine açın ama belki terapiste yöneltir sizi :) kurtabilirsiniz böylelikle bizde ne kavgalar ettik şimdi öyle değiliz çok şükür

çok teşekkür ederim yorumlarınız için.anlaşmalıda avukata gerek yok diye biliyorum.böyle olursa avukat mı gerekir? o açsın zaten işim gücüm var uğraşamam.

anlaşmalıda avukatlı da avukatsız da takip edebilirsiniz davanızı sadece protokol çok önemli onun düzgünce her hakkı içerdiğinden emin olmanız lazım
çekişmelide de avukatsız takip edebilirsiniz ama tabi ki avukatlı takip etmek çok daha iyi çünkü gerek dava dilekçesinin gerekse de davalı iseniz cevap dilekçesinin güzelce yazılması lazım, hak kayıpları çok oluyor malesef

7 yıldır beraberiz.evlenince ikimizinde içine şeytan kaçtı resmen.Geçerli bir sebep yok aslında çok kavga ediyoruz müthiş şiddetli kavgalar.ve işin içinde biraz maddi anlaşmazlıklar var.şimdi işten çıktı al kimliğini avukata gidicez diye.merak ettim.

Uzun surelı bırlıktelıklerde , evlılıkler cok zorlu gecer basta
Cunku onceden oturttugunuz bı duzen var bırlıkte ve artık farklı bı boyuta gecmıs olursunuz .
Bunlar atlatılmayacak seyler degıl ınanın .
Bence deneyın , yılmayın , usanmayın .
Sonucta ortada ask olmasa 7 yıl bırlıkte olmazdınız.
Inanın 1 yıldan sonra eskısı gıbı olacaksınız .

Uzun surelı bırlıktelıklerde , evlılıkler cok zorlu gecer basta
Cunku onceden oturttugunuz bı duzen var bırlıkte ve artık farklı bı boyuta gecmıs olursunuz .
Bunlar atlatılmayacak seyler degıl ınanın .
Bence deneyın , yılmayın , usanmayın .
Sonucta ortada ask olmasa 7 yıl bırlıkte olmazdınız.
Inanın 1 yıldan sonra eskısı gıbı olacaksınız .

yorumunuz için çok teşekkür ederim.dikkate alıcam söylediklerinizi.

X