Boşanma hakkında

myimmortall

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
293
182
Arkadaşlar merhaba, konu benimle değil ablamla ilgili. Ablam eniştemle uzun süredir problemler yaşıyordu boşanmak istiyordu bi şekilde bu zamana kadar devam etti ve geçen ay artık dayanamayip herkesten habersiz memlekete ailemin yanına gitti. Hala orada ve kesinlikle geri dönmeye evliliğe devam etmeye niyeti yok. Köyde kaldığı için pek araştırma yapamıyor şuan size bu konuda sormak istediklerim var.
Dava ücretleri ne kadar ? Evi terkettiği için hakim tek celsede boşar mı? Ne yapmamız lazım onların mı dava açmasını beklemek lazım hiç bir fikrim yok ailemizde boşanma davası yaşanmadğı için çok fazla bişey bilmiyoruz umarım yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler

Ablan once yasadigi sehre geri donecek hangi sehirde ikamet ediyorsa ordaki adliyeye gidecek eger esi bosanmayi kabul ediyosa en guzeli ablasmali bosanma..cunku anlasmali bosanmada hemen 10 gunde bitiyor obur turlu esi istemezse gun atiyolar biraz uzuyo esi bosanmaya ragziysa ablan adliyeye gidiyo oraya 180 lt para yatiriyo anlasmali bosanma dilekleri var internette mevcut

Ablan once yasadigi sehre geri donecek hangi sehirde ikamet ediyorsa ordaki adliyeye gidecek eger esi bosanmayi kabul ediyosa en guzeli ablasmali bosanma..cunku anlasmali bosanmada hemen 10 gunde bitiyor obur turlu esi istemezse gun atiyolar biraz uzuyo esi bosanmaya ragziysa ablan adliyeye gidiyo oraya 180 lt para yatiriyo anlasmali bosanma dilekleri var internette mevcut
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için pek anlaşmalı boşanma olucak gibi gözükmüyo ama bakalım inşallah anlaşmalı olur

birşey daha soracağım bu 180 lir haricinde başka para veriliyor mu mahkemeye

Ablanız yaşadığı yere geri dönsün ve kendisine en yakın adli yardım bürosuna başvursun. Buradan kendisine ücretsiz avukat atarlar. Bu sayede bir avukattan yardım almış olur, avukat gerekli işlemleri yaparak işi takip eder zaten. Ben kendi başınıza bu işe girmenizi tavsiye etmem. Hadi anlaşmalı olsa neyse de belki karşı taraf istemez ve iş çekişmeliye döner . Bir avukata ihtiyaçduyulur o zaman da. Siz dediğim gibi en iyisi adli yardım bürosuna başvurun ( ki avukat ücretini karşılayamam diyorsanız. Eğer maddi durumunuz yeterli ise kendi istediğiniz bir avukattan da yararlanabilirsiniz)

Ablanız yaşadığı yere geri dönsün ve kendisine en yakın adli yardım bürosuna başvursun. Buradan kendisine ücretsiz avukat atarlar. Bu sayede bir avukattan yardım almış olur, avukat gerekli işlemleri yaparak işi takip eder zaten. Ben kendi başınıza bu işe girmenizi tavsiye etmem. Hadi anlaşmalı olsa neyse de belki karşı taraf istemez ve iş çekişmeliye döner . Bir avukata ihtiyaçduyulur o zaman da. Siz dediğim gibi en iyisi adli yardım bürosuna başvurun ( ki avukat ücretini karşılayamam diyorsanız. Eğer maddi durumunuz yeterli ise kendi istediğiniz bir avukattan da yararlanabilirsiniz)
çok teşekkür ederim ilginiz için :)

X